Tymczasowy ogród Margo_margo cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. IV

Post »

Irenko papryczki papryczkami, ale Ty się lepiej pochwal swoimi pomidorkami, bo jak na tak wczesny wysiew, to masz je perfekcyjne. ;:215 ;:167 Grubiutkie i zieloniutkie. ;:333

Aniu no z tych ok. 250 kopert jakie do mnie przyszły na AWN mam nadzieję, że się znajdzie coś czego jeszcze Milka nie ma w kolekcji. :wink: Jako rasowy chomik, jeszcze nie zdążyłam ich wyrzucić. ;:306 Ale jak widać dobrze się stało. :D Znaczki odklejałyście nad parą? https://www.youtube.com/watch?v=_hir3L5nhuQ&t=13s :;230

Beatko spokojna głowa. Ty nie dasz rady? :wink:

Dorotko :wit
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

Witajcie. :wit
Małgosiu cieszę się że przesyłka dotarła bo trwało to już trochę długo,więcej niż powinno iść,chyba że gołąb zboczył gdzieś z trasy na dzikie panny. :;230 Gdybyś miała oszaleć przy wyborze to daj znać.Po znajomości zapodam Ci coś dla spokojności na luzik. ;:304 ;:306 Będziesz paprykowym dominatorem w tym roku bo masz cztery razy więcej odmian niż ja. ;:215

Ja dziewczyny rewiduję wszelkie plany wysiewu warzyw w tym roku.Coś czuję że zima i zimno da nam jeszcze długo popalić,więc warto trochę poczekać.Przykładowo pomidora w tamtym siałem 10 lutego.W tym będzie to prawdopodobnie dwa tygodnie później.

Przywitam się jeszcze z nowymi dziewczynami które odwiedziły wątek Małgosi.
Karolinko-Dorotko :wit
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Kasiu

Jakoś będę ogarniać, co robić?

Przekładam torebki z nasionkami. Posłuchałam Twojej rady porozdzielałam w/g alfabetu. Teraz tylko przełożyć do papierowych torebek, opisać i wpisać na listę, - pestka. ;:306
Obrazek
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Kasiu, nie mogę pokazać pomidorków, bo nie chcę Was kusić do wcześniejszych wysiewów. ;:172

Nie są grubiutkie, w założeniu miały siedzieć w growboxie, ale ostatecznie zrezygnowałam, na pewno są trochę wyciągnięte, ale liczę, że coraz większe doniczki to zniwelują, myślę, że już w marcu będę na balkonowy spacer z nimi wychodziła. :D

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobra, dobra, już taka skromna Irenko nie bądź. Proszę o prezentację tej wzorcowej trójcy, co ją ostatnio u Ciebie oglądałam. ;:173 Jeśli o mnie chodzi, to mnie nic nie skusi. Koniec marca jest u mnie terminem już ustalonym i nieodwołalnym. ;:170

Beatko widoczek u Ciebie jak na mini AWN. ;:306
Awatar użytkownika
dorota514
200p
200p
Od: 23 lut 2014, o 18:55

Post »

Dziękuję za miłe przyjęcie. :P

Rzepko Będę wysiewać do skrzynek jakoś końcem marca. :uszy
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, zmusiłaś mnie, bym poszła swoje pomidorki obudzić, te jeszcze nie spały. :;230

Obrazek

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za prezentację. ;:180
A teraz możesz je położyć spać, by dalej pięknie sobie rosły. Podobno jak się śpi, to się rośnie. Nie wiem ile w tym prawdy, ale przynajmniej mi jako dziecku rodzice taką teorię tłukli do głowy. :;230
Sama też już idę. ;:19 W moim przypadku już bez ryzyka rośnięcia. No chyba, że wszerz. ;:306
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
KarolinkoZaglądnęłam do Ciebie, w rejonach Bochni jesteś? To bliziutko ;:108 Muszę znaleźć chwilkę, żeby pospacerować po Twoim ogrodzie, bo ju widziałam namiastkę pięknego miejsca ;:168

Irenko Na razie spokojnie, jeszcze się nie łamię ale zagwozdkę mam nie małą :oops:
Ja mam dwie czerwone ze spotkania u Marty. Jedną nazwałam mini a drugą po prostu czerwona. Ta mini to chyba była jakaś okrągła a ta druga podobna do Tiny Bells. Wysyłać? ;:108
Twoje sadzonki są piękne, widać, że masz dobre warunki i dbasz o maluchy ;:168
W połowie 16,17 luty będę siała papryki ostre, 8-10 marca słodkie + pomidory do donic, 15-18 marca polecą na waciki pomidory. Nie przyśpieszam siewów bo warunki mam kiepskie.
Z papryk będę miała: Chilhuacle Negro, Cyklon, Dzwonek, GIALLO D'ASTI, Kapia, NN Block od Witka, NN Czekoladowa od Irenki, NN Czerwona od Marginetki/Marysi, NN Mini/ od Ani, NN Nie pomidorowa od Marysi, NN od Ani (czerwona), NN od Marysi żółto- pomarańczowa, NN od Marysi pomarańczowa, NN od Witka żółta, NN od Witka pomarańczowa, NN od Wojtka I, NN Pomidorowa od Marysi, NN pomidorowa od Witka, ODA, ONTARA, PALERMO, Pardon, Purple Bell, RED MERCURY, Winni Puhh?
A zrobił Ci Mżonek te lampy do doświetlania?
Pomidorki super!!! Jakby to kwiecień był a nie luty ;:138

Dorotko Rozgość się i zapraszamy na pogaduchy ;:168 Jak już Beatka wspomniała, to wątek dla każdego, kto chce się dzielić swoimi doświadczeniami, obserwacjami, wątpliwościami i zdjęciami.
Cynie, dalie i astry także będę wysiewała bo bardzo je lubię. Piękne kolory będziesz miała ;:108
Za słonecznika z pszczolinką bardzo dziękuję, brakuje nam takich kolorów i dobrze, że choć zdjęcia przypominają, że sezon niebawem rozpoczniemy.

Beatko ;:196
Papryki dalej na wacikach? :shock: A wody utlenionej im dawałaś już?
Cosik malutkie i ciaśniutkie to mieszkanko dla pomidorków :lol:

Wituś Jestem z tych cierpliwych ale szczerze mówiąc, już się niepokoiłam. Ważne, że dotarły. Kasia wysyłała zaraz po Tobie i jeszcze nie dotarły :(
Z paprykami szaleję, bo mam wobec nich całkiem konkretne plany przetworowe a poza tym, papryka mniej wymaga czasu. Nie wilczy, nie trzeba co chwilę podwiązywać, obrywać liści :wink: Muszę trochę zadbać o sadek, czeka mnie odnowienie truskawek, dokończenie rabaty kwiatowej czyli przeprowadzka dla dużej ilości roślin, praca nad cepką- sypialnią bo niewiele w niej zrobiłam. Wystarczy, że ogórki będę musiała gonić po ogrodzie ;:306

Kasia Gratuluję żelaznego postanowienia ;:138 Ja też będę się trzymała swoich postanowień ;:108
Rośnij kochana, rośnij- w siłę bo w szerz raczej Ci nie grozi ;:196
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, faktycznie mała Awn, nic dziwnego, że masz kłopot, co wybrać? Obrazek

Ja do gruntu to będę wysiewać koło 10 marca, sprawdzałam w kalendarzu, akurat są dni owocowe, ale do tunelu to jeszcze nie zdecydowałam, ale chyba tak jak Witek, pod koniec lutego.

Pozdrawiam Irena

Widzę, że Małgosia się zjawiła, znów razem piszemy. ;:306
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Małgosiu

Kolekcja paprykowych nasion ;:333 ;:333

Siej kochana wszyskie odmiany, pielęgnuj, rób zdjęcia, opisy i koniecznie zbierz nasionka. ;:108

Oj będzie się u Ciebie działo ;:63

Mieszkanko dla pomidorowych nasionek jest tylko chwilowe, docelowo będą w bardzo wygodnym pudełeczku. ;:306

Papryczek aż tak bardzo nie biorę do głowy, w poniedziałek pomyślę co dale z nimi zrobić. Może potraktuję jako eksperyment. ;:219
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, lista słodkich papryk bogata, ja aż tak dużej ilości nie będę wysiewać, tylko kilkanaście krzaczków do gruntu, Odę i Palermo miałam w którymś sezonie, byłam zadowolona, tylko Oda moim zdaniem to lepsza do donicy, u mnie owoce cały czas nurkowały w ziemi, co ja się napodwiązywałam, plenna niesamowicie.
Mżonek mi zainstalował lampę i podświetlam wieczorami, ale i tak się wyciągają, może trzeba byłoby jakimiś sreberkami obłożyć?

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu imponująca lista papryk do wysiania! papryki lekko wypierają pomidory ;:306 Chyba wysiewałaś już jakieś kwiatki? i jak się mają :D U mnie już niezły zielony trawniczek. Jutro jedziesz na wieś? bo dzisiaj pogoda wymarzona ;:3 słońce, niewielki mróz to jutro pewnie będzie podobnie ;:215

Irenko jesteś niesamowita !~ Twoje papryczki z teraz pomidorki, kiedy Ty to siałaś ;:oj

Pozdrawiam bywalców wątku!
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Dziś jest piątek, piąteczek, piątunio :heja Będę mogła w końcu pospać.... może nawet do ósmej ;:173

Marysiu Na wieś nie jadę jutro- tato ma dyżurny wyjazd do kompostownika ;:131 Na razie nie mam co robić na wsi, zaprosiłam za to rodziców na pizzę. Co prawda święto pizzy było wczoraj ale dopiero w weekend możemy zjeść wszyscy o jednej porze.
Wysiewałam w grudniu begonie ale wykiełkowała tylko jedna sztuka. Jeśli się utrzyma, to będzie bulwiasta. Pozostałe mimo wygrzewania na dekoderze i na kaloryferze nie drgnęły. Być może miałam już zbyt stare nasiona, a może chwilowe przechłodzenie spowodowały, że w pudełeczku nic zielonego nie widać.
Ale nic to. Wczoraj sypnęłam poziomki i pierwszą ostrą paprykę. W nadchodzącym tygodniu na waciku będą kiełkowały kolejne ostre papryki i wysieję werbenę oraz lawendę. Powoli trzeba interes nasionkowy otwierać ;:108
Lista pomidorowa niemal gotowa, dyniowate wybrane. Powoli do wiosny zmierzamy.

Beatko Duża część nasion paprykowych to będą dla mnie nowości. Dokumentacja na pewno będzie bardzo skrupulatna bo w kolejnym sezonie papryk pewnie będzie mniej a pojawią się ponownie pomidory w ilości ..... dużej ilości ;:306
Ja dla swoich pomidorowych i paprykowych nasionek znalazłam iście królewskie mieszkanko. Z okienkiem, wykładane zamszem i zamykane na kluczyk ;:oj Ale Twoje to już muszą mieć apartament albo willę ;:215

Irenko Moje papryki w tym sezonie będą rosły na agro, więc nawet jak przyjdzie im do głowy utaplać się w błocie, to im utrudnię. W zeszłym roku żółto- pomarańczowa od Marysi była wciąż taka utrzaskana błotem. Krzaczek niziutki a owoce gigantyczne. Ilość papryk ma swoje uzasadnienie: ostre będą faszerowane serkiem i zalane oliwą, pół- ostre do faszerowania i pieczenia, słodkie w zalewie octowej, na leczo, do pasty pomidorowej do pizzy, do papryk a'la ostrygi. No i jeszcze konsumpcja na świeżo. Obawiam się, że i tak będzie ich za mało ;:224
Roślinki będę się wyciągały do słońca ale i tak mniej niż bez sztucznego światła. Folia aluminiowa na pewno trochę pomoże ale i tak nie zastąpi to wszystko słońca. Dzień co raz dłuższy, więc im się poprawi. Ja w tygodniu instaluję akwarium i powoli będę je zapełniać :tan

Życzę Wam uroczego weekendu. Będę zaglądała cichcem (z łazienki) ale wieczorami buszowanie po FO też mam w planie.

Idę spisywać dalej nasionka ;:131
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O to widzę Małgoś, że mamy dziś to samo zajęcie. Też zaczęłam spisywać swój dobytek. Jestem "już" przy literce .... B ;:306 (ale prawie setka już pękła ;:oj :;230 ;:306 ). Człowiek nie zdaje sobie nieraz sprawy ile skarbów posiada. ;:170 :;230

-- 10 lut 2017, o 22:01 --

Tak sobie myślę, że od przyszłego sezonu mogłabym przyjąć taktykę, żeby wysiewać odmiany tylko na jedna literę. Na ponad 20 lat spokój z męczeniem się wyborami, a i tak każdego roku wszystko by się ledwo mieściło. :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”