Cynamonowy ogród ... dopiero będzie piękny ;-)
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cynamonowa Ewo, Pokazywać lapidarium nie mogą,ksiądz proboszcz by nie wydolił ani nie upilnował-wiesz jaki jest ruch turystyczny pod Wawelem na Drodze Królewskiej?Tylko wybrane grupy specjalistyczne.
Napisze więcej o tych rzeźbach pod koniec tygodnia.Zaproponowałam temat lapidarium na przedmiocie konseracja zabytków na IV roku,może będą ciekawe projekty.Ale od studenckiego projektu, a nawet dyplomowego projektu do realizacji długa droga.Dziś mamy po południu spotkanie u konserwatora wojewódzkiego poruszę ten temat także.
Napisze więcej o tych rzeźbach pod koniec tygodnia.Zaproponowałam temat lapidarium na przedmiocie konseracja zabytków na IV roku,może będą ciekawe projekty.Ale od studenckiego projektu, a nawet dyplomowego projektu do realizacji długa droga.Dziś mamy po południu spotkanie u konserwatora wojewódzkiego poruszę ten temat także.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cynamonowa Ewo nie wiem czy z Mazowsza zdążysz o 15.30 na Kanoniczej pod samym Wawelem.Są to zajęcia Studium Podyplomowego Konserwacji Zabytków Architektury i Urbanistyki i myślę,ze ani sluchacze ani konserwator wojewódzki malopolski, który był pierwszym uczonym przeze mnie rocznikiem i czlonkiem mojego koła naukowego nie mieliby nic przeciwko temu.
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
widzę dziewczyny, że pogoda za oknem odpędziła od roslinek i wychodzą ukryte talenty i profesje w zupełnie innych dziedzinach
to super że Dzięki temu człowiek moze dowiedziec sie tylu ciekawych i niezwykłych rzeczy. Ja w Krakowie byłam ostatnio jak miałam 10 lat i niewiele z tego pamietam zreszta szkolna wycieczka wiadomo......Podobaja mi sie przedstawione rzeźby chociaz barok nie jest moim ulubionym stylem. Jestem pod wrażeniem akwareli i tak a propos Ewuniu drzewka w Raju napisałam kiedyś cos takiego:
W Raju
Jabłko było dla Adama
Kto stworzył jabłoń, z którego
trzeba zerwać jabłko ?
....dla Pana A...
kto stworzył pestke rajskiego owocu ?
Drogi Panie A
Czy wystarczy Panu pestka ?
Ewa

W Raju
Jabłko było dla Adama
Kto stworzył jabłoń, z którego
trzeba zerwać jabłko ?
....dla Pana A...
kto stworzył pestke rajskiego owocu ?
Drogi Panie A
Czy wystarczy Panu pestka ?
Ewa
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
Witaj w mroźny poranek Cynamonku
. Coraz bardziej podoba mi się Twój wątek, w którym barokowe rzeźby przeplatają się z rasowymi krowami i zwiewnymi akwarelami, ze nie wspomnę o ślicznym ogrodzie i jego pieknym strażniku.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- Cynamon
- Od: 24 mar 2008, o 19:45
Ewo Droga
dziękuję za zaproszenie ... poleciałabym na skrzydłach, ale ... pospolitość skrzeczy ;) będę tam "duchem" i wspierać będę ideę upubliczniania piękna, w każdej jego postaci. Zawsze wierzyłam, że ludzie obcując z szeroko rozumianą sztuką, stają się lepsi, szlachetniejsi i rozbudzają w sobie uczucia wyższe ... nie chciałabym się obudzić z tego snu ... jeśli to sen ;)

- Cynamon
- Od: 24 mar 2008, o 19:45
Isiu, dzięki za ciepłe słowa ... a Twój tekst jest mi bliski - bardzo lubię krótkie formy litarackie, kiedyś próbowałam swoich sił w haiku, ale to oczywiście była taka ... zabawa słowem ;)
Jeśli masz ochotę to zerknij na moje literackie próby:
http://nazywanierzeczy.blog.onet.pl
Bogusiu, jak miło Cię gościć, zaglądaj jak najczęściej
Jeśli masz ochotę to zerknij na moje literackie próby:
http://nazywanierzeczy.blog.onet.pl
Bogusiu, jak miło Cię gościć, zaglądaj jak najczęściej

-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
Witajcie Ewy
. Kraków bardzo rzetelnie zwiedziłam wiele lat temu. Mieszkałam w paskudnym hotelu Cracovia (chyba) ale za to jadałam w cudnej, bardziej ludowej knajpie "Pod krzyżykiem". Wchodziło się jakoś z Rynku ale w głąb podwórka. Jak byłam przelotem w Krakowie kilka lat temu, szukałam tej knajpy ale nie znalazłam. W Karkowie uwielbiam wszystko a juz szczególnie malowidło na desce przedstawiajace podobizny rodziny Zygmunta Starego. Mogłam godzinami wpatrywać się w szczegóły strojów, rysów twarzy, kolorystykę. Uwielbiam tez kościół franciszkanów z witrażami Wyspiańskiego ale nie ma sensu wymieniac, bo musiałabym wyliczyć po kolei każdy budynek, kościół i ulicę. Masz szczęście Ewo, że mieszkasz w Krakowie
.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia