Poziomki - uprawa cz. 1
- Siekier
- 200p
- Od: 15 lip 2012, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Poziomki - uprawa
a ja za waszą radą odkrywam dzisiaj swoje poziomki. Swoje już wyleniuchowały. Z pewnością teraz trzea będzie częściej podlewać
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Działeczka Siekiera
- santana51
- 500p
- Od: 13 maja 2012, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne wspomnienie i takie podtrzymujące na duchu poniektórych, moje siane w lutym dostają 2 parę listków właściwych.
- Pozdrawiam Jurek
santana51Będziesz na jesieni jadła swoje własne słodkie poziomeczki. One naprawdę nie są tak delikatne na jakie wyglądają. 

- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- santana51
- 500p
Bardzo liczę na to, no może bardziej moje wnuki, bo jestem raczej fanem truskawek.
Ale nie powiem, aromat poziomki jest zniewalający
.
PS Renatkoa co ty tam masz do porządkowania jest jak w pudełku
Ale nie powiem, aromat poziomki jest zniewalający

PS Renatkoa co ty tam masz do porządkowania jest jak w pudełku
- Pozdrawiam Jurek
- renzal
Jureczku! Dzieci lubią te białe.
Choć oficjalnie ponoć są ,,żółte''
Będą czekać, a jak po przyjedziecie po nie, to zobaczysz o co chodziło z bałaganem ...
Zdjęcia pokazują tylko część prawdy
A truskawki mam u zaprzyaźnionych sąsiadów w mojej wiosce. Aż mnie zacisnęło jak pomyślałam.....a tu śnieg

Będą czekać, a jak po przyjedziecie po nie, to zobaczysz o co chodziło z bałaganem ...

Zdjęcia pokazują tylko część prawdy

A truskawki mam u zaprzyaźnionych sąsiadów w mojej wiosce. Aż mnie zacisnęło jak pomyślałam.....a tu śnieg

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Arnika2 śliiiiczne, śliczne masz poziomaski
Gdy śniegi stopnieją - pokazuj je często - podnosi na duchu taki widok
Jurek pokaż jak Twoje się rozwijają, nie bądź taki tajemniczy
Renatko Ciebie też proszę o to
Moje zmieniły miejscówkę. Na parapecie miały za ciepło ( no bo nadal trzeba grzać - niestety ), poszły więc mieszkać do salonu, na podłogę, strona poł-zach ale jest firana, która (mam nadzieję) rozprasza słońce.

Gdy śniegi stopnieją - pokazuj je często - podnosi na duchu taki widok

Jurek pokaż jak Twoje się rozwijają, nie bądź taki tajemniczy

Renatko Ciebie też proszę o to
Moje zmieniły miejscówkę. Na parapecie miały za ciepło ( no bo nadal trzeba grzać - niestety ), poszły więc mieszkać do salonu, na podłogę, strona poł-zach ale jest firana, która (mam nadzieję) rozprasza słońce.
-
- 200p
- Od: 27 sty 2012, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem i ja (ONA). Tak wyglądają moje poziomki w dwunastym dniu po przepikowaniu czyli dzisiaj.
Rosną wszystkie i za chwilę, będzie im trochę za ciasno. A jeszcze około 1.5 miesiąca muszą wytrzymać w palecie..

Uploaded with ImageShack.us
Z mojego małego doświadczenia wynika, że najważniejsze aby siewki znalazły się w podłożu, a później to już z górki. Troszeczkę było szkoda wyrzucać nadmiar siewek do śmieci, ale nie miałam co znimi zrobić i tak mam ich trochę za dużo. Pozdrawiam wszystkich gorąco.
Rosną wszystkie i za chwilę, będzie im trochę za ciasno. A jeszcze około 1.5 miesiąca muszą wytrzymać w palecie..

Uploaded with ImageShack.us
Z mojego małego doświadczenia wynika, że najważniejsze aby siewki znalazły się w podłożu, a później to już z górki. Troszeczkę było szkoda wyrzucać nadmiar siewek do śmieci, ale nie miałam co znimi zrobić i tak mam ich trochę za dużo. Pozdrawiam wszystkich gorąco.

- renzal
To już prawdziwe ,,poziomy" 

- santana51
- 500p
Moje przepikowane tymczasowo, będą jeszcze przesadzane pojedynczo.

- Pozdrawiam Jurek
- renzal
Jureczku! Na zdjęciu wyglądają, jakby ino ino miały kwitnąć!

- markpm
- 200p
- Od: 10 lis 2007, o 15:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dlaczego posiane poziomki nie mogą stać na południowym parapecie nad grzejnikiem?Ruda2011 pisze:Moje zmieniły miejscówkę. Na parapecie miały za ciepło ( no bo nadal trzeba grzać - niestety ), poszły więc mieszkać do salonu, na podłogę, strona poł-zach ale jest firana, która (mam nadzieję) rozprasza słońce.
Ogród: Coś z niczego
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Ja zabrałam swoje z parapetu nad grzejącym kaloryferem bo chcę móc je w jakiś tam sposób kontrolować. Sztucznie podgrzewane zaczną sztucznie rosnąć i tym większy szok przeżyją w momentach werandowania ( a mam zamiar hartować je na twardzieli ). To oczywiście moje zdanie a żaden ze mnie autorytet.
Santana51, badylarz jakie one są śliczne, jak miło patrzeć na nie gdy za oknem mróz
Santana51, badylarz jakie one są śliczne, jak miło patrzeć na nie gdy za oknem mróz