Ogródek Gosi 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 17

Post »

Marysiu, może nie to, że muszą być, ale bardzo lubię te tradycyjne odmiany.
Kiedyś kupowałam wszystko co nowe, teraz bardzo często powtarzam tę samą roślinę, bo po prostu ją lubię
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Margo2 pisze:Geniu, zobaczę, czy da się go podzielić. Niestety nie sieje sie tak jak te zwykłe
Gosiu nie dziel , szkoda by było gdybyś potem go straciła .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zobaczymy. Jak się nie da, to nie.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu,widzę,że bardzo pracujesz w ogródku ,podziwiam Cię że tak dajesz sobie radę z tujami ,to przecież ciężka męska praca ,i wszystko takie u Ciebie na czas zrobione ,skrzynie fajnie wyglądają ,czytam,że jeszcze będą skrzynie z bylinami ,fajny pomysł ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Gosia widzę energia Cię rozpiera :) tuje przycięte, ogródek z dnia na dzień coraz ładniejszy ;:138 ciemierniki bardzo ładne, ja u siebie jeszcze nie ma i będę musiał chyba jakiś zaprosić :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Gosiu no teraz to już jest chyba najgorsze za Tobą ;:215 , ja też lubię pracę w ogrodzie, mimo, że ciężka, że wszystko potem boli, ale jest się tak wtedy szczęśliwie zmęczonym ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, z tym zrobieniem na czas to lekka przesada. Co roku jakoś lepiej sobie radziłam. W tym roku wiosna przyszła bardzo szybko. Zazwyczaj ciełam tuje dużo wcześniej, więc potem miałam czas na sprzątanie, Teraz robię wszystko na raz. Na dokładkę sprzątam w domu wielkanocnie. Zawsze mogłam wziąć urlop, w tym roku niestety nie jest to możliwe. Dlatego kumulacja zajęć.
Ale masz rację nie jest źle.
Niestety mój m. nie dotyka się do ogrodu. W domu zrobi wszystko, ale ogród został dla mnie.
Jestem bardzo ciekawa jak te skrzynie będą wyglądały. Na razie nie mam ziemi. Musze masę dołożyć do skrzyń warzywnika.

Mariusz, może nie energia, co potrzeba. Nie można przecież zostawić ogrodu, samo nic się nie zrobi, a przyroda czekać nie będzie.
Koniecznie zaproś ciemierniki. Są urocze i bardzo pożądane o tej porze roku.

Iwonko,tak, najbardziej nie lubię cięcia żywopłotu. To wchodzenie i schodzenie z drabiny jest bardzo uciązliwe.
Nawet cięcie róż, mimo, że jestem cała podrapana tak mnie nie denerwuje.
Ja zimą wręcz marzę o tym bólu ;:306

Cały weekend robota. Tym razem więcej w domu. Umyłam okna w połowie domu, co za tym idzie wysprzątane zostały kąty.
Ale dzisiaj wzięłam się za przycięcie róż. Strasznie mi było szkoda ciąć tych rozwiniętych nowych przyrostów, ale za radą różanomaniaczek radykalnie przycięłam, żeby pobudzić nowe. Nie wiem dlaczego, ale u mnie róże mają masę zamierających pędów. Martwię się, że niedługo strace większość z nich. Stąd wycięcie wszystkich nawet lekko uszkodzonych.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu napracowałaś się, u mnie też miało być mycie okien ale pokrzyżowały się plany. Róże mam już przecięte.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu , masz w zasadzie porządek w domu i w zagrodzie , więc należą Ci się ;:63 i ;:180 . Ja jestem na półmetku , więc jest szansa , że do świąt też zdążę .Jutro kończę mycie okien , ale w sobotę mam jeszcze okna w domu na wsi , tam też trzeba przygotować się do wiosny i zajrzeć w każdy kącik .Spokojnej pracy i ciepełka . ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu :wit
Piękna wiosna ;:108 ;:108
a na ostatnim zdjęciu, to ?
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Widzę Gosiu ,że walczysz ,to chyba tak jak ja tyle ,że dzisiaj wiatr przepiękny ,postanowiłam że poczekam i w spokoju piję sobie kawkę zaglądając do Was.
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Gosiu, zasuwasz jak mały samochodzik, a narzekasz na zwolnione tempo. ;:131 Przecież samo przycinanie żywopłotu to już ciężka harówa, a Ty i w ogrodzie masz porządeczek, i okna prawie pomyte. ;:138 ;:138 Nie wymagaj od siebie za dużo, poczekaj do emerytury, to wówczas dopiero zobaczysz, jak człowiek zwalnia z roku na rok. ;:223 Ale przed Tobą jeszcze dużo wody upłynie, zanim emeryckiego życia zakosztujesz. ;:108
A ogród kwitnie jak ogrzewany, ;:215 bo przecież niedaleko ode mnie, a widać ogromną różnicę w tempie rozwijania kwiecia. :shock:
Faktem jest, że wiosna w tym roku trochę nas zaskoczyła ;:108 i sporo roboty się nawarstwiło, jednak spokojnie powoli wszystko da się zrobić. Tak więc odpocznij trochę, bo zasłużyłaś. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, jakoś w tym roku wszystko dzieje się naraz. Nie nadążam.Ale powoli wychodzę na prostą.

Elu, jesteśmy na takim samym etapie porządkowym. Ja w sobotę zakończyłam epopeję z oknami ;:138
Chałupka prawie wysprzątana. W ogrodzie prace nadal trwają i nie wiem, czy do świąt skończę.
Najgorsze, że jeszcze nie polałam działki biohumusem. Może w weekend się uda.

Aniu, to ułudka wiosenne.

Marzenko, niestety w tygodniu nie miałam szans na prace w ogrodzie. I to nie przez wiatr. Znowu mam kocioł w pracy. Wracałam padnięta strasznie. Nawet na forum nie chciało mi sie wchodzić.

Lucynko, to tylko tak wygląda, że jest posprzątane. Jeszcze bardzo dużo pracy przede mną. Faktycznie najgorsze prace mam za sobą. Nawet okna pomyłam. Cieszę się, że mogę odhaczyć kolejną rzecz z listy do zrobienia.
Niestety ja mam tylko weeknedy do dyspozycji, chociaż po zmianie czasu dnia przybyło i jak tylko praca pozwoli to będe i w tygodniu pracowała. Miałam zaplanowany urlop na porządki domowo-ogrodowe, ale niestety nie mogę wziąć. Dlatego tak zasuwam, żeby ogarnąć wszystko.
Dom to jeszcze może poczekać, ale ogród nie. Sama wiesz, że na wszystko jest odpowiednia pora. Teraz na przykłąd na prace przy trawniku.
Odpocznę na emeryturze ;:306 ;:196

Niestety nie posłuchałam się Lucynki i cały weekend zapierniczałam w domu i ogrodzie. Mam pomyte okna :heja
Ogólnie wysprzątany dom. Cały czas trwają prace na działce.
W sobotę wyzbierałam w końcu i zapakowałam do worków ostatnie gałęzie żywopłotu. Popracowałam troszeczkę przy warzywniku. W niedzielę rozpoczęłam układanie na nowo węzy kroplujących. Niestety zabrakło mi kilkunastu metrów. M. musi dokupić. Popikowałam siewki i posadziłam moje skromne zamówienie zrobione w Albamarze

Obrazek

Hortensja ogrodowa Star Gazer

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kupiłam sobie też 2 sasanki

Obrazek

Pamiętacie jak pytałam o dziwadło, które wyłazi z ziemi?
To pierwiosnek

Obrazek

Jak on się tam znalazł? Zupełnie nie pamiętam, żebym go sadziła.

Poza tym wiosna pełną gębą. Forsycja kwitnie na całego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

U mnie niestety hortensje ogrodowe przemarzaja i już z nich zrezygnowałam. Mam jeszcze dwie, jedną w ogrodzei, która jeszcze nigdy nie kwitła i jeśli i w tym roku też się tak zachowa, to wylatuje od razu i drugą, którą eM przechowuje w pracy i ta ma już kwiaty. Ale jak długo jeszcze będzie nam się tak chciało?
Nie tylko jeszcze na działce nie mam porządku, ale i w domu palcem nie ruszyłam. Ciągle się kurzy i sprzatanie nie ma sensu. Tylko jakieś kurze, czy podłogi scieram, ale okin nie tykam. Sprzątać będę dopiero po świętach, czyli po remoncie.
Albamar zrobił się modny, ale nie ma się co dziwić, bo rośliny przychodzą ładne. Też tam zamawiałam ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, wcale się nie dziwię, że nie masz porządku.
A na pewno i tak jestes przemęczona. Nie ma się co przejmować, szczególnie jeśli nie robisz świąt
Ja robię, więc wypadałoby raczej, żeby choć trochę porządku było, szczególnie za ja jestem bałaganiara
Ale ja zamówiłam większośc hortensji kwitnących na tegorocznych pędach
Zobaczymy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”