Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Piękne lilie. Ja w tamtym roku kupiłam różne, dość późno na kiermaszu roślinnym i co się okazało wszystkie niskie się okazały i ten sam kolor. Miały być niebieskie, a nawet czarne i jedna drzewiasta seherezada. Oj trochę przykro było, że okazały się nie takie jakie miały być.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko dopiero zaczęłam odwiedziny, ale nie ma Cię w powiadomieniach ;:223 Zaraz idę oko nacieszyć ;:168

Agatko ja też popełniłam zamówienie kilka tego kilka tego kilka tego :;230 Tej lilii nie zamawiałam taką fioletową ostatnia z lilii w katalogu :D
Jeszcze znajdzie się parę lilii :wink:

Justynko w Lilypolu zamawiałaś ;:oj bo ja tam nie mam pomyłek :roll: a doczytałam na kiermaszu! no tak nikt nie bierze odpowiedzialności za to co sprzedaje :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

No! Tymi liliami to dobrze dajesz po oczach! ;:138
Masz tego dobra od groma i ciut - ciut! ;:303
Ładne, bardzo ładne, bardzo, bardzo ładne! ;:215 ;:215
Jeszcze tylko ;:79 i ;:cm i znikam. ;:199
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Maska pisze: Agatko ja też popełniłam zamówienie kilka tego kilka tego kilka tego :;230 Tej lilii nie zamawiałam taką fioletową ostatnia z lilii w katalogu :D
Jeszcze znajdzie się parę lilii :wink:

Justynko w Lilypolu zamawiałaś ;:oj bo ja tam nie mam pomyłek :roll: a doczytałam na kiermaszu! no tak nikt nie bierze odpowiedzialności za to co sprzedaje :D
Marysiu na razie tyle, zawsze mogę domówić. Zaczynają wysyłać po 10 marca. Na razie poszło na zasadzie rezerwacji chciejstw. teraz spokojnie mogę porobić plany :
A właśnie narodził się dzisiaj plan genialny. Mam jedną nie dużą rabatę którą trochę "wyludniłam", nie bardzo jeszcze wiem co chciałabym tam mieć.
I będą pomidory plus dodatki :heja i parę kwiatków.

Justynko,dlatego ja nie lubię kupować cebulowych na kiermaszach.
Agata
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

A znasz może odmianę tej lilii białej pomazanej różem, bardzo ładna ;:108 ale chyba jest wysoka, tak?
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Aaaaa... Pooglądałam sobie ofertę sklepu, to powinno być zabronione.
W tym roku skupiam się na poprawie wyglądu mojego tarasu i chcę zrobić ładne rabaty. Planuję jakieś drzewo, które rzucałoby cień bo niestety to strona południowa. Z boku mam miejsce gdzie rosną piwonie, irysy i tam posadziłam moje maleństwo jedną drzewiastą, ale nie przeżyła opieki podczas mojej nieobecności :evil: :evil: :evil: Tam też wsadziłam lilie. Jeśli coś nowego kupię, a oferta ciekawa to tylko tam.
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p

Post »

Justynko u mnie też strona południowa. Skupiłam się na cieniu na tarasie, reszta jest skąpana w słonku.
Też się skupię na ich sklepie, na ten rok wystaraczy.
Agata
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, wiesz może jak ma na imię lilia na siódmym zdjęciu od dołu? Ta waniliowa ;:oj Piękna jest.Zresztą wszystkie są piękne. Dodają elegancji w ogrodzie. W tym roku też troszkę zaszalałam liliowo.
Kobei jeszcze nie posiałam, ale znając jej niechęć do wschodzenia, muszę zrobić to jak najszybciej. Jakby coś nie poszło będę mogła posiać jeszcze raz ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko jeszcze nie znalazłam martagonów więc coś dodam :)
Cieszę się że rosną, bo kiedyś miała też sporo i przez grad straciłam wszystkie, potem nie kupowałam lilii jakiś czas, aż znowu zaczęłam :D
Spokojnej nocy i niech Ci się siewki heliotropu przyśnią ;:196 ;:196

Agatko zamówiłam, zamknęłam i zapłaciłam ...koniec więcej nie będę domawiać :;230
Mnie też się jedna rabatka zwolniła... truskawkowa już część cebul tam posadziłam, ale jakby mi się udało wyeksmitować pozostałości po leszczynie to ;:224 ;:224

Rafale czy pytasz o tą z ciemnoróżowymi kropkami? to lilia Lancon i jest wysoka aż trudno jej zrobić dobre zdjęcia ;:219 chyba że o inna chodzi?

Justynko drzewo to długo rośnie, ale może z drzewem jakieś pnącze które szybciej przyrastam, a kiedyś może zostać samo drzewo :D Ależ my Cię nie namawiamy ;:185 tylko jakby co to solidna firma :D

Iwonko to też jest Pretty Woman tylko może inny aparat albo ustawienie. Na zdjęciu, o które pytasz jest w pełni kwitnienia dla mnie wtedy jest najpiękniejsza ;:215 o cudownie pachnie ;:224
Chciałabym żeby kobea wzeszła, a jak nie to więcej już nigdy! mam jeszcze minę łatwiej wschodzi i też jest śliczna ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

To szukaj tych martagonów. Myślę, że jutro pokażesz...
Zmykam ;:65 ;:65 ;:65
Idź spać, bo jutro znowu będziesz w zadumę wpadała. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p

Post »

Martagony,
Przymierzam się do nich i odpuszczam, nie jestem do kończ przekonana że dadzą sobie u mnie rade. Jednak lubi więcej wilgoci, a może nie taki :twisted: straszny...
Agata
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Martagony (inaczej lilia złotogłów) pomarańczowe mam od kilku lat i u mnie radzą sobie doskonale. Bardzo dobrze się rozrastają. W ubiegłym roku mogłam już rozdać znajomym. Później niestety trochę je potarmosiły dziki, ale przynajmniej cztery się uchowały, więc mam nadzieję, że dalej je mam. W tym roku domówiłam jeszcze filetową i czerwoną. Liczę na to, że będą tak samo bezproblemowe jak pomarańczowe.
Pretty Woman nie zamówiłam, ale kto wie? Ona jest drzewiasta?

Agatko, nie bój się. One są naprawdę piękne. Warto je mieć ;:108
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p

Post »

Kupię jedną na próbę, u mnie gleba przepuszczalna i atmosfera śródziemnomorskiego ogrodu.. Jak da radę zamówię kolejne.
Agata
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko moja zaduma wynika z czegoś innego pochodziliśmy po cmentarzach, bo rok temu pochowałam mamę i jutro mija rok! Wspominam czasem, bo miałam wtedy tak dużo zdarzeń problemów itp.
Spać pójdę ale na pewno nie wcześniej niż za 2 godziny ;:19 zmykaj zmykaj ;:196

Agatko dają radę chociaż bez cudów, pewnie dlatego, że cebule były małe i ledwo co wyszły po posadzeniu, ten rok byl drugi to pokazały co one zacz?

Iwonko tak PW jest drzewiasta, ale ja mam od innego sprzedawcy :D To chyba nie ma znaczenia :uszy Martagony liczę na to że się rozrosną bo mnie się podobają. Jednego przesadziłam i mam nadzieję że się nie obrazi ;:224

Agatko spróbuj zawsze możesz wzmocnić glebę dodając gliny, jak coś to u mnie jest :;230
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No matulu jak nie chciałam w tym roku nadwyrężać portfela, ale jak widzę co i rusz nowe cuda to mi się tak bardzo chce, co robić, co robić, ale kilka lilii chyba sobie sprawię ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”