Ogród na wichrowym cz.10
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród na wichrowym cz.10
Moni masz zjawiskowy ogród w każdym calu...gdybym miała to co Ty to naprawdę czułabym się szczęściarą co rano wstając i patrząc za okno 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Moniś podglądam na fejsie zdjęcia z ogrodu więc mniej więcej jestem na bieżąco ale powiem Ci, że piękną masz kolekcję irysków. Są prześliczne. W ogóle bardzo sprzyjające widoki masz teraz za oknem
.

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak już Tu jestem to wyjść nie mogę .Moniczko ,rzuć gdzieś na trawce kawałek kocyka cobym mogła się nań wyłożyć i popatrzec na płynące po niebie chmurki bo w takim ogrodzie to czlowiekowi już nic więcej do szczęścia nie potrzeba . 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Kawał czasu do Ciebie nie zaglądałam i jak zwykle przegapilam mnóstwo pięknych fotek. Nawet nie wiem od czego zacząć bo wszystko masz piękne. Twój ogród jest bardzo zadbany i taki bujny . Wspaniale łączysz rośliny ze sobą
. Zauroczyly mnie Twoje piwonie - poezja. Wszystkie rośliny rosną Ci jak należy , nic tylko przysiąść i podziwiać. Pozdrawiam
.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Niesamowicie piękny ogród
To naprawdę jest mój ideał.
Wszystko mi się w nim podoba
Zazdroszczę Ci wręcz takiego talentu
Wspominam czas kiedy sadziłaś ten żywopłocik bukszpanowy
Ale pięknie zgęstniał
Ale pięknie zgęstniał
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Filemon24 pisze:ja to już nie wiem co pisać twój ogród przebija wszystko jest tak piękny i romantyczny.....taki delikatnyże musisz go pokazać u Mai chętnie obejrzałabym go na większym ekranie

Anitko, jakoś nie jestem na to gotowa ani ja ani ogród

Winter pisze:Z każdymi odwiedzinami jestem coraz bardziej zachwycona i zauroczona Twoim ogrodem.

wrzucę zaraz kolejną porcję fotek - ogród teraz rozkwita z każdym dniem

- Alania
Soniu, piwonie już niemal wszystkie ścięte, ale jeszcze jakieś pojedyncze kwiaty sącyma2704 pisze:Moniko spaceruję i nigdy nie mam dość.Piwonie jeszcze popodziwiałam,
bo w większości ogrodów już same liście. Zakupy w sklepach internetowych, to niestety ryzyko.

Rośliny kupuję raczej z pewnych źródeł, ale ostatnio zaczynam wątpić w tych nawet najbardziej pewnych

Dzisiaj dostałam zamówienie roślin na spora kwotę z dołączoną karteczką o treści "Życzę zadowolenia z roślin. Mam nadzieję, że zakwitną takie jak w zamówieniu". No po prostu takie oczy zrobiłam i czytałam po kilka razy z niedowierzaniem

Jolciajol_ka pisze:Moniś portreciki roślin cudne, piwonie nieziemskiea ogólne widoczki przyprawiają o palpitację serca.
Wciąż mi mało zdjęć z Twojego ogrodu i mogłabym je oglądać w kółko i bez końca.

Aniu, miejsce masz u mnie choćby dziśaneczka1979 pisze:Moni... zaadoptuj mnie...W dowodzie wdzięczności będę codziennie pieliła Ci chwasty.
![]()
W końcu pokazałaś przedogródek z trochę szerszej perspektywy. No i oczywiście znów udowodniłaś, że kunszt doboru roślin, ozdób i małej architektury masz jeden z lepszychCudnie Monia! Tak trzymać.
![]()
Czy ja dobrze widzę, ze naplacyku z krzesłami masz wiszące srebrne kule ubrane w "gorseciki"?

- Alania
Aga, róże mam zarówno za piwoniami jak i przedAga2016 pisze:Moniś czy za piwoniami masz róże posadzone? patrzę i nie mogę się nadziwić jak pięknie skomponowałaś rośliny na długich rabatach cały czas coś kwitnie, a kocimiętka nie przypuszczałam że tak ładnie wygląda, u mnie jak wiesz kociska ją zdegustowały więc są jedynie badylki

Ooo, świetne porównanie - nawet co do wysokości podobna, może nawet wyższaPEPSI pisze:Monia, cóż można jeszcze powiedzieć? Ogród masz jak z obrazka, pełen koloru, cudownych roślin. Jestem i podziwiam.
Kocimiętka wysoka bardzo mi się podoba, wygląda jak perowskia

-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobrze że szerszy 2 metry niż na odwrót bo wtedy by było więcej kłopotu, mam nadzieje, ze kiedyś jednak obejrzę twój ogród na ekranie
a z tymi iryskami się sprawa wyjaśniła ?

- Alania
zaraz wrzucę bardziej aktualne, choć dla Ciebie mniej, bo jesteś na bieżąco na Fbrikkuu pisze:Monika, u ciebie jest przepięknie![]()
i pewnie jak większość na forum, czekam na kolejne zdjęcia z twojego ogrodu

Tak, Queen of Angels ma strzępiaste płatkiElwi pisze:Moni, cudny jest ten Queen of AngelsCzy ja dobrze widzę, że końce płatków są strzępiaste?
![]()
Z pomyłkami u mnie było tak, że długo "przyjmowałam je na klatę", tzn. wkurzałam się, ale nie dopominałam się niczego u dostawców. Potem poszłam po rozum do głowy i stwierdziłam, że jak będę dalej tak robić i inni klienci też, to nierzetelny dostawca będzie wiecznie bezkarny. Spróbowałam raz się upomnieć, potem drugi. W tym roku miałam już przeboje z trawą muhlenbergią (włosowata różowa) - dostałam 6 sadzonek, z których ani jedna nie odbiłaReklamacja dosyć długo trwała, bo kazali czekać do końca maja, że niby wypuści... Nie wypuściła. W końcu jednak dostałam zdrowe i dobre sadzonki (hi, hi, czy nie pomyłka to się dopiero okaże
)

- Alania
Joluś, u mnie nigdy nie mam problemu z ostróżkami dopóki wiatr ich nie połamie, co właśnie uczynił kilka dni temujolcia1212 pisze:![]()
Moniko jak Ty to robisz ze u Ciebie ostrózki tak ładnie stoją? moje szybko sie wykładają i mimo że je bardzo lubię to juz myslalam o tym aby sie ich pozbyc.
Zainteresowała mnie też Jarzmianka, czy ona ma taki kolor jak oddaje zdjęcie?

Uwielbiam ostróżki

Jarzmianki mam dwie odmiany - białą i jasnoróżową

Gabriela pisze:Trafiłam tu przypadkiem, ale przepadłam.... piękny ogród, taki w którym każdy czułby się cudownie...
Pięknie zaaranżowany... ten murek... no kurcze....po prostu cudnie...

- Alania
Aniu, jaki śliczny avatarAnnes 77 pisze:Moni masz zjawiskowy ogród w każdym calu...gdybym miała to co Ty to naprawdę czułabym się szczęściarą co rano wstając i patrząc za okno

Irysów z każdym rokiem przybywa, ale w tej chwili to już nie wiem gdzie posadzę dostawę, która dostanę z Anglii w wakacjePashmina2006 pisze:Moniś podglądam na fejsie zdjęcia z ogrodu więc mniej więcej jestem na bieżąco ale powiem Ci, że piękną masz kolekcję irysków. Są prześliczne. W ogóle bardzo sprzyjające widoki masz teraz za oknem.

Powoli zaczyna brakować miejsca

Elu, nie ma problemu - zapraszam nawet bez kocyka na leżaczekpela11 pisze:Jak już Tu jestem to wyjść nie mogę .Moniczko ,rzuć gdzieś na trawce kawałek kocyka cobym mogła się nań wyłożyć i popatrzec na płynące po niebie chmurki bo w takim ogrodzie to czlowiekowi już nic więcej do szczęścia nie potrzeba .

- Alania
rikkuu pisze:Monika, zdjęcia na facebooku przecudneróże
aż poczułam ich zapach

ewelkacha88 pisze:Witaj. Kawał czasu do Ciebie nie zaglądałam i jak zwykle przegapilam mnóstwo pięknych fotek. Nawet nie wiem od czego zacząć bo wszystko masz piękne. Twój ogród jest bardzo zadbany i taki bujny . Wspaniale łączysz rośliny ze sobą. Zauroczyly mnie Twoje piwonie - poezja. Wszystkie rośliny rosną Ci jak należy , nic tylko przysiąść i podziwiać. Pozdrawiam
.

Ewelinko, ogród w końcu odżył, bo w tym roku było dość dużo deszczu na wiosnę i to wzmocniło rośliny. Dodatkowo swoje zrobiła ogromna ilość wyłożonego kompostu (póki co 5 ton), który wyłożyliśmy od wiosny na rabaty

Margo2 pisze:Niesamowicie piękny ogród
Ale pięknie zgęstniał

Oczywiście wiele w nim jeszcze do zrobienia, ale to już nie jest nic naglącego na już

- Alania
Sprawa z iryskami ... szkoda nawet mówić.Filemon24 pisze:Dobrze że szerszy 2 metry niż na odwrót bo wtedy by było więcej kłopotu, mam nadzieje, ze kiedyś jednak obejrzę twój ogród na ekraniea z tymi iryskami się sprawa wyjaśniła ?
A szerokość rabaty mnie cieszy, tylko problem jest jeden i to duży - na tych 2m szerokości i ponad 40 długości rośnie gęsto podagrycznik

- Alania
Dzisiaj miałam wielkie chęci pokazać Wam parę fotek, ale wpadła do mnie koleżanka z niespodziankową wizytą i nie udało się. Nadrobię, obiecuję