Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1
Danusiu kotki są kochane jak śpią ale gdy wstaną to demolują dom, energia je roznosi. Jeśli chodzi o ciemierniki to te, które kwitły na biało przebarwiają się na różowo, czystych różowych nie mam, mam czerwone lecz te jeszcze nie kwitną.
Halinko był miły, ciepły, słoneczny i pracowity dzień. A teraz idę do ciebie zajrzeć.
Halinko był miły, ciepły, słoneczny i pracowity dzień. A teraz idę do ciebie zajrzeć.
Witam cię Geniu, rzeczywiście zaczyna robić się kolorowo w ogrodach, zaraz jest przyjemniej przebywać i pracować w ogrodzie. Zaraz wybieram się do ciebie, bo na pewno jest kolorowo.
Majko po takiej zimnej wiośnie to te wszystkie kwiatki już kwitną, sprawiają nam wiele radości a ranniki rzeczywiście w szybkim tempie rozrastają się.
Majko po takiej zimnej wiośnie to te wszystkie kwiatki już kwitną, sprawiają nam wiele radości a ranniki rzeczywiście w szybkim tempie rozrastają się.
Majko te "małocebulkowe" u mnie wszystkie dobrze się rozmnażają, mam je w różnych miejscach w słońcu, w cieniu, na mokrej i suchej ziemi. W ubiegłym roku posadziłam rząd przebiśniegów, sadziłam po dwie cebulki i jak widać na zdjęciu (str. 60 zdj. 3) rozrosły się. Co do ranników to staram się przy nich nic nie robić aż do przekwitnięcia i wydania nasion, gdy nasiona spadną to wtedy je uprzątam, w następnym roku wszystkie nasionka kiełkują.
Majko to roślinki łatwe w uprawie i dobrze się rozsiewają.
Iwonko u nas pogoda była tak brzydka, zadyma, że świata nie było widać, miło mi, że mój ogród trochę humor ci poprawił.
Gosiu to musiał być duży huk, bo aż u nas było słychać, myślę, że już wszystko w porządku, dziękuję za takie miłe wrażenie.
Iwonko u nas pogoda była tak brzydka, zadyma, że świata nie było widać, miło mi, że mój ogród trochę humor ci poprawił.
Gosiu to musiał być duży huk, bo aż u nas było słychać, myślę, że już wszystko w porządku, dziękuję za takie miłe wrażenie.
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Gdzieś po drodze przeczytałam że masz problem z robaczywieniem czereśni więc musisz mieć póżniejszą odmianę, szpaki nie jedzą , za to robale chętnie.
Ja mam ten sam problem i dopiero w tym roku zdobyłam taką wiedzę na szkoleniu , latem wypraktykuję.
Wczesny oprysk nie pomoże . poczekaj aż zaczną owoce płonąć ,to znaczy zmieniać kolor i dopiero wtedy pryskaj, muchówka lubiąca czereśnie składa jaja w okresie kwitnienia akacji, nie złoży jaj w niedojrzały owoc .
Ja mam ten sam problem i dopiero w tym roku zdobyłam taką wiedzę na szkoleniu , latem wypraktykuję.
Wczesny oprysk nie pomoże . poczekaj aż zaczną owoce płonąć ,to znaczy zmieniać kolor i dopiero wtedy pryskaj, muchówka lubiąca czereśnie składa jaja w okresie kwitnienia akacji, nie złoży jaj w niedojrzały owoc .