Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

No a ja się pytam... jak można zgubić koło w ogrodzie?! ;:224

Kochana pięknie u Ciebie i tak majowo... chwilo trwaj!

Dziś wypatrzyłam dwa maleńkie pączki na Purple Lodge. Naprawdę malutkie. No ale co tam... poczekam... ;:170
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Azalie i rodki cudne ;:167 Uwielbiam je, nie wiem jak niektórzy mogą twierdzić że ich nie kupują bo przecież one tak krótko kwitną :? Może i nie kwitną zbyt długo, ale za to jak ;:oj
Iryski przy oczku wyglądają bardzo malowniczo w tej fazie ;:108
Pokazujesz Munstead, a ja się zachwycam tym korzeniem za nią ;:131
A wiesz że nazwa białoboka wcale nie wzięła się od jego wiosennych jasnych przyrostów :D Nazwa jest od uczonego który nadał tej roślince nazwę od swojego nazwiska, a że nazywał sie Białobok, to tak fajnie się z tym iglaczkiem nazwa zagrała :lol:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, i także Ciebie dopadło szaleństwo braku czasu? ;:oj Chyba wszyscy cierpimy na tą przypadłość...
Dzisiaj rano właśnie rozmyślałam nad czasem, kupując moje ukochane truskawki. doszłam do wniosku, że gdybym mogła zatrzymać czas choć na chwilę, to zatrzymałabym go w czerwcu lub w maju. Te miesiące mają wszystko to, co bezgranicznie uwielbiam: ciepło, słońce, młode jarzyny i truskawki ,mnogość kwiecia i cudowne zapachy bzów,azalii,piwonii i róż ;:170 Baaaaajka!
Wspaniale kwitną Twoje azalie - Persil mnie oszołomiła ;:167 Jest cudowna ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ciepełko powoduje,że roślinki wszelakie idą w masę i pąki...ale radość :D
W piątek pojechałam na działkę posadzić zakupione żeniszki 4 szt,bo niestety tej wiosny nie udał mi się własny wysiew.
Pooglądałam róże,czy aby nie czają się na nich wszelakie gadziny.Na niektórych różach brzydkie,brązowe mszyce.
Nie zdążyłam podlać,ale na szczęście wieczorem popadało i dziś w nocy też musiało padać,bo rano kałuże były na ulicy.
Ciepełko i deszcz robią swoje,pąki u róż coraz tłuściejsze i pokazują kolorki ...

Jolu na forum jest dziewczyna w wątku sprzedażowym co sprzedaje zawilce wielkokwiatowe wiolamanka chyba?
One rosną u mnie niezmiennie od 8 lat i co roku kwitną bukiecikiem,polecam :uszy

Olu czytam,że jedziemy na tym samym wózku ;:224 trochę lataniny jest,ale mam nadzieję,że niecałe 4 tygodnie i będzie luzik :uszy
To prawda,że rezerwacje w wielu miejscach poczynione dużo wcześniej,znajoma też nie mogła nic znaleźć...
Piesek nasz wyląduje jak zwykle u dziadków,którzy już czekają na maskotkę,uwielbiają ją ;:333
U mnie z kolei rodzinka uwielbia morze i chlapanie godzinami,a ja wolę zwiedzać,więc do południa kąpiel,a po południu zwiedzanie...
Życzę Ci,abyś znalazła czas na wypad w góry z rodzinką ...

Basiu azalie same rosną,wstyd się przyznać,ale nawet ich nie zasilam :oops: Mam tez jedną azalię mizerotę,co nigdy jej nie pokazuję,kiedyś moja mamcia kupiła ją w Auchan ,w nazwie ma Chanel...Za to pozostałe trzy w tym roku nas uszczęśliwiły kwiatami:)

Grażynko czasem zazdroszczę mojej mamci,że ma tyle czasu na działkę,bo jest na emeryturze i często gęsto dzwoni do mnie,że już od rana siedzi na działce,a ja tylko wzdycham:) Czas azalii,rh,czosnków,orlików,a do tego wszystkiego róże w pąkach.
Gdyby nie dzieci pewnie i ja bym nigdzie nie wyjeżdżała,mimo,że jestem Wodnikiem to jakoś za wodą nie przepadam ;:224

Reniu niestety nie mogę jak na razie znaleźć etykiety azalii pomarańczowej...jak ją dorwę to od razu napiszę:)

Jadziu moje azalie tez już kończą,ale mam je na fotkach i to wystarczy mi na całą zimę...

Aneczko ja to koło mam chyba w piwnicy,miałam je pomalować,na zimę je wyniosłam.Teraz nie mam czasu,ale po przyjeździe na pewno ruszę z odnowieniem.
Czekamy zatem razem na Purple Lodge ...

Zuza mam to samo odczucie,ciesze się kwitnącymi azaliami,wtedy kiedy kwitną,a jak już koniec,to zaraz inne zaczynają i tak w kółko.Teraz czekam na preludium....wiadomo róże to jest to co najbardziej wyczekuję ;:65
Korzeniem się zachwycasz? A Munstead daje z siebie wszystko i chyba druga po Theresie Bugnet zakwitnie...
Dzięki za przybliżenie znaczenia Białoboka...

Elwi oj tak zaraz koniec maja,niebawem czerwiec..czekamy na róże ,to już tak blisko...
Tak ten okres to najlepsze co może się trafić ogrodnikowi...jest i ładnie i smacznie i pachnąco....bajeczka ...
Truskawki mniam uwielbiamy wszyscy...
Azalia Persil jest cudna i polecam Ci tę odmianę,chyba nie masz w tym kolorku....

Azalia Giblartar kwitła jeszcze w piątek...

Obrazek

Żeniszek z giełdy jaka zgrabna kulka,moje wiechcie dotychczas wyhodowane zagrabiły całą rabatę ;:306

Obrazek

Bodziszek z Lidla jaki ładny ma kolorek...

Obrazek

Czosnek co roku wypuszczał tylko liście,tym razem kula biała dumnie się prezentuje...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnes Schilinger uwielbiam ją za mnogość pąków,a potem kwiaty ogromne

Obrazek

Obrazek

Pompadore

Obrazek

Munstead Wood

Obrazek

Eden

Obrazek

J.Cartier

Obrazek

Giardina po goleniu całkiem ładnie odbiła,jeżówka samosiejka walczy o miejscówkę ;:306

Obrazek

LO z orlikami

Obrazek

Obrazek

Leoś z gadzinami ...czyżbym go pominęła przy oprysku? Na szczęście biedroneczka się nimi zajmie...

Obrazek

Artemis pół klombu zajął...ale to dobrze,bo jest piękny...

Obrazek

Cardinal jak na razie czysty...ale do czasu,już się na nim poznałam...

Obrazek

Roseum Elegans kwitnie....chwilo trwaj...

Obrazek

Rasputin w tym roku skromnie...

Obrazek

Rozplenica japońska się rozszalała...

Obrazek

I na koniec floks Drummonda z własnego siewu ;:138

Obrazek

Miłego weekendu kochani ...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moje floksy Drummonda szlag trafił. Spójrzmy prawdzie w oczy... lobelię też pożegnałam i jeszcze kilka innych... nie nadaję się do siewów i więcej nie będę próbować. Ino lewkonia jeszcze się trzyma ale jest tak mała, że chyba w listopadzie zakwitnie. :twisted:
Gratuluję tak pękatych różanych pączków i czekam na kwiaty razem z Tobą. ;:65
Koło przemalujesz?
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Kolory rododendronów urocze!
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ooooo......Aniu, piękne pączusie. Mocno napakowane, już pokazują kolorek. I krzaczki dorodne. Na niektórych masz już nawet rozwinięte kwiaty ;:oj Te pierwsze, chyba zawsze wywołują szybsze bicie ;:167 Festiwal już się rozpoczął :heja
Moje jeszcze maluchy, ale sobie radzą.
Czekam na floksy Drummonda, jeszcze nigdy ich nie miałam , sadzoneczki całkiem ładnie porosły, teraz nabierają ciała ;:333
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Cudności Aniu... moje floksiki się zabrały i można powiedzieć że rosną w oczach... tylko że moje będą gwiaździste... i nie wiem czy mi się będą podobały... ;:306
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aniu, gratuluję kwiatów floksów, widać, że dobrze o nie zadbałaś. Z przyjemnością podziwiam pękate pąki róż. To już naprawdę kwestia dni i się zacznie... :heja
Azalie i rododendrony są bardzo widowiskowe, ale nie lubią mojej ciężkiej ziemi, więc się nie upieram. Wolę podziwiać u Ciebie masę kwiatów, niż u siebie denerwować się marniejącymi krzewami.
Mnie również czas ucieka błyskawicznie, zwłaszcza, że co chwilę pojawia się konieczność jakichś wyjazdów i załatwień. Nie ogarniam ogrodu, bo pierwszeństwo mają warzywa. Na szczęście o różane rabaty zadbałam wiosną, więc jeszcze nie ma tragedii, ale jak będzie później, to wolę nie myśleć.
P.S. Deszcz u mnie jest litościwy - popołudniowe burze do 3 razy w tygodniu ;:180 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Niesamowicie zapowiada się ten sezon różany. Krzaki ogromne, oblepione pąkami. Artemis powala z nóg ! Ależ wielki Ci urósł. Nie mogę doczekać się tych wszystkich kwitnień. Ale to już niedługo, kwestia dni i się zacznie ;:65
Floksik uroczy. Moje jeszcze nie pokazują kwiatów, ale ja chyba później od Ciebie wysiewałam, więc nie panikuję :D
A tak w ogóle to dzięki Tobie je wysiałam, bo u Ciebie wyczytałam że takie floksy jednoroczne istnieją. Wcześniej jakoś nie miałam o nich pojęcia. Jak się sprawdzą, to zagoszczą na stałe :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Oj tak, radość bierze jak człowiek patrzy na grubiejące pączki na różach.
Gdyby nie ta wredna mszyca to byłoby cudnie.
Ale i tak będzie na co patrzeć i wąchać jak po deszczach wyjdzie słonko i ogrzeje wszystko.
Znasz nazwę tej pierwszej róży, to chyba jakaś rugosa.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, różyczki i u Ciebie szykują się do koncertu :wink: żeby ten moment trwał zawsze jak najdłużej. LO z orlikiem będzie tworzyć niesamowity duet kolorystyczny, rób im jak najwięcej zdjęć, bo będę podziwiać ;:138
Rododendron Roseum Elegans i ja mam, co prawda ze względu na choroby grzybowe musiałam go ogołocić o ponad połowę, ale jak wcześniej zakwitł (a był już duży), to tworzył niesamowite wrażenie. Ma takie ładne, idealne pod względem kolorystycznym i gabarytowym, kwiaty.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Zaraziłaś mnie jednorocznymi floksami i też wysiałam. Niestety po posadzeniu do gruntu zrobiły się jakieś liche. A u Ciebie już nawet kwiaty ;:oj ;:180
Różanych pąków ogrom, jeszcze chwilka i będziemy się różanie upajać a wręcz upijać :D ;:65
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Róże tuż, tuż. Agnes Schiliger u mnie też ma kilka tłuściutkich pączków. Nie taka ładna jak twoja ale ma potencjał. Zresztą moja chyba młodsza, ma dwa lata.
Rododendron Roseum Elegans cudo, tez sobie takiego wiosną kupiłam. Ale maleństwo marketowe wiec na efekt jeszcze poczekam niestety :;230

Dzięki za podpowiedź w kwestii zawilców ;:168
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, oglądam azalie i normalnie aż mnie ściska, że nie mam ;:145 Potrafią zaczarować ogród ;:108
Żeniszki rozsiewają się same czy trzeba je corocznie wysiewać?? W ubiegłym roku miałam kilka i nie widzę żadnych małych siewek, albo nie wiem czego szukać ;:218
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”