Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

IWONKO śnieg sobie dalej leży i myślę ,że się nie rozpłynie tak szybko
ELUSIA wiesz jaka jestem i jak mi się coś nie podoba no to trudno .Wiem ,że z gustami się nie dyskutuje więc nie dyskutuję .Basia tez dała mi Rose der hoffnung i Gartenspass, bo nie podobała jej się kolorystyka w czasie przekwitania .Cóż mnie się podoba i cieszę się ,że Basi się nie podobała :;230
ANDRZEJU dzięki oczywiście ,ze wspominałam o mojej Rumbie ona wiedziała ,ze i tak zostanie wyautowana to sama wolała odejść w niebyt .Jednak widziałam u kogoś Rumbę i wcale nie przypominała tej mojej aż musiałam się zapytać co to za cudna róża.Jak patyczki zaczęły kwitnąć to będą kwitnąć ,oczywiście trzeba poczekać aż krzaczki się rozrosną. Wczoraj na stronce szkółki Hyży przyglądałam się wiosennemu cięciu wszystkich rodzajów róż .Bardzo pożyteczne spostrzeżenia sobie zanotowałam
MARYSIU takie jest moje odczucie co do tej róży, a każdemu co innego się podoba .Mnie podobają sie czerwone róże inni nie znoszą tego koloru w ogrodzie i tego nie neguję .Każdy ma to co mu w duszy gra .Mojemu bratu nie podoba sie mój ogródek, a mnie się podoba ten mój zarośnięty kwitnący raj ;:167 a słyszała Pani o tym, że de gustibus non est disputandum, pewnie nie!Słyszałam słyszałam i wyraźnie napisałam ,że dla mnie to najbrzydsza róża a jeśli komuś się podoba to może ją sadzić nie mam nic przeciwko.Jeśli czujesz się urażona to PRZEPRASZAM lecz u mnie co w sercu to na ustach taka jestem i jeśli miałabym komuś coś źle napisać wolę się powstrzymać od komentarza ;:108
ANUSIU komuś mogą się nie podobać moje róże, lecz dla mnie są najpiękniejsze ,bo ja sobie je wybrałam .Jednak jeśli mi się coś nie podoba oddaje w dobre ręce temu komu się podoba.Widziałam u kogoś cudnie kwitnącą Rumbę i wcale nie była podobna do mojej beznadziei. U mnie jeszcze dosyć gruba pierzynka się utrzymuje .Wykorzystałam odwilż na umycie okien bo strach było przez nie patrzyć :;230 Od razu lepiej, a przy okazji chata porządnie przewietrzona :;230
AGUSIU te białe Liatry kupiłam wiosną w B,a te lila mam już parę latek .Wiosną w B można kupić tanio Liatry.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cafe au Lait cudna jest ;:167
U nas przyszła odwilż, a wraz z nią opady śniegu. Szkoda, że dopiero teraz, bo taka kołderka przydałaby się w te duże mrozy. Mam nadzieję, że różom nie zaszkodziły te niskie temperatury, bo kopczyki zrobiłam raczej symboliczne :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Czy Postiliona masz jeden krzaczek czy są tam dwa ?
Tyle kwiatów widać, jakby co najmniej kilka krzewów tam było.
Byłam patrzeć na róże, ale na razie wszystko zielone, tyle że znowu idzie fala mrozów, biedne te nasze róże.
Ciekawe ile będzie strat po tej zimie jak całkiem mróz odpuści.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, czy Muzykanci leżą? Czy opierają się o ścianę? ;:306
Bo wywracam laptopem w każdą stronę i nie mogę tego odgadnąć..
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fantastycznie Jadziu, że tak w superlatywach piszesz o Hansestadt bo to największa pociech jak różyczka jest zdrowiutka przez cały sezon :tan kwiat ma cudny, lubię takie nienapakowane [chociaż te napakowane też :lol: ] Długo masz juz tę królewnę?

Muszę bardziej przyjrzeć się sadzonką w B, skoro tak ładnie później rosną. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU Hansestadt mam od jesieni 2012 i od razu ładnie zaczęła się budzić do życia .Muszę ja wiosną solidnie przyciąć, bo jest trochę źle uformowana poszła bardzo na szerokość. Wiosną w B kupiłam też łubin i ładnie zakwitł mam tylko nadzieję ,że i w tym sezonie zaszczyci mnie swoimi kwiatami
BASIU Muzykanci rosną przy ścianie, lecz teraz dostała nową miejscówkę ,żeby mogła pokazać swój potencjał :wink:
GRAŻYNKO Postilion jest jeden krzew lecz mam go już trochę latek od jesieni 2010 .Ona ładnie się rozrosła lecz muszę ja trochę niżej podciąć .Jeśli będą straty to będzie okazja na nowości :wink: lecz raczej nie będzie tych strat ,bo pokrywa śnieżna jest fajna i ochroni róże .No chyba ,że trzeba będzie zrobić krótkie cięcie ,ale wyjdzie im to na zdrowie :wink:
DOROTKOCafe au Lait urzekła mnie na fotkach i musiałam ją sobie zamówić i nie żałuje tego .Fakt rośnie wysoko, lecz kwiatów ma mnóstwo .Ja żadnych róż nie kopczykowałam tylko te przesadzane, bo wszystkie mają miejsce szczepienia pod ziemią.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziu, Ciebie jak zwykle kolory... róże, jeżówki...
Ja się trochę obawiam o jeżówki czy przetrwają zimę.. te bardziej pospolite na pewno, ale te rasowe trochę mnie niepokoją, bo miałam już ich tyle, a po zimie wypadały... do wiosny coraz bliżej, więc się przekonamy...
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu aż ciekawa jestem jak Muzykanci w tym roku, na nowym miejscu będą się spisywać, urocza różą.
Bardzo ładna ta bylica ludovica, długo ją masz? Jaka ona wysoka?
Ja w ubiegłym roku dostałam z bylic - bylicę "Boże drzewko", u znajomych wyrosła całkiem pokaźna, urocza krzewinka.
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To faktycznie ładnie się rozrosła ta różyczka.
Ja obawiam się o Westerlanda, na razie zielony ale potem jak mrozy odpuszczą może zrobić się czarny.
Raz już mi przemarzł do pnia i cięłam tuż nad ziemią, długo odbijał zanim pokazały się pierwsze pędy, teraz może być tak samo, albo i gorzej.
Zobaczymy w lutym, pod koniec, kiedy ma się znacząco ocieplić.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO ja swojego Westerlanda już jesienią ścięłam tak na 0,5 m bo przeszkadzały mi te pędy wciąż o nie haczyłam jak robiłam porządek na rabacie .Nawet jeśli trzeba go będzie niżej przyciąć to spoko w mig z podwójną siłą się rozrośnie.Tam pod płotem sąsiada jest więcej śniegu niż na rabacie
BASIU te Bylicę mam od Christinkrysi i jest to jej pierwszy sezon u mnie.Wyrosła tak na 0,5 m w górę i fajnie się komponuje z CHEWdelight .Miałam Boże drzewko lecz dałam ją koleżance, a to taka pożyteczna roślina http://www.zdrowyportal.org/2005/boze-d ... ob-uzycia/
GABI tylko ta jeżówka i biała Milk Shake jako tako rosną o reszcie mogę zapomnieć i dlatego ich nie kupuję, chociaż mają tak cudne kwiaty. Mam też od ubiegłego roku Echinaceę i jestem ciekawa czy przetrwa zimę i czy zakwitnie i się rozrośnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

O tym razem takie "moje"kolorki :D Śliczna Casablanca!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dziękuję za link, poczytałam z zainteresowaniem o jego właściwościach.
Znajomi mają bardzo dorodne Boże Drzewko, ślicznie się prezentuje, moje póki co jest rzadkie, ale ono podobno dosyć szybko rozrasta się.
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadźko ja też tak mam :;230 ...cieszę się pozytywnie (o ile można tak powiedzieć) jak się komuś coś nie podoba bo zawsze idzie się wymienić. ;:306
Poza tym nigdy nie wiadomo jak dana roślinka zachowa się w naszej zegrodce. Fajnie mieć takie doborowe towarzystwo. ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELUSIA no darmo jak coś u nos nie rośnie szkoda tego trzymać.U Andrzeja pięknie rosną i kwitną róże ,które u mnie tylko wegetowały i to mnie cieszy.Wiesz możliwe ,ze miały za ciasno w moim ogródku, jednak inne dają radę więc lubią ciasnotę :;230
BASIU to drzewko potrzebuje słonka, a u mnie nie ma go zbyt wiele ,bo te bardziej słoneczne miejsca zdominowały róże :)
AGUSIU wiem ,ze odpowiada Ci kolor blue i tym podobne też lubię te kolory .Casablanka także cudnie pachnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadźko a co z tą Lilium tigrinum 'Flore Pleno'....powiedz, że Ci nie pasuje.....brzydal z niej okropny. ;:306 No i w dodatku ta ciasnota. :wink:
Popraw mnie jak źle napisałam...czy to faktycznie ta lilia :?: . ;:124
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”