Ogród Biedronki 641 cz.3
Re: Ogród Biedronki 641 cz.3
ALU fajnie że już zakwitła .Ja będę miała zmieniony nick powiadomię Cię . wypoczywaj. pa.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak pięknie u Ciebie Alu i jak kolorowo
Jeżówki śliczne a rozwar imponujący.
Lilie też robią wrażenie

Jeżówki śliczne a rozwar imponujący.
Lilie też robią wrażenie

- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu koleusy ładne, niezależnie od odmiany świetnie wyglądają.
Też się do nich zraziłam, bo stale mszyce je podjadały.
Zefirant śliczny, jak miniaturowa lilijka, czy wykopujesz go na zimę.
Jeżówki i lilie teraz dają pokaz, róże też ładne, szczególne morelowa. Złocieniom przyjrzałam się szczególnie, podobają mi się coraz bardziej.
Kwiaty host niepozorne, ale też zdobią ogród. Ślimaki wszędzie podjadają rośliny, hosty lubią szczególnie, widać po liściach.
Odpoczywaj spokojnie. 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ala,wybywasz od nas na chwilkę ,to powodzenia i odpoczywaj a ja tymczasem w Twoim ogrodzie spaceruje i oglądam kwiatuszki,jezówek masz cały komplet ,u mnie ich ubywa, bo bardzo myszy je lubią ,aż śmiesznie sadzić jeżówki w koszyczkach a tak by wypadało,pozdrawiam i buziaczki, wracaj szczęśliwie 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłego wybycia Alu i szczęśliwego powrotu!

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Alu
ślicznie u Ciebie jak zawsze
Piękne jeżóweczki , lilie , i wszystkie inne ,które rosną w Twoim ogrodzie .
Miłego wypoczynku

Miłego wypoczynku

Pozdrawiam Alicja
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam po krótkiej przerwie.
Skwar . Wyjazd krótki, bo pies ,ogród i warzywa na mnie czekały.
W domu wszystko okey zastałam. Porobiłam trochę zdjęć. Wszystko kwitnie i szybko przekwita.
maryna45m już go znam. Troszkę wypoczęłam,bo nic nie robiłam,ale nuda też człowieka zmęczy.
Aga dziękuje. U Ciebie też tak pewnie jest albo będzie.
Soniu zefiranty tak wykopuje na zimę. Róże zrobiły sobie teraz przerwę. Za to królują w ogrodzie jeżówki.Moje ulubione kwiaty. Niestety dwóch ślicznych odmian już nie widzę.
Marto wybyłam na krótko. Spacerek się udał? Jeżówki w tym roku są gorsze niż w zeszłym.Jak na razie w nich straciłam dwie odmiany.Jak wszystkie zakwitną to może się okazać,że więcej. To chyba nie myszy je wyjadają , bo u mnie też ubyło a mysz nie mam.
Maryniu marpa już jestem. Jak podrobię zaległości w domu to troszkę dłużej będę na forum.
Alu dziękuję. Ogród jest letni i kolorowy od kwitnień. Jesień też czuć i widać, bo kwitną zawilce jesienne.

Skwar . Wyjazd krótki, bo pies ,ogród i warzywa na mnie czekały.
W domu wszystko okey zastałam. Porobiłam trochę zdjęć. Wszystko kwitnie i szybko przekwita.
maryna45m już go znam. Troszkę wypoczęłam,bo nic nie robiłam,ale nuda też człowieka zmęczy.

Aga dziękuje. U Ciebie też tak pewnie jest albo będzie.

Soniu zefiranty tak wykopuje na zimę. Róże zrobiły sobie teraz przerwę. Za to królują w ogrodzie jeżówki.Moje ulubione kwiaty. Niestety dwóch ślicznych odmian już nie widzę.

Marto wybyłam na krótko. Spacerek się udał? Jeżówki w tym roku są gorsze niż w zeszłym.Jak na razie w nich straciłam dwie odmiany.Jak wszystkie zakwitną to może się okazać,że więcej. To chyba nie myszy je wyjadają , bo u mnie też ubyło a mysz nie mam.

Maryniu marpa już jestem. Jak podrobię zaległości w domu to troszkę dłużej będę na forum.
Alu dziękuję. Ogród jest letni i kolorowy od kwitnień. Jesień też czuć i widać, bo kwitną zawilce jesienne.

- andowan
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Ojej - jaki śliczny jeż
To stały mieszkaniec Twojego ogrodu Alu?

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu, poruszyła mnie fotka czegoś... chyba jeża.
To jeż , prawda?
To jeż , prawda?
- Biedronka641
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,u mnie to myszy jedzą bo mam wciągnięte to dziury i zjedzone korzenie ,a najbardziej lubią Hot Papaję,ale u Ciebie ładnie wyglądają i goryczki pięknie kwitną ,bo to chyba one,pozdrawiam 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Alu cudnie uchwyciłaś motyla ( rusałka admirał) na jeżówce . Wyjątkowo cierpliwy był skoro tak ładnie w kadr uchwycony.
Mnóstwo lili i co jedna to ładniejsza - część z nich mam i znam dzięki temu wiem jak pachną - kiedy będziemy sobie przesyłać nie tylko zdjęcia ale i zapachy ???
Mnóstwo lili i co jedna to ładniejsza - część z nich mam i znam dzięki temu wiem jak pachną - kiedy będziemy sobie przesyłać nie tylko zdjęcia ale i zapachy ???

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jeżówki w pięknych kolorkach
motylek pięknie uchwycony, a jeżyk moje marzenie na działeczce 

- Biedronka641
Marto jeżówki dopiero się rozkręcają co ładniejsze odmiany. Mówisz ,że myszom Papaja smakuje.
Po jeżówkach to goryczka. Po niej to powojnik bylinowy, rurkowaty. Pachnący,
Krysiu motyli na kwiatach jest sporo. Nie ma ich jednak tak dużo na trojeściach ,jak na jeżówkach. Masz rację. Był cierpliwy,bo inne jak się zorientowały co robię,to przelatywały na inne kwiaty.
Już nie bęe pokazywać lilii, bo oblatują.A te co jeszcze kwitną to nie nadają się do pokazania. Niektóre w tym roku to takie liche.Ledwo co przy ziemi je widać Zapach też mają cudny. Roznosi się po całym ogrodzie. Przy takiej technice to wszystko możliwe,że wkrótce.
Iwonko na śliczne jeżówki jeszcze muszę poczekać,ale już nie długo. Będą kwitnąć,ale mam je gorsze niż w zeszłym roku. Doczekasz się i Ty kiedyś jeżyka. Mój pojawia się i znika.

Po jeżówkach to goryczka. Po niej to powojnik bylinowy, rurkowaty. Pachnący,

Krysiu motyli na kwiatach jest sporo. Nie ma ich jednak tak dużo na trojeściach ,jak na jeżówkach. Masz rację. Był cierpliwy,bo inne jak się zorientowały co robię,to przelatywały na inne kwiaty.
Już nie bęe pokazywać lilii, bo oblatują.A te co jeszcze kwitną to nie nadają się do pokazania. Niektóre w tym roku to takie liche.Ledwo co przy ziemi je widać Zapach też mają cudny. Roznosi się po całym ogrodzie. Przy takiej technice to wszystko możliwe,że wkrótce.

Iwonko na śliczne jeżówki jeszcze muszę poczekać,ale już nie długo. Będą kwitnąć,ale mam je gorsze niż w zeszłym roku. Doczekasz się i Ty kiedyś jeżyka. Mój pojawia się i znika.

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu świetnie, że odpoczęłaś, ale jednak ciągnie człowieka do domu i ogrodu.
Lilie takie nieskazitelnie piękne,
może rzeczywiście kiedyś będziemy je wąchać wirtualnie.
Jeżówek masz tyle odmian, to wyjątkowo ładne i długo kwitnące byliny. Przegorzan świetnie wygląda na rabacie, mój jeden chyba też zakwitnie.