Moje Arboretum cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum cz.7

Post »

Hahahahahha,ty nie kupisz, ty zaraz ogród na dachu zrobisz i będziesz regały w orordzie stawiać i doniczki wiszące na drzewach ;:112 ;:112 ;:112
No to przyjemnej i łatwej roboty ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Karolino :wit . Wiem, że teraz taka pora i Wszyscy jesteśmy mocno zabiegani ;:108 . Ogród dodatkowo wciąga ;:306 . Nie masz się co przejmować a forumowe zaległości nadrobisz bardzo szybko , zima jest długa ;:224 . Podziwiam za takie zabawy w patyczki ;:173 . Mi jakoś się nie chce chociaż mam za sobą etap ukorzeniania patyczków hortensji. Na tym poprzestałam ;:306 . Pozdrawiam i udanego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ewelinko ja z patyczkami też skończę, no może jakieś okazy, ale dość już mam tego. Teraz mam masę katalp i komu to to potrzebne ...:(
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Karolinko Ty masz zaległości na forum ?? to co ja powiem :) też planuję wszystko nadrobić ale kiedy to mi się uda ??
Ziemię masz wilgotną na szpadel a ja co dzień tańczę z wężem i ciągle tak sucho że ne wiem co pierw podlewać .
GRATULUJE UKORZENIENIA PATYCZKÓW !! moje w tym roku marne , sporo padło , uschło mimo podlewania .
Każda z nas się zarzeka że już nic nie kupi a przy pierwszej okazji są nowe nabytki .
U ciebie zawsze pięknie ;:333 ale coś Bąbla nie pokazujesz ??
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Karolciu podziwiam Twoje pomidory ;:333 co to za odmiana .
Muszę koniecznie pokazać je M .
Ja na razie nic nie kupuję choć centrum ogrodnicze ,które jest nie daleko mnie ma ogrom róznych roślin to sie nie daję skusić .
No może zakupię róże new daw w ubiegłym roku mieli bardzo okazały egzemplarz za 20 zł .
Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No dobra, jestem już przyszykowana na Twoje nowości ogrodowe.
Wszelkie zakupy roślin do ogrodu toż to przecie wyłącznie wielka przyjemność :tan ;:215
Jestem bardzo ciekawa jakie masz dla nas kolejne roślinne asy w rękawie. ;:304
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea oj mam , mam ;:306 to są rośliny na drugą część lata więc będą kwitły stopniowo :wink:

Dzisiaj pierwszy Indygowiec zaczyna kwitnienie :wink:

Obrazek

Obrazek

Pozostałe to już starocie :lol:

Obrazek glicynia wciąż kwitnie

Obrazek

Obrazekpięknie wygląda Leycesteria, ma takie jasne listki :)

Obrazek

Obrazek ciągle powtarza kwitninie i długo kwitnie ksiaże Monaco

Obrazek

Obrazekkwitną hibiskusy, ale nie wszystkie odmiany na raz :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek w tym roku wyjątkowo nie narzekam na Wanilkę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek ta hortensja długo i intensywnie kwitnie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek i na koniec jeżyk który zignorował Bąbla .

A propos Bąbla , Terenia się stęskniła ;:306 musze zrobić kilka fotek a na razie powiem ,że dalej kochany, mądry, zabawny, rozpieszczony ....jak jemy śniadanie to ja skórki od chleba a on środki z masełkiem ;:306 Jak obiad, to ja mięsko z ziemniakami a on tylko mięsko itd o0czywiście to przysmaki, swoją karmę też ma i czasem je ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Fajnie wygląda :D Ale jakoś specjalnie piękny.. No nie jest :lol: A, on ma mieć potem takie czarne nasionka? To poczekam z oceną ;:224
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Koniec z zakupami, skąd ja to znam. ;:224
Pospacerowałam po Twoim cienistym Arboretum. ;:180 Indygowiec , czy on duży rośnie?;:215
Pokazuj, co jeszcze tam nakupiłaś. :tan
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, Tulap pierwszy raz mam Indygowca i nic nie wiem o nim , tyle co przeczytałam , więc na razie trzymam w doniczce bo nie wiem jeszcze czy będzie ładny i czy warto dać mu centralne miejsce. Bo czasami coś kupię zachwycona, wsadzam w centrum uwagi a potem się okazuje ,że to wcale nie takie cudo i szkoda miejsca . Tym razem zaczekam , ma dużo pąków i ma długo kwitnąć.

Ja w tym roku wyjątkowo dużo kupiłam i sporo straciłam na wiosennych przymrozkach , same cenne okazy. Ale trudno. W kolejce do kwitnienia stai w pąkach Elszocja(Marzymięta), Krinodendron ( w opisie było-jeden z piękniejszych krzewów) ale do chowania na zimę . Mam też w pąkach 3 Bzy Południa (zwane tak z polska) Prusznik, który ma być ciemno niebieski a na razie pąki są różowe ,Lespedezy . Więcej chyba już nie zakwitnie nowości w tym roku. Tak wybierałam żeby było coś na drugą częsc lata, kiedy wiosenne przekwitną :wink: Inne muszą sporo jeszcze podrosnać zeby zakwitły , pewnie kilka latek :wink:
Ale zrobiłam małą wysepkę traw itp . Pracuję w tym roku b. intensywnie, aż do przesady, zakładam ,że potem już dam spokój i tylko zostanie mi ich pielęgnacja i czasem coś małego, bo już nie ma miejsca a jeszcze sporo czeka w doniczkach na jesienne sadzenia ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap mam nadzieję ,ze nie powiedziałeś tego w złą godzinę , że będę na dachach , w doniczkach itp bo Stasiu już się zastanawia czy mnie nie do psychiatry ? ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Karolciu ja też sobie obiecywałam co roku koniec z zakupami ale niestety nici z tego a psychiatra też lekarz i powiedz Stasiowi ,że czemu nie, jak tylko zajdzie taka potrzeba.. Myślę, że nawet on tu nie pomoże , bo z tej choroby nas się już nie da wyleczyć. Tak,że kupujmy ,sadźmy i cieszmy się ogrodem. Wanilka przepiękna. ;:138

Pozdrawiam niedzielnie.

A odzywała się Maja?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelino a gdzie ja Ciebie znajdę? zalożyłaś nowy wątek ?
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

No to faktycznie zaszalałaś. ;:138 Będzie co oglądać. Żeby tylko zima była w miarę łagodna. U mnie te piękności nie miałyby szans przetrwania.
Jaka wysoka jest Twoja Vaniilka??? Bo moja chyba mniejsza, więc może to nie ona. Chociaż ma dopiero 3 lata i mocno ją na wiosnę ciacham.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario dla odróżnienia Marysi-Maski :wink: ja mam Vanilkę na pniu. Sama ją tak wyprowadziłem. jak przycięłam i zaczęła rosnąć , wybrałam jeden silny pęd i go zostawiłam , usuwając inne i tak mam na pniu Vanilkę. Ale kupiłam drugą to poprowadzę normalnie :)
A jeśli chodzi o roślinki to większosć z nowych nabytków na początku wezmę do garażu, bo wiosną zmarzły mi : deren, ośnieża, dawidia, drzewo jedwabne, styrakowiec...i większośc wprawdzie młode to kwitły , więc teraz potrzymam w domu trochę, może zmężnieją :wink:
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”