Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Moja Arabella też rośnie przy dużym pniaku, a Minuet zabiera się za kwitnienie.
Zgadzam się z Tobą całkowicie, że najwięcej problemów sprawiają te wielkokwiatowe ;:108 .
Mam 'aż' jeden i to taka kula u nogi - rośnie -nie rośnie, kwitnie - nie kwitnie, tyle, że siedzi w ziemi.
Pojechałam na targ po morele, a wróciłam z floksem ;:223 , a mam ich prawie pół ogrodu. Ech - już tak zostanie ;:170 . Co poradzę, że je lubię? ;:173 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgosiu :wit Powojniki przepięknie kwitną
Różyczki piękniutkie :D
Ogród w objęciach zachodzącego słońca przepiękny ;:oj
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu będę bacznie obserwować moją GT, ale jak na razie nie widzę takich przebarwień ;:oj Może to sprawa składu gleby :?:
Ten drugi kwiat to wypisz wymaluj GT! :D

Może to jednak GT tak ma :?:

Obrazek

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Zbieraj białe, bo tych nie było, wszystkie inne były ale ich nie chciałam. A mówiłam, że nigdy nie będę ich u siebie sadziła ;:306 . Powojnika bylinowego nie mam, mam te wielkokwiatowe i nawet jak ruszą, nawet zakwitną to potem coś złapią i koniec kwitnienia.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu pięknie ci rosną powojniki. Moja Arabella z wiosennego sadzenia rośnie szybko , ale żadnego pączka na niej nie widzę...Chociaż jeden w pierwszym roku mogłaby pokazać... ;:131
Reszta pięknie opączkowana i ukwiecona....Pewnie i na nią przyjdzie pora. ;:173
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A miała stać,no dziwne. Albo nie stoi tam w niedzielę,leniwa kobieta ;:306
Wiem,ile spadło,bo mamy deszczomierz ;:159 I zapisywaliśmy w ciągu dnia,ile napadało.
Ogród jak nie Twój,bo jakiś uporządkowany i mało zarośnięty :lol: Ale się mi dostanie :;230
A z maczaniem palców chodzi o to,że się w robienie deszczu będę bawić,i ledwo zacząłem myśleć,jak zacząć,to przyszła ulewa :lol:
Tylko co z tego deszczu jak dzisiaj latanie z konewką przez godzinę to mus ;:202
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit

Lato w pełni ;:3 Jak ja kocham ten czas. Nie mam jeszcze urlopu, ale po powrocie z pracy tak się właśnie czuję, jakbym była na wakacjach. Na razie ogród mam solidnie podlany, podlewam jedynie nowo posadzone roślinki i warzywniaczek, więc mam więcej czasu na leżaczek przy basenie z zimnym piwkiem ;:136

Aniu - Ja też uwielbiam floksy. Powoli zaczynają u mnie kwitnąć. Nie znam ich nazw, nie przeszkadza mi to. Jak sadziłam, to ważny był dla mnie kolor. Wiosną kupiłam kilka w sklepie internetowym, ale w tym roku jeszcze mnie nie zaskoczą kwitnieniem. Liczę za to na moje staruszki.W moich stronach niektórzy mówią na niego żytnik. Bo jak kwitnie to zbliża się czas żniw.

Paulinko - Jak miło, że zaglądasz. Nie było Ciebie długo, mam nadzieję, że wszystko w porządku? :wit

Marysiu - Dziękuję za fotkę GT. Ten jeden właśnie tak kwitnie, a ten drugi zaczyna dobrze, jak GT, ale potem zmienia barwę. Sama nie wiem. Czy skład gleby zmienia kolor różom? Nie sądzę, one mają chyba w genach te kolory. Myślę, że ta przebarwiająca się to po prostu inna róża. Jakiś spot GT. Tylko jaki? Ale muszę Ci powiedzieć, że wcale mnie to nie martwi, bo ten drugi krzaczek to na bank GT i cieszę się, że w końcu mam tego upragnionego żółtka u siebie. ;:333

Dorotko - Dlatego ja wybrałam bylinowe, bo są niezawodne i te malutkie kwiatuszki jak zakwitną to bajka po prostu. Mam te wielkokwiatowe, aż jeden niebieski Generał Sikorski. Te polskie odmiany chyba jednak zdrowsze i pewniejsze?
Nasionka pozbieram, spoko. Mam też zamiar więcej niż w zeszłym roku pobawić się w zbieranie, bo po pierwsze dla mnie, po drugie dla znajomych a po trzecie jest zimą fajna wymiana nasion na FO i ponownie wezmę udział.

Oleńko - Moja Arabella też się na początku naszej znajomości nie popisała. Dopiero w drugim roku zaszczyciła mnie kwiatkami, a po kilku sezonach to już zasłania kwiatkami nieco miejsca.

Tulapku - Może nie leniwa, a wierząca i chodzi w niedzielę do kościoła? :lol:
Deszczomierz powiadasz? Fajna zabawka. A za busz nie oberwiesz, bo ja lubię busz, ba ja nawet go tworzę, ale potem porządkuję....i wychodzi uporządkowany busz :lol:
To działaj z tym deszczem, bo mi się podlewać nie chce. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chantal Thomas

Obrazek

Miłego weekendu. :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,ogród marzenie,te róże rozbudowane i piękne powojniki i cudny tarasik z widokiem na ogród,no i warzywnik ,wiec można sie czuć jak w kurorcie na wakacjach ,jedynie tam nie byłoby warzywnika,pozdrawiam i pięknego weekendu :wit
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Jestem pod ogromnym wrażeniem uroku tego miejsca. Czuję się, jak u siebie w domu.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu busz u ciebie kontrolowany i przepiękny. ;:180 W samym wjeździe , już na dzień dobry witają róże i powojniki.
Anabell pięknie kwitnie na tle clematisów. ;:333
Warzywnik ogromniasty i bardzo robi wrażenie...dobre oczywiście. :uszy
U mnie dziś rankiem była burza i oberwanie chmury , może teraz poszło do ciebie to deszczysko.
Ja mam już znów upał. ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu cudowny dojrzały ogród, kipi kolorami i pięknymi różami. Brakuje mi tylko tego baseniku z zawartością ;:167 Miłego odpoczynku jutro ;:196
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Małgosiu :) od róż nie można oderwać oczu, buszując po wątkach trafiam na róże które widziała bym w moim ogrodzie...Chantal Thomas wygląda rewelacyjnie, kolor...ułożenie płatków jest śliczne. Płotek przy warzywniku, od czego chroni :?: czy to tylko ozdoba. Wypatrzyłam plonującą cukinię, zapowiada się chyba dobry zbiór z tego warzywa ;:333 Moje mają bardzo dużo malutkich cukinii...będą nie do przejedzenia ;:173
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgoś, cudownie teraz u Ciebie w tym letnim ogrodzie ;:215
Warzywnik masz spory i elegancki ;:333
A na zdjęciu z ozdobą z dzwonkiem, te pałąki z pierwszego planu które będą dopiero kwitły to co to?
Róże bajka ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Zuza, to jest przekwitnięta ostróżka :lol:

Jak tam, pada u Ciebie? Wczorajsze burze od 5pm do 11pm były niesamowite, co nie? ;:oj
Można spać, podlało-tylko żyć :tan
Ładne masz te róże, podoba mi się to wspasowanie ich po wiejsku, że nie są takimi egoistycznymi akcentami ;:108
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Małgosiu, "poświęciłam" dziś trochę czasu na wędrówkę po Twoim ogrodzie, zaczynając od samego początku, czyli od 2013 roku. Nadal jestem pod ogromnym wrażeniem, jednak tym razem chcę zwrócić uwagę na coś innego - otóż masz ogród "wśród łąk", a gdzie zdjęcia tych łąk wiosennie ukwieconych, z czerwcowymi kopkami siana? No gdzie?
No i urzeka mnie to pole przed Twoim wjazdem - zaorane, obsiane, zielone, złote, skoszone lub nie, zawsze tak samo urodziwe.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”