Witajcie
W ogrodzie róże kwitną, część lilii przesadziłam, są przy tarasie.
Kupiłam parę cebulowych (tulipany pełne , hiacynty- 1 op.) i zawilce do wsadzenia.
Oto część z nich.
Róże
Astrid Lingred
Winchester Cathedral
Dorotko
Róże pokazują coraz więcej kwiatuszków.
Hortensje na wiosną przycięłam trochę więcej niż zazwyczaj (zawsze szkoda było mi ciąć bardzo nisko) i widzę, że przynosi to efekty w postaci dużych kwiatów.
Jak wiadomo pomysły rodzą się tak jak w moim przypadku, że ściąć do końca szkoda a jak się konar ma to trzeba go jakoś zagospodarować.
Halinko
Te jeżówki z siewek na pewno pięknie będą u Ciebie wyglądać w kępie. Ja takich zwykłych nie mam ale jak będę widzieć nasiona w sklepie to na pewno kupię.
A tymczasem zachwycam się jeszcze różami.
NN
NN
New Dawn
Venrosa
Lucynko
Sama jestem pod urokiem tego powojnika Mr Thompson.
Różyczki , chyba bez nich byłby mało ciekawy mój ogród.
Ketmia powoli przekwita choć jeszcze pączki są na roślince.
Dorotko-korzo_m
Choć powoli nadchodzi jesień to hortensje i róże cieszą oczy szczególnie wtedy kiedy po pracy można usiąść na tarasie.
Dziś choć słoneczko pokazuje się zza chmur to wiatr tak wieje, że plastikowe krzesełka na tarasie przesuwa nieznacznie.
New Dawn
NN
Papageno
Gizelka
NN
Jeżówki czy zagoszczą u mnie , czas pokaże.
Halszko
Czerwona jeżówka to Sun Seekers Red, zrobiłam zdjęcie nazwy aby nie uleciała w głowie.

Nasturcje w zeszłym roku siałam z nasion kupionych albo w auchan (opakowanie na str 12 mojego wątku Night i Day i żółte obok z firmy Legutko).
Ale wysiały się na grządce po kwitnieniu nasiona, które zostawione były przez zimę na rabatce. W tym roku zakwitły i nawet w większej ilości, puściłam je samopas, niech rosną.
Róże tegoroczne jak zakwitną to cieszą mnie bardzo. Nawet lubię tę loterię marketową.
Aniu
Budleją Ile de france wsadzona w zeszłym roku (kupiony patyczek w Biedrze) wystartowała w górę bardzo.
Kwiaty jej cieszą jeszcze teraz a szczególnie gdy albo motyle albo bzyczki do niej przylatują.
Tu Violette Parfumee
NN
A tu powtórnie zakwitła datura.
Na koniec winogronka eM, smacznego.
Miłego końca tygodnia.