Moja nowa wymarzona działka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz. 11

Post »

Dobrze, że kociak wrócił. Zawsze zastanawiałam się, co przeżywają ci, których koty wybierają się w nieznane na kilkudniowe wycieczki. Wróci czy nie wróci? Dlatego ja nie nadaję się na kocią mamę - za bardzo bym przeżywała.
Stworzyłaś tak fantastyczny busz, że aż trudno uwierzyć - przecież pamiętam, jak zaczynałaś na tej działce. Niesamowite, chylę czoła! ;:180
U mnie też niestety sucho :(
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko..widzę piękne zadaszenie ;:138 teraz i Ty masz swój azyl... ;:3 kociak biedula ale dobrze że wrócił..ciesze się że Twoje roślinki miały prysznic...to choć trochę ale dużo daje ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,ale rozrósł się Twój ogród,nie do poznania,a przy domku altanka z zadaszeniem się szykuje?,super urządzasz swoje miejsce na ziemi ,jarzmianka wariegata pięknie sie prezentuje,u mnie też bardzo sucho ,w czasie mojej nieobecności mój mąż dosuszył ogród do granic wytrzymałości,nie potrafię go podlać ,ciągle brakuje mi teraz czasu,bo to wielka powierzchnia i tak po trochę podlewam, wczoraj troszkę podlało z nieba ,ale to kropla w morzu,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko ,ten Twój kociak to lepszy cwaniaczek ,na wiosnę dał fory innym kotom i po wiosennej przerwie ma teraz u kotek branie . Ogród zarósł Ci niesamowicie ,też bym tak chciała .Nie mam jednak koncepcji co do środka mojego ogrodu .Zupełnie nie rozumiem dlaczego pada tylko w małopolsce , a inni to co , gorsi ? ;:202 TO NIESPRAWIEDLIWE ;:145
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale Ty masz roślin i kwiatów dziewczyno , wow ;:oj Pięknie masz. nawet się nie podejmuje je nazwac , ale masz wielką róznorodność ;:138 Piękne oczko wodne i w koło rośliny. Super taras, czy weranda a pod nią róza , powojnik, ślicznie ;:63 Masz też amorfe, czy amorke. ja wykopałam i dałam córce, pięknie rośnie i jest miododajna, ale kwiat :? Wyprowadziłaś niektóre krzewuszki na pniu. jak to można sobie różnie urządzić,m urozmaicić i jest ciekawie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie wreszcie trochę popadało i na wieczór nie musiałam podlewać ale sadzić jednorocznych się nie da bo naprawę mam bardzo sucho , Tez by mi się przydał deszcz który by popadał przynajmniej przez noc może wtedy ziemia złapała by trochę wilgoci .. Czy przy stole biesiadnym pięknie pnie się wiciokrzew .???
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko :wit a dzisiaj jedynie się chmurzy. Mam nadzieję że pod nieobecność a działce podlewają z góry. Pomyślności ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochane dziewczyny :wit , dziś u nas od południa deszcze, burze, deszcz spokojny, fajnie pada, niech pada, na działkę dopiero pewnie w piątek pojadę, wcześniej inne sprawy zajmą mi czas, och jak ja tego nie lubię ;:185
Marysiu witaj ;:196 , a no podlewa, podlewa, dobrze, bo martwiła bym się, a tak niech roślinki się przyjmują posadzone, muszę się spieszyć z resztą roślin, bo potem nie ruszę długo ręką ;:185
Janeczko, stół stoi na tarasie na domku, a po domku pnie się i wiciokrzew, i winorośl, i rdest pnący, ma nam zarosnąć cały taras, życzę Ci deszczu z całego serca, takiego jak u nas :wit
Karolka ja większość krzewów prowadzę na pniu, bo wtedy więcej mi się zmieści, Amorfę uwielbiam, cudnie pachnie, też jest na drzewko wyprowadzona ;:108
Elu no ja to już bym wolała aby ten mój Stasiu nie cwaniakował, a kotki masz racje, tylko wyjdzie na dwór to wszystkie koło niego się kręcą ;:306 , pada nie tylko w Małopolsce, ja na Pomorzu Zachodnim mieszkam i też mamy ostatnio trochę deszczu, cieszy mnie to, a Tobie życzę aby i u Ciebie tak fajnie popadało :wit
Martusiu witaj ;:196 , tak właśnie się tworzy altana taka przed domkiem, ale skończyć ten mój M nie może, ciągle mówi, że koncepcji nie ma, ale już zadaszona i ściany ma, a resztę to pewnie sama zrobię jak on będzie na koncepcję czekał ;:306 Ja też się martwię o swoją działeczkę, bo w połowie lipca do szpitala idę, a potem pewnie nic robić nie będę mogła ;:185
Reniu oj cieszy mnie ten deszcz bardzo, tylko teraz to oby znowu nie za dużo tego dobra było ;:306
Milenko oj przeżywają te kocie mamy strasznie takie włóczęgi kocie, miałam kilka kotów w swoim życie, po każdym obiecałam sobie, że już żadnego więcej, a jest jak jest, nie raz w nocy spać nie mogę i łażę po dworze i nawołuję go ;:185 no ale to taki powsinoga jest, a ogród zmienił się nie do poznania, to nawet sąsiedzi działkowi przychodzą i oglądają, to rudna działka, wiele skarp i na początku nikt mi szansy i długiego pobytu na niej nie dawał ;:108
Lucynko ;:196
Jadziu to już wszystko wiemy prawda :wit
Dorotko mówisz, że się sieje?, u mnie siewek nie widzę, ale ja mam zarośniętą działkę tojeścią rozesłaną, to może dlatego mi się nie wysiewa ;:108
Kasiu dziękuję ;:196
Pozdrawiam Was dziewczyny kochane i życzę deszczyku spokojnego tam gdzie go brakuje :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie miało po południu padać i nie padało...nawet pomidorów gruntowych nie podlałam tylko w tunelu...a jutro dopiero po południu pojadę ale dadzą radę ...suszy u mnie nie ma, ziemia dość wilgotna jest po ostatniej porze deszczowej...Dzisiaj nawet kilkanaście ślimaków skorupowych znalazłam na rabacie cienistej były schowane bo generalnie ich nie widać...Ładnie zagospodarowujesz te działeczkę Iwonko! ;:63
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko oczywiście już wszystko wiemy, a ja właśnie wróciłam ze spotkania z dziewczynami. Oczywiście były dyskusje przede wszystkim o cięciu gigantów takich jak moja przecudnie kwitnąca Alpenfee .Szkoda ,ze kwitnie tylko raz a ten zapach ;:167 to najlepsze francuskie perfumy mogą się schować ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ładnie hostki już kwitną ;:167
Tz,że tak ściąć każdą różę można( patyczek) i do ziemi.I co ukorzeni się ???
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu już patyczki w ziemi ;:138 , a jakie piękne, a jak cudnie pachną ;:167 Jadziu dziękuję za dobre serduszko, nie za kwiatki ;:196 Oby się patyczkom udało ;:215

Obrazek

Obrazek

Aniu, tak, patyczek i do ziemi, ja wkładam do doniczek i doniczki do ziemi zakopuję, potem czyli po roku, całą doniczkę wyciągam i rozsadzam ;:108 a no i ważne, żeby to był patyczek z tzw. "piętką" Aniu ;:108
Maryniu, u nas też na razie fajnie, ale na jutro straszne deszcze u nas zapowiadają, jakieś załamanie pogody ma być, no zobaczymy, roślinki napite, więc dadzą rade ;:108
Ostatnio często takie widoki mamy z okna :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

To uważaj bo Ci kiedyś któryś do domu wpłynie. ;:306
U nas miasto wczoraj dosłownie pływało. Nieźle popadało.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To będzie nowe mieszkanie z niego z basenem i wszelkimi wygodami Dorotka ;:306
Dziś na starej działce :wit , niedługo zacznie się przerabianie porzeczek ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Stara działka też kolorowa, a co jeszcze ważniejsze - owocowa. ;:333
Na nowej, bogatej w kolory i zapachy, nic tylko leżeć, wąchać, podziwiać, odpoczywać, napawać się kształtami i barwami oraz aromatem, popijać kawusię czy też jakiś tam soczek tudzież inne napoje i czuć się jak w raju. ;:138 ;:138
Naturalnie po wykonaniu wszystkich czynności prowadzących do osiągnięcia takiego czarownego otoczenia. ;:7
Piątek już za chwilę, wobec czego życzę Ci Iwonko takiego błogostanu, jaki opisałam w drugim i trzecim wersie, a przede wszystkim zdróweczka. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”