Grażynko !!!! Susza u mnie rzeczywiście potworna była !!!! Do wczorajszej (powinnam napisać dzisiejszej , bo około 2.30 ) nocnej "dyskoteki ". Błyski, grzmoty a przede wszystkim bardzo mocne opady deszczu. Usnęłam nad rankiem , kiedy skończyły się błyski

Spałam prawie do 9-tej

. Teraz cały czas pada , oczywiście już mniej intensywnie. Moje roślinki dostały wspaniały mokry prezent

Myślę, że za dwa dni wysyp grzybów ruszy !!!!!
Izuś !!!! U mnie nawłoć dopiero zaczęła kwitnąć

Rzeczywiście jest okazała tylko czemu wszystkie okoliczne owady wabi ???? To mi się już mniej podoba
Iwcia !!!! Cieszę się , ze zaglądasz do mnie !!!! A przypołudnikami też się zachwycam. Pierwszy raz one u mnie zagościły !! Może uda mi się zebrać nasionka. Tak naprawdę, to nawet nie zdążyłam sprawdzić czy one jedno a może wieloletnie ?
Krysiu!!!! Dzięki za identyfikację spartyny !!!

A kwiatki łąkowe to z zestawu jednorocznych pt. "Łąka (ogród) z 1000 i 1 nocy ". Większość już przekwitła i nasionka pozbierane ale ciągle jeszcze coś nowego się pokazuje. Niestety wiele jest bezimiennych..... Natomiast ta malizna niebieska raczej Dzwonkiem Poszarskiego nie jest. Nie siałam nic o tej nazwie. Jak sie wypogodzi postaram się porządniejsze zdjęcie malizny zrobić. Myślę jednak , że rację ma Gabrysia!!!
Gabrysiu !!! Coś mi się przypomina , że lobelię siałam

Szkoda , że tak mało jej raczyło zakwitnąć !!!
Czy mam nemezje w zestawie ogrodowym ???? Jeśli tak , to znów się jedna roslinka rozszyfrowała
A rozplenicą będziesz się cieszyć w następnym sezonie.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
PS. Zbieram nasiona i segreguje w opisanych kopertach