Romciu. Derenie można rozmnażac teraz w każdej chwili. Ja tak zrobiłam i udało się! Krzewuszki również spróbuj rozmnożyc, bo bardzo łatwo się ukorzeniają. Może masz kogoś kto ma krzewuszkę, to zerwij młode pędy i w ukorzeniacz. Jak nie to ja postaram się rozmnożyc i Ci wyślę. Romciu życzę Ci miłego wypoczynku na działce.
Halinko. Witam Cię gorąco. Dziękuję za miłe słowa. W zasadzie nie mam za bardzo co pokazywac, bo już mało miejsca w ogrodzie i nic nowego za bardzo mi nie przybywa.Wciskam powojniki i czekam aż zakwitną róże bo już mają pąki. Lubię byc na działce i w zasadzie latem tam mieszkam. Jest mi też tam wygodniej z córką. Chodzimy na długie spacery i przez cały dzień jesteśmy na dworze. Zimą również od czasu do czasu tam przebywamy. Mamy ogrzewanie kominkowe, więc jest ciepło. teraz jest wspaniale, bo błoga cisza i słychac tylko ptaki lub żaby.
Agawa dziękuję za odwiedzinki. Pada niestety bez umiaru i zielsko rzeczywiście rośnie jak szalone.
JAKUCH znam tą trzmielinę, jest ładna, ale w młodości dosyc długo rośnie. Miałam ją u siebie ale jakoś zaniedbałam ją i wyginęła.
Witaj Aduś Widoki mam ładne, sielskie i chętnie tam przebywam. Komary się podziały, bo ciągle pada, a ten krzew dostałam i dopiero w drugim roku po przesadzeniu zakwitł. Mam jeszcze na drugiej działce posadzone sadzonki, więc jak podrosną to chętnie Ci podeślę.
Cynthia witam Cię gorąco. Dzięki za miłe słowa. Hosty przy tej deszczowej pogodzie szaleją ze wzrostem i przysłaniają już inne rośliny. Mam koło nich rojniki i właśnie zasłoniły im świat! Jesienią koniecznie muszę je przesadzic!