Cynamonowy ogród ... dopiero będzie piękny ;-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To chyba kościelny zrobił.Chronią i o to chodzi.Ale w zabytku tej klasy autentyczne rzeźby trzeba chyba inaczej eksponować.
Rzeźb jest 24 czyli 12 nowych odkutych w piakowcu w latach 1960-1970 i 12 starych, barokowych.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusiu, cieszę się że spodoały Ci się maczki, to moje ulubione malarskie modelki ;) mają masę wdzięku :)

Ewo, też uważam, że zabytek tej klasy powinien być "godnie" eksponowany i pokazany tzw. publiczności :) ... a daszki koniecznie powinni wymienić.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

aniołek na dzień dobry !!!

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cynamonowa Ewo, Pokazywać lapidarium nie mogą,ksiądz proboszcz by nie wydolił ani nie upilnował-wiesz jaki jest ruch turystyczny pod Wawelem na Drodze Królewskiej?Tylko wybrane grupy specjalistyczne.
Napisze więcej o tych rzeźbach pod koniec tygodnia.Zaproponowałam temat lapidarium na przedmiocie konseracja zabytków na IV roku,może będą ciekawe projekty.Ale od studenckiego projektu, a nawet dyplomowego projektu do realizacji długa droga.Dziś mamy po południu spotkanie u konserwatora wojewódzkiego poruszę ten temat także.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, zdaję sobie sprawę, że nie jest łatwo o zmiany w "zastanej" rzeczywistości, ale zawsze trzeba próbować :D
Chętnie uczestniczyłabym w tym spotkaniu, ale w ... czapce niewidce ;)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cynamonowa Ewo nie wiem czy z Mazowsza zdążysz o 15.30 na Kanoniczej pod samym Wawelem.Są to zajęcia Studium Podyplomowego Konserwacji Zabytków Architektury i Urbanistyki i myślę,ze ani sluchacze ani konserwator wojewódzki malopolski, który był pierwszym uczonym przeze mnie rocznikiem i czlonkiem mojego koła naukowego nie mieliby nic przeciwko temu.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

widzę dziewczyny, że pogoda za oknem odpędziła od roslinek i wychodzą ukryte talenty i profesje w zupełnie innych dziedzinach :D to super że Dzięki temu człowiek moze dowiedziec sie tylu ciekawych i niezwykłych rzeczy. Ja w Krakowie byłam ostatnio jak miałam 10 lat i niewiele z tego pamietam zreszta szkolna wycieczka wiadomo......Podobaja mi sie przedstawione rzeźby chociaz barok nie jest moim ulubionym stylem. Jestem pod wrażeniem akwareli i tak a propos Ewuniu drzewka w Raju napisałam kiedyś cos takiego:
W Raju
Jabłko było dla Adama

Kto stworzył jabłoń, z którego
trzeba zerwać jabłko ?
....dla Pana A...
kto stworzył pestke rajskiego owocu ?

Drogi Panie A
Czy wystarczy Panu pestka ?

Ewa
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Witaj w mroźny poranek Cynamonku :D . Coraz bardziej podoba mi się Twój wątek, w którym barokowe rzeźby przeplatają się z rasowymi krowami i zwiewnymi akwarelami, ze nie wspomnę o ślicznym ogrodzie i jego pieknym strażniku.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu z Płocka i Bogusiu 2To przyjedźcie na rzetelne zwiedzanie Krakowa, zapraszam.Wycieczki szkolne preferują odwiedziny w Parku Wodnym i u Mac Donalda, a są wleczone siła na Wawel i do Wieliczki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo Droga :) dziękuję za zaproszenie ... poleciałabym na skrzydłach, ale ... pospolitość skrzeczy ;) będę tam "duchem" i wspierać będę ideę upubliczniania piękna, w każdej jego postaci. Zawsze wierzyłam, że ludzie obcując z szeroko rozumianą sztuką, stają się lepsi, szlachetniejsi i rozbudzają w sobie uczucia wyższe ... nie chciałabym się obudzić z tego snu ... jeśli to sen ;)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podobaja mi się przedstawione rzeźby chociaz barok nie jest moim ulubionym stylem.
moim też nie!
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu, dzięki za ciepłe słowa ... a Twój tekst jest mi bliski - bardzo lubię krótkie formy litarackie, kiedyś próbowałam swoich sił w haiku, ale to oczywiście była taka ... zabawa słowem ;)

Jeśli masz ochotę to zerknij na moje literackie próby:
http://nazywanierzeczy.blog.onet.pl

Bogusiu, jak miło Cię gościć, zaglądaj jak najczęściej :D
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Witajcie Ewy :D . Kraków bardzo rzetelnie zwiedziłam wiele lat temu. Mieszkałam w paskudnym hotelu Cracovia (chyba) ale za to jadałam w cudnej, bardziej ludowej knajpie "Pod krzyżykiem". Wchodziło się jakoś z Rynku ale w głąb podwórka. Jak byłam przelotem w Krakowie kilka lat temu, szukałam tej knajpy ale nie znalazłam. W Karkowie uwielbiam wszystko a juz szczególnie malowidło na desce przedstawiajace podobizny rodziny Zygmunta Starego. Mogłam godzinami wpatrywać się w szczegóły strojów, rysów twarzy, kolorystykę. Uwielbiam tez kościół franciszkanów z witrażami Wyspiańskiego ale nie ma sensu wymieniac, bo musiałabym wyliczyć po kolei każdy budynek, kościół i ulicę. Masz szczęście Ewo, że mieszkasz w Krakowie :D .
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Ewuniu dziękuję bardzo kto wie może kiedyś chetnie skorzystam :D :D :D za czasów moich wycieczek nie było Parku Wodnego ani Mac...ale tempo było zawrotne i tłumy ludzi poza tym jak mozna cokolwiek dokładnie obejrzec jak sie ma na to (cały Kraków) godzine lub dwie :wink: :roll:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Wpadłąm się ogrzać, bo u mnie straaaasznie dzisiaj zimno :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”