W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miałam dziś próbe interwencji w Towarzystwie Opieki nad Zwierzętami, kobieta ma psa ale go nie karmi od tygodnia, pies wygląda jak chodzący szkielet, próbowałam się dodzwonić na telefony całodobowe ale mi się nie udało bo oni działąją 3 dni w tygodniu, interweniowałam w schronisku i mam pytanie - czy wy też macie takie kłopoty z nimi?
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

W moim regionie jest głośno o zarażonych kleszczach ,które atakują psy powodując u nich bardzo groźną chorobę-babeszjozę.Nieleczone psy nie mają podobno żadnych szans :(
Jeden z moich psów od kilku dni walczy o życie ,mimo podjętego leczenia(codziennie po kilka godzin przebywa w lecznicy ) nie ma gwarancji na sukces .
Pierwszym objawem ,który zauważyłam oprócz kleszcza był symptom "zbitego psa"-pies leży ,nie merda ogonem ,nie cieszy się na widok domowników itp.
Piszę o tym celem ostrzeżenia ,zabezpieczcie swoje pieski przed ukąszeniem kleszcza.
Ja tego nie zrobiłam ponieważ wydawało mi się ,że jeszcze mam czas.
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

nemo56 pisze:
iwika pisze:
DankaWS pisze:Szczeniaczek bez rodowodu to cena około 700 - 900 zł za psa, i około 1000 - 1200 za suczke.
Tak cena jest kusząca ale kupuje się "kota w worku", Ja już bym nigdy nie kupiła psa bez rodowodu. jeśli zależy ci na psie o określonym wyglądzie i charakterze to tylko z metryką. Jeśli szukasz coś taniego to weż ze schroniska.

Więcej tutaj http://rodowod.republika.pl/

Potem z pseudohodowli wychodzą psy lękliwe, chore i co idzie z tym agresywne :!: Oczywiście nie wszystkie, potem krążą różne historie o rasie :evil:
Każdy sądzi według siebie.

Jeśli chcę kupić psa, to tylko dla własnego użytku a nie dla rozmnażania.
Mnie rodowód wcale nie cieszy u psów. Poprawianie ich urody to kaleczenie tych zwierząt dla zysku.
Pytałem o yorka rez rodowodu bo nie chcę płacić za papier jakim jest dla mnie metryka rodowodu.
700/1200 za kundelka, to moim zdaniem dużo :(
Nemo, nigdy nie wiesz co z takiego egzemplarza bez papierów wyrośnie :?

Dawno tu nie pokazywałam swojego niedźwiedzia :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Tamka
50p
50p
Od: 13 sty 2008, o 14:43

Post »

Bobi jaki fajny piesio :lol: :lol: :lol: czy to jest Baca (góralski pies) ale ma futro no chyba nieźle go futrujesz :lol:
a ile ma lat .
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bobi ale pies :shock: :shock:
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

dewuka pisze:Bobi ale pies :shock: :shock:
... piesiulek :lol: ... sześcioletni Owczarek podhalański 8)
Beata B
100p
100p
Od: 30 maja 2007, o 15:47

Post »

TOZ to koszmar, miałam zamiar zrobić egzamin na inspektora, a żeby podejść do egzaminu musiałam wziąć udział w trzech interwencjach, wszystko by było dobrze, gdyby nie fakt, że interwencje były sprzed TRZECH miesięcy i w dodatku na odbębnieniu się skończyło. Nie chcę opisywać innych szczegółów, nieudolna, skostniała organizacja.. Jedynie oddział krakowski, który się odłączył podobno działa prężnie.
Może zgłoś to straży miejskiej powinni zareagować, albo skontaktuj się ze mną na pm skontaktuję Cię z kimś z Twojego miasta, kto podejmie odpowiednie działania
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

goni@k trzymam kciuki za zdrowie Twojego pieska
bobi śliczny piesiulek ;:333

a tu mój kudłacz szpieguje co też ta pańcia kopie w tej ziemi ;:198
Obrazek
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaki śliczny tajniak :P :arrow: obserwuje z ukrycia :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Tamka
50p
50p
Od: 13 sty 2008, o 14:43

Post »

Soniu zdjęcie rewelacyjne , pięknie uchyciłaś go w tych krzaczkach :lol: na pewno jest skory do zabawy bo widać to po zawadiackej postawie.
Pozdrawiam Tamka
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

sonia pisze:goni@k trzymam kciuki za zdrowie Twojego pieska
Dziękuję Soniu ale mojej suni już nie ma :cry: :cry: :cry:
Pomimo codziennej,kilkugodzinnej terapii w lecznicy ,podawaniu kroplówek itp. nie udało się jej uratować.
Tym bardziej przestrzegam abyście zabezpieczali swoje pieski przed kleszczami .
Ta choroba jest okropna .
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Bardzo mi przykro.
Dziękuję za to, że mimo, że Twój pies tak cierpiał znalazłaś czas by ostrzec innych - moja sunia już jest bezpieczna.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

goni@k bardzo mi przykro :cry: :cry: :cry: wiem co czujesz ...
ja moje psiaki zawsze zabezpieczałam przed kleszczami i pchłami, a mimo tego i tak coś nieraz przyplątało się :evil:
Tamka oj bawić to on by się bawił non stop :D i dodatkowo pieszczoch z niego niesamowity :wink:
FIGA on obserwuje nie tylko z ukrycia, wszyscy się śmieją, że gdyby mógł to wskoczyłby mi do kieszeni :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

goni@k bardzo, bardzo mi przykro z powodu Suni ;:144 wiem co czujesz, choć co innego jest stracić Przyjaciela nagle, a co innego patrzeć na Jego cierpienie wciąż mając nadzieję na poprawę :( jednak ból pozostaje zawsze okropny...
Ja też zawsze zabezpieczałam przed kleszczami, na szczęście babeszjozy żaden z moich psów nie miał, ale lepiej dmuchać na zimne...podaję zawsze większą dawkę frontline'a (teraz kupiłam Fiprex i mam nadzieje że będzie rónie skuteczny :roll: )

Soniu, ten Twój Kefir jest niesamowity :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyny dziękuje za wsparcie :)
Dwa dni temu w lokalnej prasie ukazał sie artykuł o inwazji zarażonych kleszczy w moim rejonie ,szkoda ,że tak późno :? :evil:
Jeanne ,ja zabezpieczałam swoje psy przez kleszczami ale nie tak wcześnie ,jak widać to był błąd :(
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”