Ogródek Gosi cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.15

Post »

Gosiu, Twoja wiosna ciepła, kolorowa, pełna słońca :D Fajne te żółte tulipany ;:215
Psiunia zyskała nowy deptak ;:oj A tak serio, to podziwiam ogrom prac wykonanych przy zagospodarowaniu tej części ;:180
Pokazałaś różę, że niby na straty... W życiu!!! Co Ty Gosia? Przecież ona żyje i listki wypuściła ;:108 Ścięłabym nisko, na pewno jej to nie zaszkodzi. Ciachnij tak ok. 5-10 cm nad ziemią, patrz tylko, żeby nad oczkiem. U mnie takie róże uznaję za przezimowane, na straty tylko te, które nic nie puszczają :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ok, ciachnę, niech tylko nocna pogoda się ustabilizuje.
Mam takie, które sa niby zielone, ale właśnie nie wypuszczają ani jednego listka. Ale i tak obetnę. Są niby zielone.
Te żółte tulipany uwielbiam. To taki kogiel mogiel z dzieciństwa :D
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Gosiu - jeśli wszystkie róże są w takim stanie jak pokazałaś na zdjęciu - to jest całkiem dobrze ;:215
Nawet nie przypuszczałam, że tyle miejsca będzie po poszerzeniu rabat przy nowej ścieżce, masz na prawdę spore miejsce do popisu :heja Bardzo podoba mi się, że Flesz już przemieszcza się po wyznaczonej ścieżce, grzeczny pies :D

Co do zacienionego przejścia - ja chyba bym niczym nie sypała, jakoś ciężko mi wyobrazić sobie materiał, który byłby spójny z resztą ogrodu, łatwo po nim by jechała kosiarka/taczka, może ewentualnie "rzucone" podobne kamienie jak te użyte do ścieżki (ale podejrzewam, że to zbyt drogie rozwiązanie), chyba na Twoim miejscu dosiałabym trawę i bardziej o nią dbała, zamiast kombinować.

Z fotek ogrodowych wypatrzyłam szachownicę i psi ząb - jako przyszłe chciejstwo :wink: żółtki urokliwe bardzo (od razu dodam, że ja nie lubię żółtego, ale u Ciebie ma to faktycznie swój urok).
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, śliczne kwiaty ;:138 Ścieżka idealnie wpisała się w ogród i widzę, że psiakowi spasowała ;:333
Iryski u mnie nie zakwitają, bo za zimno ;:222 Czekam niecierpliwie ;:65
Moje róże podobnie jak u Ciebie - kiepsko wyglądają ;:219
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, 2 sa w takim stanie, 2 nie pokazują w ogóle listków. Obetne przy samej ziemi, może to pobudzi je do wzrostu.
Ja też myślałam, że będzie dużo mniej miejsca. Co prawda miałam zrobić rabatę, bardziej od strony domu, żeby ścieżka szła przy tujach, bo i tak tam będzie wszystko słabo rosło, ale m. się uparł, że rośliny mają być po obu stronach. Jak tak chce to niech ma ;:306
cały czas się waham co do tego jak ma wyglądac ta druga część.
Chyba najlepszym rozwiązaniem będą kamienie rzucone w trawę. Posieję tam mieszankę do cienia. Powinna sobie poradzić. Jeśli będę co roku dosiewała powinno być dobrze.
Ja nie przepadam za czerwienią, ale mam ją u siebie w minimalnych ilościach. Żółty jest dla mnie neutralny, ale tez nie mam go za wiele. Zazwyxczaj sadzę rośliny w kolorach bieli, różu, fioletu i niebieskiego. Ale wiosną pasuja mi wszystkie kolory, bo jestem ich spragniona

Monia, to Flesz wyznaczył ścieżkę, więc musi mu pasować :D
Ale tak naprawdę to Flesz był zawsze ogrodniczym psem. rzadko co niszczył. Raczej chodził utartymi ścieżkami.
Pamiętam jak martwiłam się o rabatkę pod płotem, tą z Edenem. Wiele lat nic tam nie rosło i to była typowa ścieżka Flesza, do obszczekiwania przechodniów. Zastanawiałam się, czy jak posadzę rośliny będzie tam wpadał z rozpedu, czy się zatrzyma
I się zatrzymywał. :D
Czasem wejdzie na rabatę, ale naprawdę nic nie zniszczy. Ostatnio tylko coś go wzięło na kopanie pod płożącymi jałowcami. Prawdopodnie mieszkają tam jakieś żyjątka. Jedyne co robi źle to zasypuje mi posadzone tam rosliny.
Moje iryski już zakwitły. Może te u Ciebie muszą odchorować przenosiny?
Część moich też nie kwitnie

Ale zimnica. Nawet nie chciało mi się dzisiaj wyjść na obchód. Czy to jeszcze długo będzie tak zimno?
Jeszcze, żeby deszcz chciał spaść. A tu nic. Teraz byłam w mieście i kropi. Ale co to jest? Rozpływa się zanim upadnie na ziemię.
Trudne czasy dla ogrodników. Miejmy nadzieję, że w końcu popada.
Śmieszne, bo wszyscy inni liczą na ładną pogodę ;:173
Miałam zacząć kopanie trawnika, ale wstrzymam się do lepszych czasów. Przecież nic mnie nie goni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,tulipanów masz sporo i takie piękne ,a te żółte naprawdę mają coś w sobie ,to taki pastelowy żółty,taki kogel mogel jak to nazwałaś,ścieżka widzę obsadzona ,a piesek fajnie po niej drepta i nie niszczy trawnika,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Gosiu :wit . Sporo pracy miałaś przez ostatni czas. Rabata przy ścieżce będzie z pewnością wyglądała pięknie ;:108 . Rośliny wiosenne masz cudowne i jest ich bardzo dużo. Wszystko takie kolorowe i różnorodne. Fotki z pieskiem na ścieżce bardzo mi się podobały ;:333 . Plany masz ambitne i trzymam kciuki za ich realizację. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wstaw fotki tego iryska ;:180
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto, tulipanów będę jeszcze sadziła więcej. Marzą mi się takie łany tulipanowe.
Mam nadzieje, że Flesz nie będzie niszczył roślin posadzonych przy ścieżce. Zazwyczaj omijał rosliny z daleka.
Trochę kształt ścieżki jest inny niż jego naturalna ścieżka, ale z tego co widzę, zaczął już chodzić po kamieniach, więc chyba będzie dobrze.

Ewelinko, faktycznie pracy miałam sporo, ale i jeszcze trochę mnie czeka. Zaczynam jak pogoda pozwoli od jutra.
Tylko mimo wszystko czekam z utęsknieniem na deszcz i tym razem nie narzekałabym gdyby pokrzyżował mi plany

Monia, zgodnie z życzeniem :D

Po przesadzeniu muszą trochę odchorować
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Gosiu ścieżka pięknie obsadzona. ;:215 Masz rację, że tulipanów tam się sporo zmieści i będzie wcześnie kolorowo. ;:65 Współczuję niedanych zakupów, dziś honoru i uczciwości mało. ;:108 Tulipany jeszcze niektóre w pąkach, a irysy już tak pięknie kwitną. ;:oj Pies dobrze wychowany, to ogrodu nie dewastuje. :) Ciepła i słońca, :wit choć niekoniecznie od razu na rozgarnianie ziemi, może dla odpoczynku. ;:136
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne!
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Przepiękny jest ten irysek blado niebieski,znasz może nazwę?
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Te przymrozki mnie wykończą, znów tym razem po raz piaty, chyba żadnych kwitów w tym roku nie będzie. Nawet nie mam ochoty na jakiekolwiek ruchy na ogrodzie.Tylko róże sobie nic nie robią z zimnej wiosny. Oczywiście te co raczyły przeżyć. :roll:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Goś, mimo zimna masz już masę kwiecia ;:oj A jaka trawka soczysta, u mnie klepisko ;:306
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosia, piękne widoki na Twojej działeczce. Mnóstwo kolorów. Ja też na jesieni mam zamiar dosadzic sporo tulipanów. Będą w różnych częściach ogrodu aby przedłużyć ich kwitnienie i móc się nimi cieszyć jak najdłużej.
Bardzo urocza ta Twoja kolorycz, moja nieprzezimowala.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”