Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Jadziu witam Ciebie serdecznie ;:196 , dawno nie byłaś tutaj! Skoro przyszłaś oczka pocieszyć to specjalnie dla Ciebie inne sezonowe piękności zamiast tulipanów wszechobecnych... :) bo takowych u mnie jakby na lekarstwo :oops: ale forumowe ogrody aż kipią ich wdziękiem ! :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucynko to tarczownica najpierw niepozorne kwiatuszki a później okrągłe, tarczowate liście...Taka fotka pstryknięta naprędce bo czasu miałam niewiele i tak ją przyuważyłam przy odejściu... :heja
Niezapominajki wiosną to takie pocieszycielki...lubię bo same się sieją potem je wyrywam a one kolejnej wiosny się meldują...

Obrazek

dla tawuły nie miałabym miejsca ale w przed ogródku świetnie się prezentuje i cieszy... :D
Obrazek

cyma2704Soniu ;:196 Turzyca i u mnie w innym miejscu ma plamy takie rdzawe... ;:108 Przejdzie im ! :)
Czym by tu Ciebie ;:167 uraczyć??? ;:7

może hostusie swieżutkie i wiosenne ?
Obrazek

Obrazek

iwona0042 a czego miała by nie być taka śliczna :?: ...tarczownica to tarczownica wszędzie jednakowa.. ;:173

takie cieniste widoczki dla Ciebie , moje ulubione
Obrazek

Obrazek

W podziękowaniu za odwiedziny magnolia jeszcze na miły dzień!
Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu moje różaneczniki jeszcze cicho siedzą a twoje już mają przygotowanie do rozkwitu. Pięknie obsypany krzaczek będzie. ;:138
Takie cieniste zakątki bardzo mi się też podobają. Na twoich fotkach wychodzą takie tajemnicze. ;:108
Buziaki zostawiam i życzę miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Maryniu, wczorajsza sesja impresjonistyczna - piękna :!: . Epimedium masz imponujące, a takie ulotne na zbliżeniach.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, Twoje rośliny chyba wiedzą że nadchodzisz z aparatem. Prężą się i wyciągają przed obiektywem aby pokazać się z jak najlepszej strony. Udaje się to im w pełni ;:138 :D
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

O matulu kochana co za cudowne zdjęcia! ;:oj
A powiedz mi co to jest za trawa, taka niska, zielono-biała?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu już tak kwitnie kokorycz ;:oj , moja ledwo nosy wystawiła, pięknie jak zawsze ;:215
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Masz rację Maryniu roślinki na sterydach i ceny z księżyca ;:202 to samo u mnie nie tylko na targu ale i we wszystkich marketach
Najgorzej wyglądają te biedne tuje wszelkiej maści w małych doniczkach i dopiero co wykopane z ziemi z obchlastanymi do maksimum korzeniami ;:174
Naładowałam akumulatory w pięknych zakątkach działki i wzdychałam nad wszystkimi fotkami ;:215
Maryniu pięknie wiosennie i kolorowo ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu cóż mogę dodać. Jak zawsze cuuudne fotki. :wit
Kokoryczka mi też już kwitnie.A sebioldii jakoś nigdy minie wpadł do rąk.Teraz mam i czekam na kwiatuszka.
U Ciebie też takie zimno się zrobiło? Jutro :wit wolne mam.Chciałabym coś jeszcze poprzesadzać.Czekam na ;:3 . Tobie też go życzę. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ola2310 u mnie też rh w pąkach a 2 mam takie 'specjalne' na poprawę humoru wiosną... :) Cieniste zakątki to moje ulubione i mam je zaraz " na oku" jak tylko wchodzę na działkę.
ASK_anulla epimedium leciwe jak i moja działka ale to jest bardzo delikatna choć wytrwała roślina.. tej wiosny jest bardzo trendy na FO ... :) Za pochwałę sesyjki bardzo jestem rada! :) ;:196 ;:180
witch Aguś moje rośliny specjalnie przeszkolone w tym celu ! :) Znamy się jak łyse konie... ;:306 ;:180

Dorota71 ;:196 bardzo wielka to przyjemność dla mnie taka opinia o moich zdjęciach... ;:180 Nie powiem , że się staram bo to banalne... :oops: Ta trawa to...turzyca rzędowa . ;:108 Spektakularna na rabatach , szybko przyrastająca.

iwona0042 ;:180 kokoryczka pewnie i u Ciebie już kwitnie bo ona bardzo szybko się rozwija jest efektowna bardzo a także fotogeniczna i cieszy wiosenne rabaty ... :D i nasze oko!

mar33 Marysiu taka nowomoda , czymś trzeba ludzi zachęcać i dopóki będzie popyt na takie ps.nowości producenci będą się silić ... Ja nie gustuję w takich krzykliwych osobliwościach . :D Ale o gustach się nie dyskutuje.. Skoro jest popyt to i podaż...Dzięki za dobre słowo! :heja
;:196
Biedronka641 ;:180 za miłe słowa i wizytę dziękuję !Wczoraj był ziąb,że nie wyszłam nawet do sklepu...A dzisiaj u mnie ma być najcieplej!
Wreszcie wybędę na działkę skoro masz wolne to popracujemy mam nadzieję na rabatach... :)

Naciachałam zdjęć więc zapodam bo pewnie po dzisiejszym dniu będą świeże...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek''

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"coś" przychodzi skubać i podjadać ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu biały pierwiosnek taki uroczy, a czosnek karatawski tajemniczy. ;:63 Porzeczki będziemy jeść, ;:215 moja też nareszcie zaowocuje lepiej. Też czekam, żeby się ociepliło i spróbuję dziś popracować w ogrodzie. Choć wiatr mnie zniechęca, jakieś zimne powietrze przyciąga. ;:222
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Dziękuję Ci ślicznie za nazwę tej trawki. Koniecznie muszę się za nią rozejrzeć. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit
Duuzo piękności i dużo radości wiosennych u ciebie!
Kokorycz zobaczyłam.Sadziłam gdzieś u siebie małą sadzonkę na jesieni,II zapomniałam o niej.Musze zajrzeć tam i zobaczyć czy jest :roll:
Magnolie, tulipanki, piękne, oj piękne .A zdjęcia - jak zwykle perfekcyjne ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu dzisiaj aura była znośna więc wyprawiliśmy się na działkę i popracowaliśmy z eM solidnie..głównie rabaty na obrzeżach bo one najbardziej wymagały naszej ingerencji i najbardziej na widoku..jeszcze jutro i ogarniemy.. tam pierwsze skrzypce gra podagrycznik, którego eM jak mniemam rozdrobnił w ub.sezonie bo to On tam pracował...a że lubi działać szybko więc wyszło jak wyszło... ;:oj ;:oj ;:oj ;:145 W tym roku pracuje pod nadzorem...pracujemy ramię w ramię ...W jego uprawach warzywnych pilnować go nie trzeba...ma idealny porządek... ;:oj A u mnie poszedł po przekątnej... :roll: :oops: Sprawdza się maksyma , że nie ma pracownika z najemnika... ;:306

Dorota71 to bardzo popularna trawka i problemu nie będzie...nie kupuj jej dużo ona dość szybko przyrasta i się dzieli.

anabuko1 W temacie zdjęć bardzo dziękuję, tym bardziej , że Ty sobie też doskonale radzisz! :D
kwitnień to ja szukam uparcie z aparatem w ręku bo fotografia coraz bardziej mnie wciąga! Więc foto-obiekty mile widziane i poszukiwane,, Choć z ich znajdowaniem nie mam kłopotów..W każdej trawce znajduję potencjał...na szczęście jeszcze ich nie wklejam i lądują w archiwum domowym... :D To dla mnie czysta przyjemność ...

Obrazek
tarczownica się otworzyła
Obrazek

Obrazek
moje sasanki dopiero się otworzyły a inne chyba nie zdążą ...
Obrazek
wiosna to czas floksów szydlastych
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Acer palmatum 'Dissectum'
Obrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu ;:180 Czosnek pęka. ;:oj
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu pierwszy czosnek w foliowym tunelu...W gruncie niewiele w tym roku bo przeorane przez dziki...Na szczęście ostatnio jakby odpuściły...chyba odfajkowały teren...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”