Zakątki na Dębowym 3
- Florian Silesia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
Rutewka Delavaya przypomina z tego ujęcia gipsówkę. Super! Takie rośliny bardzo poszukiwane jako dodatek/wypełnienie do bukietów! Póki co używam wiązówek - białej i różowej.
'Connel's Gloriosa' (pełna nazwa) piękna!
'Connel's Gloriosa' (pełna nazwa) piękna!
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ogród jak zawsze pięknie kwitnący, pospacerowałam, podziwiałam. Jak zobaczyłam kwitnąca dalię to od razu muszę Ci podziękować, wg Twoich zeszłorocznych wskazówek postąpiłam tak ze swoimi warto było, takich kwitnień dawno nie miałam.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
danuta z-Danusiu; Ignis05 Ten niebieski kwiatek na 2 zdjęciu to szałwia.Jednoroczna niestety. Nazwy nie znam.
W ubiegłym roku ja miałam i tak mi się spodobała,że w tym roku ponownie ją kupiłam na bazarku.Kwitnie cały czas od maja do przymrozków
Już widziałam,że w ogrodniczych pojawiają się cebulki kwiatowe.Ech zapewne na coś znowu człowiek się skusi.
Niedzielę miałam pełną gości.Także deszczowy dzień minął też przyjemnie.
Kosmosy sieją mi się tu i ówdzie. Większość zostawiam.Ale po przekwitnięciu usuwam spore rośliny.
Maska-Marysiu Czasami jak czas pozwoli to zaglądam na forum.Zawsze tu ciągnie.Ale z wolnym czasem to krucho jeszcze.
Słoneczniki mam pierwszy raz i jestem bardzo z nich zadowolona. Ech te ślimaki.U mnie też ich pełno od wiosny ,,cay czas gdzieś wyłażą
To ci budleja wielgachna urosła.Drzewo budlejowe
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie Marysiu.
Florian Silesia Rutewka Delavaya jest cudna.I bardzo się ona podoba. Jej żal mi było zrywać na wypełniacze do bukietów.
Gipsówki to czasami do tych celów używam. Wiązówki są śliczne. Ale ja jeszcze nie mam żadnej.Mam w planach na wiosnę już sobie jakieś
kupić.
korzo_m-Dorotko Witaj ! Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Cieszę się,ze moje rady co do dali się przydały. U mnie w tym roku dużo niej dalii.sporo mi pado w zimie. I jest ich niewiele w ogrodzie.
Nic na drugi rok sobie ich dokupię. Zaraz idę zobaczyć do ciebie jak tak tam twoje dalie kwitną.Inie tylko one.

W ubiegłym roku ja miałam i tak mi się spodobała,że w tym roku ponownie ją kupiłam na bazarku.Kwitnie cały czas od maja do przymrozków

Już widziałam,że w ogrodniczych pojawiają się cebulki kwiatowe.Ech zapewne na coś znowu człowiek się skusi.

Niedzielę miałam pełną gości.Także deszczowy dzień minął też przyjemnie.
Kosmosy sieją mi się tu i ówdzie. Większość zostawiam.Ale po przekwitnięciu usuwam spore rośliny.
Maska-Marysiu Czasami jak czas pozwoli to zaglądam na forum.Zawsze tu ciągnie.Ale z wolnym czasem to krucho jeszcze.
Słoneczniki mam pierwszy raz i jestem bardzo z nich zadowolona. Ech te ślimaki.U mnie też ich pełno od wiosny ,,cay czas gdzieś wyłażą

To ci budleja wielgachna urosła.Drzewo budlejowe

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie Marysiu.
Florian Silesia Rutewka Delavaya jest cudna.I bardzo się ona podoba. Jej żal mi było zrywać na wypełniacze do bukietów.
Gipsówki to czasami do tych celów używam. Wiązówki są śliczne. Ale ja jeszcze nie mam żadnej.Mam w planach na wiosnę już sobie jakieś
kupić.
korzo_m-Dorotko Witaj ! Dziękuję bardzo za miłe słowa.

Cieszę się,ze moje rady co do dali się przydały. U mnie w tym roku dużo niej dalii.sporo mi pado w zimie. I jest ich niewiele w ogrodzie.
Nic na drugi rok sobie ich dokupię. Zaraz idę zobaczyć do ciebie jak tak tam twoje dalie kwitną.Inie tylko one.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, w Twoim wątku to ja głównie skupiam się na podziwianiu zdjęć,
podobnie jak w wątku Maryni. Czasami uda mi się dłużej zatrzymać nad jakąś roślinką,
jednak wszystkiego nie jestem w stanie zauważyć.
Tym razem moją uwagę przyciągnęła ciekawa kompozycja koleusów z czerwoną szałwią błyszczącą.
No i poletko cudownych słoneczników.
Niech im słoneczko pozwoli kwitnąć i cieszyć jak najdłużej
, byś mogła napawać się ich urokiem.
Pozdrawiam cieplutko.

Tym razem moją uwagę przyciągnęła ciekawa kompozycja koleusów z czerwoną szałwią błyszczącą.

No i poletko cudownych słoneczników.

Niech im słoneczko pozwoli kwitnąć i cieszyć jak najdłużej

Pozdrawiam cieplutko.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękne kępy jeżówek. Straszliwie je lubię, a one wcale mnie nie.
Raczej zamierają niż się rozrastają.
Widać, że im u Ciebie dobrze
Raczej zamierają niż się rozrastają.
Widać, że im u Ciebie dobrze
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Aniu, jeżówki wszystkie cudne, ale mnie zauroczyły Fountain Pink Eye
Koleus ten ciemny bordowy też piękny.
Zdjęcia jak zwykle - perfekcyjne
Pozdrawiam cieplutko

Zdjęcia jak zwykle - perfekcyjne

Pozdrawiam cieplutko

Piękne zdjęcia pokrzywki,słoneczników,jeżówek itd.itp.Szkoda,że to nie wiosna nadchodzi posiałabym takie piękne słoneczniki i pokrzywki.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.

- anabuko1
plocczanka-Lucynko , danuta z-Danusiu Jak miło mi czytać takie pozytywne komentarze.
Jak wiecie jak bardzo lubię fotografię i fotografowanie.
Nie musisz wszystkiego zauważać.Ja też wszystkiego u innych nie jestem w stanie dostrzec. Dobrze,ze u siebie mamy wszystko zauważyć.
Ale czy to się udaje ? Mi nie do końca. Cieszę się ,że ta kompozycja koleusów z czerwoną szałwią błyszczącą ci się spodobała. Mi też.
chyba na drugi rok postaram sie o więcej koleusów.
Słoneczniki w tym roku się udały. Co mnie cieszy. Mam je pierwszy raz. I na drugi raz spróbuję jeszcze raz ich wysiać.
Och tego słoneczka ostatnio bardzo brakuje .Codziennie pochmurno i deszczowo. słonko tylko na krótko wychodzi.Dziś z mężem udało nam się razem na 2 kosiarki( on traktorek ja normalna kosiarka ) wykosić cały teren. I już skończyliśmy i lunął znowu deszcz.
Pozdrawiam cieplutko i słoneczka też wam życzę.
Margo2-Gosiu; jarha-Halinko Bardzo dziękuję
U mnie większośc jeżówek rośnie dobrez..Ale mam kilka co też są ale jakby nie rosły. 
Ale bardzo mi się one podobają.I nie zraża mnie na razie kilka kapryśnych dam jeżówkowych.
Jeżówkę Fountain Pink Eye mam pierwszy raz w tym roku .Mam nadzieję,że na drugi rok będzie ładniejsza..
Dziękuję za pochwałę moich zdjęć. To motywuje do dalszych starań.

Jak wiecie jak bardzo lubię fotografię i fotografowanie.

Nie musisz wszystkiego zauważać.Ja też wszystkiego u innych nie jestem w stanie dostrzec. Dobrze,ze u siebie mamy wszystko zauważyć.
Ale czy to się udaje ? Mi nie do końca. Cieszę się ,że ta kompozycja koleusów z czerwoną szałwią błyszczącą ci się spodobała. Mi też.
chyba na drugi rok postaram sie o więcej koleusów.

Słoneczniki w tym roku się udały. Co mnie cieszy. Mam je pierwszy raz. I na drugi raz spróbuję jeszcze raz ich wysiać.
Och tego słoneczka ostatnio bardzo brakuje .Codziennie pochmurno i deszczowo. słonko tylko na krótko wychodzi.Dziś z mężem udało nam się razem na 2 kosiarki( on traktorek ja normalna kosiarka ) wykosić cały teren. I już skończyliśmy i lunął znowu deszcz.
Pozdrawiam cieplutko i słoneczka też wam życzę.

Margo2-Gosiu; jarha-Halinko Bardzo dziękuję

Ale bardzo mi się one podobają.I nie zraża mnie na razie kilka kapryśnych dam jeżówkowych.
Jeżówkę Fountain Pink Eye mam pierwszy raz w tym roku .Mam nadzieję,że na drugi rok będzie ładniejsza..
Dziękuję za pochwałę moich zdjęć. To motywuje do dalszych starań.

- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też podziwiam pokrzywki. maja takie żywe kolory! I pięknie się u Ciebie rozrosły. Z tego co pamiętam, łatwo je ukorzenić. Robiłaś sama sadzonki?
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu koleusy bardzo lubię, weź teraz odnóżki i ukorzeniaj w wodzie. Rozmnożysz i na przyszły sezon będziesz miała własne sadzonki. Siałam tej wiosny, ale jakiś o oryginalnych liściach się nie doczekałam.
Jaki masz piękny podłącz do węża https://images90.fotosik.pl/532/f1dfd82f42327bf0.jpg bardzo mi się podoba.
Jaki masz piękny podłącz do węża https://images90.fotosik.pl/532/f1dfd82f42327bf0.jpg bardzo mi się podoba.
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Aniu piękne te jeżówki budleje ogród cudowny choć widać już nadchodzącą jesień, ale to też ma swój urok. Dużo podoba mi się kwiatów i Ciebie i nie jedno bym odgapiła, ale na działce nie mam miejsca czekam na ogródek przed domem może niedługo będzie. Pozdrawiam życzę miłego dnia zdrówka i
przesyłam moc uścisków i 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- anabuko1
Witam miłych gości.
Pozwolicie,że jutro odpowiem.Cały dzień w biegu i po pracy sporo różnych zajęć.I zakupy i nie dawno wróciłam do domu.
A jeszcze grzybki mam obgotować i zawekować.Mąż rano skoczył do lasu. Niedużo ale może ze 3 słoiczki będzie.
Pogoda deszczowa. Prawie ciagle pada z małymi przerwami. Już dość mam tego deszczu

dalia black Jack

Pozwolicie,że jutro odpowiem.Cały dzień w biegu i po pracy sporo różnych zajęć.I zakupy i nie dawno wróciłam do domu.
A jeszcze grzybki mam obgotować i zawekować.Mąż rano skoczył do lasu. Niedużo ale może ze 3 słoiczki będzie.
Pogoda deszczowa. Prawie ciagle pada z małymi przerwami. Już dość mam tego deszczu

dalia black Jack

- anabuko1
Wreszcie cieplej i bez deszczu.
jolifleur-Ewuś ,korzo_m-Dorotko Pokrzywki sa takie kolorowe, śliczne. Mam 4 odmiany.Ale jeszcze mam ochotę chociaż na 2-3 inne.
Te co mam to już mam ze 3 lata.Tak gdzieś we wrześniu biorę nowe szczepki i właśnie do wody do domku.
Ale nowych kolorków chce mi się bardzo. Ja nie próbowałam wysiewać.
Alu zagapiaj ile tylko chcesz.
O fajnie,że będziesz miała ogródek przed domem .I jakieś plany co do nasadzeń już są ?
Mąż sam mi zrobił ten słupek na wodę Nie chciaąłm takiej zwykłej rurki i zwykłego kranu..Pomalował słupek na czarno.
A ja już takie przecierki złote zrobiłam i...dokupiłam taki właśnie ozdobny złoty kran - ptaszka.
I mi on się spodobał .
Dziękuję bardzo i ja pozdrawiam bardzo cieplutko.Buziaczki przesyłam

Alicja125-Alu Jeżówek kilka jest.Wszystkie dla mnie piękne. A budleje mam 3 różne. Najmłodsza w tym roku kupiona białą.
Ostatnie liliowce

Róża Charlotte

rozplenica vertigo pięknieje

jolifleur-Ewuś ,korzo_m-Dorotko Pokrzywki sa takie kolorowe, śliczne. Mam 4 odmiany.Ale jeszcze mam ochotę chociaż na 2-3 inne.
Te co mam to już mam ze 3 lata.Tak gdzieś we wrześniu biorę nowe szczepki i właśnie do wody do domku.
Ale nowych kolorków chce mi się bardzo. Ja nie próbowałam wysiewać.
Alu zagapiaj ile tylko chcesz.
O fajnie,że będziesz miała ogródek przed domem .I jakieś plany co do nasadzeń już są ?
Mąż sam mi zrobił ten słupek na wodę Nie chciaąłm takiej zwykłej rurki i zwykłego kranu..Pomalował słupek na czarno.
A ja już takie przecierki złote zrobiłam i...dokupiłam taki właśnie ozdobny złoty kran - ptaszka.

Dziękuję bardzo i ja pozdrawiam bardzo cieplutko.Buziaczki przesyłam

Alicja125-Alu Jeżówek kilka jest.Wszystkie dla mnie piękne. A budleje mam 3 różne. Najmłodsza w tym roku kupiona białą.
Ostatnie liliowce

Róża Charlotte

rozplenica vertigo pięknieje

- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Aniu jak zwykle piękne zdjęcia cudne ujęcia po prostu miodzio. Plany oczywiście, że są na działce juz sadzonki hortensji i berberysa się ukorzeniają zanim będzie ogródek to prawie będą. Sporo tam pracy czeka trawa wysoka drzewa suche i chore więc zanim cos posadzę dużo trzeba pracy włożyć. Pozdrawiam serdecznie życzę spokojnej dobrej nocki 

Pozdrawiam Alicja
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Aniu, świetną osłonę na ujęcie wody zmajstrował Ci mąż a Ty super ją wykończyłaś
(przy okazji spytam gdzie szukać takich ślicznych ozdobnych kranów?)
Twoje kwiaty pięknie się prezentują, wcale nie zaszkodziły im te deszczowe dni.
Charlotte prześliczna, subtelna i liliowce jeszcze kwitną
Słoneczka Aniu

Twoje kwiaty pięknie się prezentują, wcale nie zaszkodziły im te deszczowe dni.
Charlotte prześliczna, subtelna i liliowce jeszcze kwitną

Słoneczka Aniu