Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Moni masz zjawiskowy ogród w każdym calu...gdybym miała to co Ty to naprawdę czułabym się szczęściarą co rano wstając i patrząc za okno ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Moniś podglądam na fejsie zdjęcia z ogrodu więc mniej więcej jestem na bieżąco ale powiem Ci, że piękną masz kolekcję irysków. Są prześliczne. W ogóle bardzo sprzyjające widoki masz teraz za oknem :).
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak już Tu jestem to wyjść nie mogę .Moniczko ,rzuć gdzieś na trawce kawałek kocyka cobym mogła się nań wyłożyć i popatrzec na płynące po niebie chmurki bo w takim ogrodzie to czlowiekowi już nic więcej do szczęścia nie potrzeba . ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Kawał czasu do Ciebie nie zaglądałam i jak zwykle przegapilam mnóstwo pięknych fotek. Nawet nie wiem od czego zacząć bo wszystko masz piękne. Twój ogród jest bardzo zadbany i taki bujny . Wspaniale łączysz rośliny ze sobą ;:108. Zauroczyly mnie Twoje piwonie - poezja. Wszystkie rośliny rosną Ci jak należy , nic tylko przysiąść i podziwiać. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Niesamowicie piękny ogród
To naprawdę jest mój ideał.
Wszystko mi się w nim podoba
Zazdroszczę Ci wręcz takiego talentu
Wspominam czas kiedy sadziłaś ten żywopłocik bukszpanowy
Ale pięknie zgęstniał
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Filemon24 pisze:ja to już nie wiem co pisać twój ogród przebija wszystko jest tak piękny i romantyczny.....taki delikatny ;:167 że musisz go pokazać u Mai chętnie obejrzałabym go na większym ekranie
;:196
Anitko, jakoś nie jestem na to gotowa ani ja ani ogród ;:222 . Jeszcze w nim wiele do zrobienia ;:224 Właśnie dzisiaj wylany został fundament pod przedłużenie murku, który murowaliśmy rok temu. W związku z wytyczeniem granic ogrodu okazało się, że mamy o jakies 2m szerszy ogród i teraz o tyle trzeba przedłużyć murek. Zaprojektowałam to wykończenie już jesienią, ale teraz dopiero nadszedł czas realizacji. Niebawem murowanie :heja

Winter pisze:Z każdymi odwiedzinami jestem coraz bardziej zachwycona i zauroczona Twoim ogrodem.
;:168 dziękuję za tak miłe słowa :D
wrzucę zaraz kolejną porcję fotek - ogród teraz rozkwita z każdym dniem :tan
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704 pisze:Moniko spaceruję i nigdy nie mam dość. ;:108 Piwonie jeszcze popodziwiałam, ;:oj bo w większości ogrodów już same liście. Zakupy w sklepach internetowych, to niestety ryzyko. ;:131
Soniu, piwonie już niemal wszystkie ścięte, ale jeszcze jakieś pojedyncze kwiaty są :D Dość długo kwitły, co mnie bardzo cieszy, bo bardzo lubię piwonie ;:167
Rośliny kupuję raczej z pewnych źródeł, ale ostatnio zaczynam wątpić w tych nawet najbardziej pewnych ;:222
Dzisiaj dostałam zamówienie roślin na spora kwotę z dołączoną karteczką o treści "Życzę zadowolenia z roślin. Mam nadzieję, że zakwitną takie jak w zamówieniu". No po prostu takie oczy zrobiłam i czytałam po kilka razy z niedowierzaniem :shock: Rozumiem, że mogą się trafić pomyłki, bo czasami różne odmiany sadzi się blisko, ale żeby takie rzeczy pisać. Nie bardzo wiem jak to rozumieć ;:185 Mam nadzieję, że jeśli nie zakwitnie zgodnie z zamówieniem, to otrzymam te właściwe odmiany :roll:

jol_ka pisze:Moniś portreciki roślin cudne, piwonie nieziemskie ;:167 a ogólne widoczki przyprawiają o palpitację serca.
Wciąż mi mało zdjęć z Twojego ogrodu i mogłabym je oglądać w kółko i bez końca.
Jolcia ;:4 , teraz już możesz spokojnie oglądać na Fb - tam szybciej dodaje się fotki, więc wieści z ogrodu są bardziej na bieżąco ;:333

aneczka1979 pisze:Moni... zaadoptuj mnie... ;:131 W dowodzie wdzięczności będę codziennie pieliła Ci chwasty. ;:215

W końcu pokazałaś przedogródek z trochę szerszej perspektywy. No i oczywiście znów udowodniłaś, że kunszt doboru roślin, ozdób i małej architektury masz jeden z lepszych ;:180 Cudnie Monia! Tak trzymać. ;:215

Czy ja dobrze widzę, ze naplacyku z krzesłami masz wiszące srebrne kule ubrane w "gorseciki"?
Aniu, miejsce masz u mnie choćby dziś ;:168 Czuj się zaadoptowana ;:306 Kupiłaś mnie propozycją pielenia - to w tym roku jakiś koszmar ;:222 Nie możemy wyjść z rabat, a mimo to zachwaszczone ;:218
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga2016 pisze:Moniś czy za piwoniami masz róże posadzone? patrzę i nie mogę się nadziwić jak pięknie skomponowałaś rośliny na długich rabatach cały czas coś kwitnie, a kocimiętka nie przypuszczałam że tak ładnie wygląda, u mnie jak wiesz kociska ją zdegustowały więc są jedynie badylki ;:224
Aga, róże mam zarówno za piwoniami jak i przed :;230 Kocimiętki są niesamowicie dekoracyjne. Mam ich dużo przed domem i wciąż sąsiedzi pytają co to za atrakcyjna roślina :lol:

PEPSI pisze:Monia, cóż można jeszcze powiedzieć? Ogród masz jak z obrazka, pełen koloru, cudownych roślin. Jestem i podziwiam.
Kocimiętka wysoka bardzo mi się podoba, wygląda jak perowskia :D
Ooo, świetne porównanie - nawet co do wysokości podobna, może nawet wyższa ;:224
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobrze że szerszy 2 metry niż na odwrót bo wtedy by było więcej kłopotu, mam nadzieje, ze kiedyś jednak obejrzę twój ogród na ekranie ;:167 a z tymi iryskami się sprawa wyjaśniła ?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rikkuu pisze:Monika, u ciebie jest przepięknie ;:180 ;:167 i pewnie jak większość na forum, czekam na kolejne zdjęcia z twojego ogrodu ;:65
zaraz wrzucę bardziej aktualne, choć dla Ciebie mniej, bo jesteś na bieżąco na Fb ;:333

Elwi pisze:Moni, cudny jest ten Queen of Angels ;:167 Czy ja dobrze widzę, że końce płatków są strzępiaste? ;:oj
Z pomyłkami u mnie było tak, że długo "przyjmowałam je na klatę", tzn. wkurzałam się, ale nie dopominałam się niczego u dostawców. Potem poszłam po rozum do głowy i stwierdziłam, że jak będę dalej tak robić i inni klienci też, to nierzetelny dostawca będzie wiecznie bezkarny. Spróbowałam raz się upomnieć, potem drugi. W tym roku miałam już przeboje z trawą muhlenbergią (włosowata różowa) - dostałam 6 sadzonek, z których ani jedna nie odbiła :evil: Reklamacja dosyć długo trwała, bo kazali czekać do końca maja, że niby wypuści... Nie wypuściła. W końcu jednak dostałam zdrowe i dobre sadzonki (hi, hi, czy nie pomyłka to się dopiero okaże ;:306 )
Tak, Queen of Angels ma strzępiaste płatki ;:333 Śliczna odmiana :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jolcia1212 pisze::wit
Moniko jak Ty to robisz ze u Ciebie ostrózki tak ładnie stoją? moje szybko sie wykładają i mimo że je bardzo lubię to juz myslalam o tym aby sie ich pozbyc.
Zainteresowała mnie też Jarzmianka, czy ona ma taki kolor jak oddaje zdjęcie?
Joluś, u mnie nigdy nie mam problemu z ostróżkami dopóki wiatr ich nie połamie, co właśnie uczynił kilka dni temu ;:222
Uwielbiam ostróżki ;:167
Jarzmianki mam dwie odmiany - białą i jasnoróżową :D Kolory sa takie jak na zdjęciach ;:108
Obrazek

Obrazek

Gabriela pisze:Trafiłam tu przypadkiem, ale przepadłam.... piękny ogród, taki w którym każdy czułby się cudownie...
Pięknie zaaranżowany... ten murek... no kurcze....po prostu cudnie... ;:138
:D Dziękuję :D Zapraszam ponownie ;:4
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Moni masz zjawiskowy ogród w każdym calu...gdybym miała to co Ty to naprawdę czułabym się szczęściarą co rano wstając i patrząc za okno ;:167
Aniu, jaki śliczny avatar :wink: Masz rację, jestem szczęśliwa - uwielbiam swój ogród ;:333

Pashmina2006 pisze:Moniś podglądam na fejsie zdjęcia z ogrodu więc mniej więcej jestem na bieżąco ale powiem Ci, że piękną masz kolekcję irysków. Są prześliczne. W ogóle bardzo sprzyjające widoki masz teraz za oknem :).
Irysów z każdym rokiem przybywa, ale w tej chwili to już nie wiem gdzie posadzę dostawę, która dostanę z Anglii w wakacje ;:218
Powoli zaczyna brakować miejsca ;:224

pela11 pisze:Jak już Tu jestem to wyjść nie mogę .Moniczko ,rzuć gdzieś na trawce kawałek kocyka cobym mogła się nań wyłożyć i popatrzec na płynące po niebie chmurki bo w takim ogrodzie to czlowiekowi już nic więcej do szczęścia nie potrzeba . ;:196
Elu, nie ma problemu - zapraszam nawet bez kocyka na leżaczek :lol: Prawdę powiedziawszy brak mi czasu, by z niego korzystać ;:173
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rikkuu pisze:Monika, zdjęcia na facebooku przecudne ;:oj róże ;:167 aż poczułam ich zapach ;:180
;:196 ;:168 ;:167

ewelkacha88 pisze:Witaj. Kawał czasu do Ciebie nie zaglądałam i jak zwykle przegapilam mnóstwo pięknych fotek. Nawet nie wiem od czego zacząć bo wszystko masz piękne. Twój ogród jest bardzo zadbany i taki bujny . Wspaniale łączysz rośliny ze sobą ;:108. Zauroczyly mnie Twoje piwonie - poezja. Wszystkie rośliny rosną Ci jak należy , nic tylko przysiąść i podziwiać. Pozdrawiam :wit .
:D ;:168
Ewelinko, ogród w końcu odżył, bo w tym roku było dość dużo deszczu na wiosnę i to wzmocniło rośliny. Dodatkowo swoje zrobiła ogromna ilość wyłożonego kompostu (póki co 5 ton), który wyłożyliśmy od wiosny na rabaty ;:333 Sama widzę różnicę, ale niestety dużo intensywniej rosną też chwasty ;:222 Coś za coś :wink:

Margo2 pisze:Niesamowicie piękny ogród
To naprawdę jest mój ideał.
Wszystko mi się w nim podoba
Zazdroszczę Ci wręcz takiego talentu
Wspominam czas kiedy sadziłaś ten żywopłocik bukszpanowy
Ale pięknie zgęstniał
:D Gosiu, ja wciąż sobie myślę, że przecież jeszcze jakieś 3 lata temu mówiłam, że chyba w życiu mi to wszystko nie urośnie, a tu proszę - rośliny radzą sobie coraz lepiej i w końcu od ubiegłego roku ogród mnie naprawdę cieszy i spełnia moje oczekiwania :D
Oczywiście wiele w nim jeszcze do zrobienia, ale to już nie jest nic naglącego na już :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Filemon24 pisze:Dobrze że szerszy 2 metry niż na odwrót bo wtedy by było więcej kłopotu, mam nadzieje, ze kiedyś jednak obejrzę twój ogród na ekranie ;:167 a z tymi iryskami się sprawa wyjaśniła ?
Sprawa z iryskami ... szkoda nawet mówić.
A szerokość rabaty mnie cieszy, tylko problem jest jeden i to duży - na tych 2m szerokości i ponad 40 długości rośnie gęsto podagrycznik ;:222 ;:222 ;:222 Masakra jakaś - nie możemy się z nim uporać ;:185
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj miałam wielkie chęci pokazać Wam parę fotek, ale wpadła do mnie koleżanka z niespodziankową wizytą i nie udało się. Nadrobię, obiecuję ;:4 :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit :wit :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”