Zielono i kolorowo - ogród w remoncie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielono i kolorowo - ogród w remoncie

Post »

Alicjo, znam ten ból, gdy najbliżsi chorują, ale nie załamuj się, wrócą do zdrowia, a Ty pierwsza pokonasz choróbsko, bo przecież ktoś musi być zdrowszy, by opiekować się bardziej chorymi. ;:108 Zwykle jest tak, że to my kobiety - matki i żony jesteśmy te silniejsze. ;:63
Życzę zdrówka Tobie i całej Twojej rodzince. ;:196 ;:97 ;:97 ;:97
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Alu , Ty się Kochana nie wygłupiaj bo chorować trzeba było dużo wcześniej a teraz to już czas do ogrodu a nie do łóżka . Może to jeszcze nie całkiem jest wiosna , ale przedwiośnie to na sto procent już mamy , więc pora martwić się o roślinki , podglądać czy nie wychodzą już z ziemi i łapać się za grabie i szpadel .Zdrowiej szybciutko i wracaj do nas . ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu nie łam się. Wiadomo, że choroba zwala z nóg, u mnie to wszyscy się pochorowali po kolei po świętach i Nowym Roku, taka nas grypa dopadła. Wtedy było ciężko. Teraz po trochu zaczynamy prace na dworze. A ja dziś mimo, że okropnie mi się nie chciało i miałam wyjsć tylko po drewno skopałam kawalek starego trawnika i poprzycinałam co nieco ;:306
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu więc zdróweczka kochana i już niech wszystkie troski i zmartwienia idą precz ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Alumam nadzieję ,że wraz z przyjściem wiosny , dolegliwości miną. Najważniejsze zdrówko, dlatego nie warto zbytnio forsować się. Organizmu nie oszuka się ,zatem musi być też czas na solidny wypoczynek.Od 6 kwietnia oprócz prac ogrodowych będę opiekowała się Michalinką. Grafik musimy ustalić z synową i synem tak, by był czas na ogród. Pozdrawiam serdecznie,życzę zdrówka i wiele wspaniałych chwil spędzonych z wnukami. To są nasze skarby! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witam moje forumowe przyjaciółki .
Krysiu , Lucynko ,Elu ,Kasiu ,Iwonko ,Bogusiu
, ;:196 ;:196 ;:196 ;:4

Pracy w ogrodzie co nie miara ,a gałęzi do przerobienia ....... Scięliśmy starą daglezję ,która coraz bardziej łysiała i ciut się przechyliła , mocno przycięliśmy wierzbę .Mąż juz zaczął działac w ogrodzie ,ale na przeoranie jeszcze za mokro .
Któregoś dnia wrócił boso do domu bo ugrzązł w błocie ,a ja musiałam szpadlem wykopać jego kalosze ;:306
Zasiewy męża coraz ładnej wschodzą .Jak najdzie mnie ochota na zrobienie zdjęć to wstawię kilka fot zasiewów .
A rosną ; pory, arbuzy ,seler naciowy ,kapusta ,którą wczoraj posadziłam do skrzynki przeżyje ,albo i nie to bedzie eksperyment ;:oj
Wczoraj posadziłam roślinki od Lucynki
Wnusia z córką nadal u nas są jak córka jest w pracy to babcia z wnusią siedzi więc czasu za wiele na ogród nima

Pozdrawiam Was serdecznie i dużo zdrówka życzę ;:4 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Alu fajnie że się odezwałaś, widzę ciut lepszy humorek. U nas tez za dużo nie robimy w ogrodzie- mokro .
Na polu gdzie się dało wjechać mąż posiał nawozy na zboża, uprawia też pod warzywa ale w tym tygodniu chyba jeszcze nic nie posiejemy bo rano mamy jeszcze biało od przymrozków.
Teraz piję kawę i idę zobaczyć w moje kwiatki bo kilka dni nie wychodziłam z domu bo mnie znowu jakieś przeziębienie złapało,dziś już w miarę jest dobrze i ciągnie mnie ;:306
Zdrówka i całuski dla wnusi ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krysiu ;:196
Wiesz jak wczoraj wyszłam do ogrodu to tak jakoś mi się lepiej zrobilo i zostałabym na dlużej ,ale mocno wiało no i wnusia jest ,wiec nie dało rady .
Z tym błotem to przechlapane od sąsiadów dodatkowo spływa woda .Mam nadzieje ,że jak juz coś tam posadzimy to tej wody nie bedzie .
Biało macie rankiem ,a przecież zawsze bylo u Was cieplej niż u nas .
Krysiu teraz o przeziebienie nie trudno musi my uważać na siebie .
Humor byłby lepszy gdyby zdrowie wszystkim dopisywało ,a i ci meża bracia zachowywali sie jak należy w stosunku do teściowej i do nas .
Napiszę Ci co nieco na Pw
ZDRÓWKA ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aluś ,fajnie ,że wpadłaś ,ja też mam zaległości ,bo chyba za dużo wzięłam na siebie i ciągle gonię własny ogon,wiosna taka jest ,że i choroby nas dotykają i depresje różne ,ale musimy się z tym uporać,więc życzę siły i dużo zdrówka ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Martuś .Jest duzo spraw co człowiek chciałby załatwić zrobić ,ale czasem musi odpuścić bo go przerastają .
Depresja teraz to zmora społeczeństwa .Szybko trzeba z nią walczyć by nie rozłożyla na łopatki bo potem jest bardzo cięzko wrócic do formy .
A mnie od wczoraj z oczami się pogorszylo ,a do okulisty wizyta dopiero w listopadzie .
Zdrowka Tobie i pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Kochana Alu ;:196 cieszę się że się odezwałaś ;:196
Co ja czytam znowu te Twoje oczy szwankują - współczuję ;:167 a nie dźwigałaś czegoś albo wnusi jak ją masz ?? bo wiesz że przy oczach nie wolno .
Dobrze jak masz córcie i wnusie przy sobie ale obowiązków przybywa - pozdrawiam ich ;:4
Alu w ogrodzie jeszcze zdążycie zrobić - powolutku , jeszcze zimno i mokro . Szkoda że nie bliżej mieszkamy bo bym Ci pożyczyła rębaka .
Czekam na zdjęcia siewek , bo ja mam trochę i jeszcze padają , za mało słońca jest .
Pozdrawiam i życzę zdrówka dla całej rodzinki ;:4 ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Nie wnusi nie dźwigam ,choć chyba coś tam przeniosłam .Ale myslę ,ze to od czegoś innego .Zaprószyły mi sie i potarłam ,a pocieranie też nie wskazane bo siatkówki mam przetarte i teraz widzę za mgłą jak nie przejdzie to spróbuje dostać się do okulisty po za zapisem .
Rębak mam na benzynę od mojego brata ogrodnika .Tylko teraz pogody i czasu bo przy wnusi nIe da się wiele w ogrodzie zrobić .
Dziękuję za pozdrowienia dla córci i wnusi .Życzę zdrówka ;:196 ;:167 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Alu u nas niby ciepło w dzień, dziś do południa nawet słonko było, ale wiatr zimny. Nocami przymrozki i tak w kółko ;:223
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Alu mąż już posiał w ogrodzie ? u nas nie jest tak mokro, dzisiaj zięć uprawił mi ogród pod warzywa, ale za zimno siać . U mnie też tak, niby słońce ale wiatr lodowaty :? Ale ogólnie drzewka i krzewy trochę kwitną :wink: nie jest źle :) No Alu dla wnusi to musisz mieć dużo siły, ja już chyba nie dałabym rady :) życzę wszystkim słoneczka ;:3 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu przymrozków nie ma u nas tylko mokro .
Karolciu nic jeszcze w gruncie nie siał tylko ja posadziłam kapuste w skrzyniach bo mąż za wcześnie posiał ,a posadziliśmy trzy krzaki porzeczki czarnej . :wit
Pocieszeniem dla nas jest to ,że wszędzie mokro bo już się denerwowaliśmy ,ze tylko u nas
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”