Tulapku może zajrzyj tutaj. Sporo sklepów internetowych ma w swojej ofercie pierwiosnki.
A nie chcesz spróbować wysiać te kwiaty?
Te z marketu sprzedawane na początku roku najlepiej przetrzymać w chłodnym miejscu do momentu, gdy ziemia rozmarznie.
Dzięki
No to trochę pójdzie,bo tam drogo A i nie tylko prymulki stamtąd mi się podobają
No nic.Raz się żyje
Wysiać...Ogólnie chciałem nasiona od L. ale po zobaczeniu opiń to...
Ja nie narzekam na firmę L. Nasiona wszystkich moich wysianych pierwiosnków pochodziły od nich. Warto pobawić się w wysiewy, bo za niewielkie pieniądze można pozyskać sporo sadzonek. Wsiewałam omszone, wyniosłe, storczykowe, ząbkowane i kandelabrowe. Te ostatnie niestety nie powschodziły.
Pod drzewami jak najbardziej będzie im pasowało. Będą miały słonecznie wiosną, a latem liście dadzą im upragniony cień. Tego właśnie im potrzeba. Ważne aby miały wilgotne podłoże (ale nie błotko).
Ten mój torf uniwersalny jakiś-jest tam też piasek i zielonej gliny trochę.I co?Tulipany,ostróżki,żurawki,powojniki,borówki..No wszystko rosnie superowo
Ale podsypię
Kwitną w tym samym roku co zasiane,czy po roku?
Super podłoże . Najczęściej kwitną w drugim roku od posadzenia. U mnie zdarzyło się tak, że pierwsze kwiaty pojawiły się jesienią w pierwszym roku.
"Instrukcję" wysiewu znasz? W razie czego znajdziesz ją chyba na początku tego wątku.