Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Mariusz wow, ale cudo ! ;:oj
I Ty to sam wszycho ? ;:173 Super. Kończyłeś szkołę cukierniczą ?
Widzę, że używasz tego samego podłoża do wysiewu :wink:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Piotrek[buum] widzę szalejesz z wysiewami, działki nie poznamy jak wszystko posadzisz :) dzisiaj faktycznie było już miło nawet na działce, bo cieplutko

Alicjo[Alicja125] również dziękuję :wink: ;:196 no u mnie po tych mrozach jakoś to wszystko wygląda, nie wiem tylko czy brzoskwinie, które wsadziłem na jesieni przetrwały, bo mam obawy :(

Kasiu[MORANGO]
ano u mnie jakoś ta zima nie dotarła :) a raczej może i była ale rośliny sobie z niej nic nie robiły :)

Julia[julcia] jakoś ro u mnie wygląda, rośliny wyglądają jakby przetrwały, tulipanki listki zielone, ale jeszcze małe, przykryta rabata korą więc pewnie im cieplej :) zapraszam częściej, moja bramka zawsze otwarta hihi ;:4

Iwonko[Iwonka1]
zamówienie róż odłożone na jesień, żebym mógł sobie dobrą miejscówkę przygotować dla nich :) bo jak na razie koncepcja tylko jest, a zobaczymy jak będzie z realizacją :) nie martw się wiosna i do Ciebie dotrze ;)

Bogusiu[bwoj54] dziękuję za tyle ciepłych słów, aż się ciepło robi na serduszku :) ja też przez forum całkiem zmieniłem koncepcję działki, najpierw miała być mało wymagająca, a teraz tylko wsadzam i wsadzam :)

Andrzeju[any57]
no mam nadzieję, że Twoje słowa się sprawdzą :)

Marysiu[Maska]
iryski zmarzły, ale ranniki nic sobie z mrozu nie robiły :)

ed04 dziękuję ;:333

Lenka[Carmelka00] dziękuję dzisiaj właśnie go testowałem i jestem bardzo zadowolony :)

Gosiu[Margo2]
jeśli chodzi o kostkę to sam się nie będę bawił, jutro wchodzą już panowie na działkę i będą kładli, jak dobrze pójdzie w środę już będzie :) poszukałem trochę i wybrałem najtańszych, zobaczymy jaki będzie efekt ;:224

Beatko[Beaby]
wiosna już za rogiem, więc pewnie wszystkim zaczną ogrody pięknieć :)

Seba[seba1999]
nie no aż tak uzdolniony nie jestem żeby wszystko sam, laleczka na środku z cyfrą 1 i napis na kostkach kupiłem na allee.. reszta to już moja robota hmm nie nie cukiernikiem nie jestem, ale bardzo lubię robić słodkości, wszyscy mówią, że się minąłem z powołaniem :) co do ziemi do wysiewów to kupiłem szklarnię i stała obok i grzech było nie wziąć hehe
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariusz zaimponowałeś mi . Mam dwóch facetów w domu, ale nie ma opcji, aby którykolwiek z nich coś upiekł .Jeden potrafi gotować ( chwała mu za to) ale popisowe dania drugiego ( i jedyne jakie potrafi przyrządzić) to jajecznica , parówki i herbata :D Nawet budyń w jego wykonaniu ma wkładkę węglową w postaci spalenizny w środku :D :D
Tort cudowny..wygląda jak arcydzieło..I zapewne był nim w smaku

Regalik świetny. Przydałby się taki Sama nie mam pojęcia gdzie upcham swoje siewki, o ile powychodzą ..Cześć już wzeszła..ale mam spore obawy o ich los. Mam chłodno i ze światłem jest tak sobie..ale zobaczymy co będzie.. Gdy nie dotrwają do maja kupię gotowce na rynku , choć to nie to samo co roślinka wyhodowana od nasionka .

A moje kiełki..chyba przetrwały. :D Jutro ściągam włókninę, bo temp maja być na plusie w tym tygodniu
.
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariusz :wit

Fajny inkubatorek ;:215 , czekam niecierpliwie na fotorelację z siania ;:108

Tort ;:180 - to już nie tylko zdolności, ale prawdziwy talent - gratuluję ;:138

Pozdrawiam serdecznie i życzę ;:3
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Mariusz ty mnie nawet nie strasz bo na jesieni to ja dwie brzoskwinie zasadziłam i inne drzewka taż.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu[silversnow] no ja nie ukrywam, że lubię gotować, piec też ale z racji tego, że trzeba dbać o formę i gubić kg, nie robię tego często tylko okazjonalnie hehe ;:306 no szklarnia mi się podoba, miałem kupić mniejszą, ale w tej samej cenie co duża więc wziąłem większa :)

Beatko[Bazyla] nom może w tym tygodniu uda mi się coś zasiać, a jak nie w tygodniu to w weekend :) dziękuję za miłe słowa :)

Alicjo[Alicja125] może Twoje brzoskwinie były w lepszej kondycji jak wsadzałaś, a ja nawet ich nie okryłem :( mogłem je zabezpieczyć włókniną w tym pierwszym roku...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ha ha! bardzo mi się podobają zakupy z litości! Mariuszu ileż u nas roślin, które stały samotnie i pewnie by je w sklepie zasuszyli ;:306 Widzę, że rodziców meblujesz ;:306 no a co będziesz siał, bo już czas najwyższy, a czy rodzicom też powierzysz opiekę nad maleństwami?
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu[Maska] ano tak to zawsze jest, że serce zmięknie ;:224 ;:306 musze posiać pomidorki i trochę kwiatów, jakieś cynie, astry i inne takie tam, niestety jeszcze paczka nie dotarła, ale na pomidorki to już czas najwyższy :) mama stwierdziła, że będę przyjeżdżał je podlewać, ale oczywiście zaopiekują się nimi rodzice ja będę tylko doglądał ;:170 rodzice mają większe doświadczenie niż ja więc myślę, że może być tylko lepiej :)
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Mariusz, zaimponowałeś mi tym tortem :D
Super wygląda i pewnie też tak smakował.

Taka szklarenka i mi by się przydała.
Jeszcze nic nie popikowane a miejsca już brakuje na parapetach :roll:
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

Mariusz zrób proszę zdjęcia tej kostki i pokaż jak wygląda i potem jak położą fachowcy. Jestem bardzo ciekawa.
Do mnie mają przyjść kwiecień/maj a jeszcze niczego nie wybrałam.

Ten tort, to jakieś cudo! ;:138
Pozdrawiam
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Świetny tort. Dziewczynka zadowolona pewnie, tak jak rodzice. :D

Chciałam zapytać o szklarenkę. Kupowałeś jakoś niedawno? W gazetce nie widziałam.
Będziesz z niej bardzo zadowolony. Ja mam dwie, ale jedną zaniedbałam na działce i zniszczyła się do niej folia. Może uda mi się kupić kolejną. Ile kosztowała?
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Super Mariusz, że kupiłeś szklarnie. Co w szklarni to Twoje :) Więc nie ważne kto będzie się opiekować siewkami ;:306 A tak poważnie, jak dużą kupiłeś???
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Mariusz, wielkie brawa ;:433 ;:433 za mistrzowskie wykonanie tortu, zapewne wszyscy prosili o dokładkę ;:152 mniam.
Ty też skusiłeś się na szklarenkę ;:oj a do obsługi zatrudniłeś rodziców, masz szczęście że się zgodzili,przecież dziecku się nie odmawia. ;:306
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Mariusz ten tort jest prześliczny ;:oj normalnie zdolniach z Ciebie ;:180 Ja tylko raz pokusiłam się o zrobienie tortu - całe szczęście, że cukiernia była blisko, bo mi wyszedł zakalec ;:224

Fajna szklarnia ;:333 trzymam kciuki za udane wysiewy ;:215
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

No, no...To cudeńko, nie tort ;:63 Zdolniacha z Ciebie. Tylko mój syn piecze ciasta, ale jak na razie nie wgłębia się w trudne tematy. Jakiś murzynek, babka cytrynowa, to tak, ale nie tort.
Ja właśnie kupiłam taką mniejszą i już prawie całą mam zapełnioną. Jeszcze mam jeden parapet i będzie koniec z miejscem. Tyle musi mi wystarczyć ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”