Życzę zdrówka Tobie i całej Twojej rodzince.
Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
Alicjo, znam ten ból, gdy najbliżsi chorują, ale nie załamuj się, wrócą do zdrowia, a Ty pierwsza pokonasz choróbsko, bo przecież ktoś musi być zdrowszy, by opiekować się bardziej chorymi.
Zwykle jest tak, że to my kobiety - matki i żony jesteśmy te silniejsze.

- pela11
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Alu , Ty się Kochana nie wygłupiaj bo chorować trzeba było dużo wcześniej a teraz to już czas do ogrodu a nie do łóżka . Może to jeszcze nie całkiem jest wiosna , ale przedwiośnie to na sto procent już mamy , więc pora martwić się o roślinki , podglądać czy nie wychodzą już z ziemi i łapać się za grabie i szpadel .Zdrowiej szybciutko i wracaj do nas .

- LadyK

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu nie łam się. Wiadomo, że choroba zwala z nóg, u mnie to wszyscy się pochorowali po kolei po świętach i Nowym Roku, taka nas grypa dopadła. Wtedy było ciężko. Teraz po trochu zaczynamy prace na dworze. A ja dziś mimo, że okropnie mi się nie chciało i miałam wyjsć tylko po drewno skopałam kawalek starego trawnika i poprzycinałam co nieco 
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu więc zdróweczka kochana i już niech wszystkie troski i zmartwienia idą precz 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Alumam nadzieję ,że wraz z przyjściem wiosny , dolegliwości miną. Najważniejsze zdrówko, dlatego nie warto zbytnio forsować się. Organizmu nie oszuka się ,zatem musi być też czas na solidny wypoczynek.Od 6 kwietnia oprócz prac ogrodowych będę opiekowała się Michalinką. Grafik musimy ustalić z synową i synem tak, by był czas na ogród. Pozdrawiam serdecznie,życzę zdrówka i wiele wspaniałych chwil spędzonych z wnukami. To są nasze skarby! 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witam moje forumowe przyjaciółki .
Krysiu , Lucynko ,Elu ,Kasiu ,Iwonko ,Bogusiu ,
Pracy w ogrodzie co nie miara ,a gałęzi do przerobienia ....... Scięliśmy starą daglezję ,która coraz bardziej łysiała i ciut się przechyliła , mocno przycięliśmy wierzbę .Mąż juz zaczął działac w ogrodzie ,ale na przeoranie jeszcze za mokro .
Któregoś dnia wrócił boso do domu bo ugrzązł w błocie ,a ja musiałam szpadlem wykopać jego kalosze
Zasiewy męża coraz ładnej wschodzą .Jak najdzie mnie ochota na zrobienie zdjęć to wstawię kilka fot zasiewów .
A rosną ; pory, arbuzy ,seler naciowy ,kapusta ,którą wczoraj posadziłam do skrzynki przeżyje ,albo i nie to bedzie eksperyment
Wczoraj posadziłam roślinki od Lucynki
Wnusia z córką nadal u nas są jak córka jest w pracy to babcia z wnusią siedzi więc czasu za wiele na ogród nima
Pozdrawiam Was serdecznie i dużo zdrówka życzę

Krysiu , Lucynko ,Elu ,Kasiu ,Iwonko ,Bogusiu ,
Pracy w ogrodzie co nie miara ,a gałęzi do przerobienia ....... Scięliśmy starą daglezję ,która coraz bardziej łysiała i ciut się przechyliła , mocno przycięliśmy wierzbę .Mąż juz zaczął działac w ogrodzie ,ale na przeoranie jeszcze za mokro .
Któregoś dnia wrócił boso do domu bo ugrzązł w błocie ,a ja musiałam szpadlem wykopać jego kalosze
Zasiewy męża coraz ładnej wschodzą .Jak najdzie mnie ochota na zrobienie zdjęć to wstawię kilka fot zasiewów .
A rosną ; pory, arbuzy ,seler naciowy ,kapusta ,którą wczoraj posadziłam do skrzynki przeżyje ,albo i nie to bedzie eksperyment
Wczoraj posadziłam roślinki od Lucynki
Wnusia z córką nadal u nas są jak córka jest w pracy to babcia z wnusią siedzi więc czasu za wiele na ogród nima
Pozdrawiam Was serdecznie i dużo zdrówka życzę
Pozdrawiam Alicja
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Alu fajnie że się odezwałaś, widzę ciut lepszy humorek. U nas tez za dużo nie robimy w ogrodzie- mokro .
Na polu gdzie się dało wjechać mąż posiał nawozy na zboża, uprawia też pod warzywa ale w tym tygodniu chyba jeszcze nic nie posiejemy bo rano mamy jeszcze biało od przymrozków.
Teraz piję kawę i idę zobaczyć w moje kwiatki bo kilka dni nie wychodziłam z domu bo mnie znowu jakieś przeziębienie złapało,dziś już w miarę jest dobrze i ciągnie mnie
Zdrówka i całuski dla wnusi

Na polu gdzie się dało wjechać mąż posiał nawozy na zboża, uprawia też pod warzywa ale w tym tygodniu chyba jeszcze nic nie posiejemy bo rano mamy jeszcze biało od przymrozków.
Teraz piję kawę i idę zobaczyć w moje kwiatki bo kilka dni nie wychodziłam z domu bo mnie znowu jakieś przeziębienie złapało,dziś już w miarę jest dobrze i ciągnie mnie
Zdrówka i całuski dla wnusi
- alicjad31

Witaj Krysiu
Wiesz jak wczoraj wyszłam do ogrodu to tak jakoś mi się lepiej zrobilo i zostałabym na dlużej ,ale mocno wiało no i wnusia jest ,wiec nie dało rady .
Z tym błotem to przechlapane od sąsiadów dodatkowo spływa woda .Mam nadzieje ,że jak juz coś tam posadzimy to tej wody nie bedzie .
Biało macie rankiem ,a przecież zawsze bylo u Was cieplej niż u nas .
Krysiu teraz o przeziebienie nie trudno musi my uważać na siebie .
Humor byłby lepszy gdyby zdrowie wszystkim dopisywało ,a i ci meża bracia zachowywali sie jak należy w stosunku do teściowej i do nas .
Napiszę Ci co nieco na Pw
ZDRÓWKA
Wiesz jak wczoraj wyszłam do ogrodu to tak jakoś mi się lepiej zrobilo i zostałabym na dlużej ,ale mocno wiało no i wnusia jest ,wiec nie dało rady .
Z tym błotem to przechlapane od sąsiadów dodatkowo spływa woda .Mam nadzieje ,że jak juz coś tam posadzimy to tej wody nie bedzie .
Biało macie rankiem ,a przecież zawsze bylo u Was cieplej niż u nas .
Krysiu teraz o przeziebienie nie trudno musi my uważać na siebie .
Humor byłby lepszy gdyby zdrowie wszystkim dopisywało ,a i ci meża bracia zachowywali sie jak należy w stosunku do teściowej i do nas .
Napiszę Ci co nieco na Pw
ZDRÓWKA
Pozdrawiam Alicja
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aluś ,fajnie ,że wpadłaś ,ja też mam zaległości ,bo chyba za dużo wzięłam na siebie i ciągle gonię własny ogon,wiosna taka jest ,że i choroby nas dotykają i depresje różne ,ale musimy się z tym uporać,więc życzę siły i dużo zdrówka ,pozdrawiam 
- alicjad31

Witaj Martuś .Jest duzo spraw co człowiek chciałby załatwić zrobić ,ale czasem musi odpuścić bo go przerastają .
Depresja teraz to zmora społeczeństwa .Szybko trzeba z nią walczyć by nie rozłożyla na łopatki bo potem jest bardzo cięzko wrócic do formy .
A mnie od wczoraj z oczami się pogorszylo ,a do okulisty wizyta dopiero w listopadzie .
Zdrowka Tobie i pozdrawiam
Depresja teraz to zmora społeczeństwa .Szybko trzeba z nią walczyć by nie rozłożyla na łopatki bo potem jest bardzo cięzko wrócic do formy .
A mnie od wczoraj z oczami się pogorszylo ,a do okulisty wizyta dopiero w listopadzie .
Zdrowka Tobie i pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Kochana Alu
cieszę się że się odezwałaś
Co ja czytam znowu te Twoje oczy szwankują - współczuję
a nie dźwigałaś czegoś albo wnusi jak ją masz ?? bo wiesz że przy oczach nie wolno .
Dobrze jak masz córcie i wnusie przy sobie ale obowiązków przybywa - pozdrawiam ich
Alu w ogrodzie jeszcze zdążycie zrobić - powolutku , jeszcze zimno i mokro . Szkoda że nie bliżej mieszkamy bo bym Ci pożyczyła rębaka .
Czekam na zdjęcia siewek , bo ja mam trochę i jeszcze padają , za mało słońca jest .
Pozdrawiam i życzę zdrówka dla całej rodzinki

Co ja czytam znowu te Twoje oczy szwankują - współczuję
Dobrze jak masz córcie i wnusie przy sobie ale obowiązków przybywa - pozdrawiam ich
Alu w ogrodzie jeszcze zdążycie zrobić - powolutku , jeszcze zimno i mokro . Szkoda że nie bliżej mieszkamy bo bym Ci pożyczyła rębaka .
Czekam na zdjęcia siewek , bo ja mam trochę i jeszcze padają , za mało słońca jest .
Pozdrawiam i życzę zdrówka dla całej rodzinki
- alicjad31

Witaj Tereniu
Nie wnusi nie dźwigam ,choć chyba coś tam przeniosłam .Ale myslę ,ze to od czegoś innego .Zaprószyły mi sie i potarłam ,a pocieranie też nie wskazane bo siatkówki mam przetarte i teraz widzę za mgłą jak nie przejdzie to spróbuje dostać się do okulisty po za zapisem .
Rębak mam na benzynę od mojego brata ogrodnika .Tylko teraz pogody i czasu bo przy wnusi nIe da się wiele w ogrodzie zrobić .
Dziękuję za pozdrowienia dla córci i wnusi .Życzę zdrówka

Nie wnusi nie dźwigam ,choć chyba coś tam przeniosłam .Ale myslę ,ze to od czegoś innego .Zaprószyły mi sie i potarłam ,a pocieranie też nie wskazane bo siatkówki mam przetarte i teraz widzę za mgłą jak nie przejdzie to spróbuje dostać się do okulisty po za zapisem .
Rębak mam na benzynę od mojego brata ogrodnika .Tylko teraz pogody i czasu bo przy wnusi nIe da się wiele w ogrodzie zrobić .
Dziękuję za pozdrowienia dla córci i wnusi .Życzę zdrówka
Pozdrawiam Alicja
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Alu u nas niby ciepło w dzień, dziś do południa nawet słonko było, ale wiatr zimny. Nocami przymrozki i tak w kółko 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Alu mąż już posiał w ogrodzie ? u nas nie jest tak mokro, dzisiaj zięć uprawił mi ogród pod warzywa, ale za zimno siać . U mnie też tak, niby słońce ale wiatr lodowaty
Ale ogólnie drzewka i krzewy trochę kwitną
nie jest źle
No Alu dla wnusi to musisz mieć dużo siły, ja już chyba nie dałabym rady
życzę wszystkim słoneczka

- alicjad31

Krysiu przymrozków nie ma u nas tylko mokro .
Karolciu nic jeszcze w gruncie nie siał tylko ja posadziłam kapuste w skrzyniach bo mąż za wcześnie posiał ,a posadziliśmy trzy krzaki porzeczki czarnej .
Pocieszeniem dla nas jest to ,że wszędzie mokro bo już się denerwowaliśmy ,ze tylko u nas
Karolciu nic jeszcze w gruncie nie siał tylko ja posadziłam kapuste w skrzyniach bo mąż za wcześnie posiał ,a posadziliśmy trzy krzaki porzeczki czarnej .
Pocieszeniem dla nas jest to ,że wszędzie mokro bo już się denerwowaliśmy ,ze tylko u nas
Pozdrawiam Alicja