Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Post »

stasia_ogrod Stasiu to widzę,że nie ja jedna mam z tym problem.Ale cóż pewne traumy nam zostają i trzeba jakoś z tym żyć.Uwielbiam te widoki a szczególnie latem ,coś pięknego :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko karmnik i domek dla owadów śliczne, będziesz mieć zdrowsze rośliny. Brudzące ptaki miałam w poprzednim domu. ;:222 Aktualny tak zaprojektowany, że nie mają gdzie przysiadać i budować gniazd. Mam budki lęgowe w sąsiednim zagajniku i już pierwsze gniazdo na klonie. ;:215 Wiosna u ciebie zdecydowanie szybko przyszła. Powtarzam się, ale zdjęcia robisz świetne, ;:138 uwielbiam je oglądać.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704 Soniu dziękuje za tak miłe słowa ;:196
Te cudeńka to praca mojego męża za co jestem mu wdzięczna i dumna,że chciał je dla mnie a raczej dla nas zrobić.On już zaraził się pasją ogrodową,ledwo wyjechał a już dzwonił,że tam są cebulki i czy jakieś kupić ,z czego się ciesze .Wiosna już chyba przyszła bo ptaków cała masa, wiją gniazda i koszmar się zaczyna.Fachowiec też coś się spóźnia z robotą a szkoda gadać.Do tego grypa mnie dopadła ledwo zipie a miałam chęć coś porobić w ogródku .Ale i tak chyba nie da się wiele zrobić bo ciągle leje i średnio ciepło więc poczekam na lepszą pogodę.Zdjęć bym chętnie porobiła ,ale póki co uziemiona w domu jestem ,może jak się trochę wykuruję to coś mi się uda cyknąć.Miło mi,że moje focie komuś się podobają oprócz mnie :)
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko, od patrzenia na Twoje zdjęcia zachciało mi się odwiedzić wiosną Kielce. Nielojalnie stwierdzam, że Kielce są dużo ładniejszym miastem, niż Lublin (nawet ogród botaniczny, a raczej to, co z niego zostało, nie przekona mnie do zmiany zdania), a już wiosną to poezja dla zielono zakręconych ;:167 .
Nie wiem, czy najpierw pojechałabym do Puszczy Jodłowej, na Karczówkę, Kadzielnię, czy dalej - w kierunku Chęcin. W marcu najlepiej pod jaskinię Raj, podziwiać łany przylaszczek. W kwietniu - pierwiosnki lekarskie na zboczach Zelejowej i Zamkowej Góry. W maju wybieram Rezerwat Rzepka z łanami szałwii łąkowej i zawilców w zagajniku, dzikimi różami oraz perełkami muraw kserotermicznych, a na polach - coraz rzadsze widoki maków i ostróżeczek polnych. W czerwcu rojniki na grani Góry Zelejowej. Nie ma najlepszej pory - chyba muszę jakiś karnet biletów wykupić ;:306 .
Wybacz Beatko, że się tak rozpisałam nie ogrodowo, ale tak mi się zatęskniło... ;:201
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ASK_anulla Aniu miło mi ,że moje zdjęcia wzbudziły w tobie zachwyt i chęć do odwiedzenia moich stron rodzinnych.Jest troszkę fajnych miejsc wartych odwiedzenia i myślę,że jak tylko byś miała chęć to ja zapraszam w Góry Świętokrzyskie i do mnie przy okazji,było by miło poznać się .Na ten moment nie pracuję więc czas mam ,tak,że czemu nie :D
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Piękne widoki macie ;:167
Wiosna w ogródku się rozszalala, w końcu ;:108 ;:65
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kasia100780 Kasiu widoki były do dzisiaj piękne a od południa zaczął padać śnieg i po widokach ;:223 Ale myślę,że za długo nie poleży może do jutra wytrzyma do rana .

Moja cobea 6 szt ( w tle padnięte inne siewki ;:223 )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje patyczki hortensji ,może coś z nich będzie -oby (mam trzy słoiczki patyczków)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jeden rącznik wychodzi :tan (mam nadzieję,że jeszcze jakiś wyjdzie )

Obrazek

no i hibiskus zaczyna pączki puszczać,może jakoś przetrwa do wiosny

Obrazek
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

O widzę że nie tylko ja się bawię z hortensjami. ;:138 Jak zakwitnie hibiskus to mam nadzieję że wstawisz zdjęcie, bo zapowiada się ładny. ;:180
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Betusia
bardzo dobrze Cię rozumiem.
Ja wychowałam się w blokowisku w dużym mieście, tam dorastałam. O kilkunastu lat mieszkam w moim raju. Nigdy bym sie nie zamieniła. Za płotem mam las, do rzeki blisko.
Z Twojego opisu widać ,że mieszkasz w przepięknej okolicy. To jest wspaniale, gdy odnajdujemy swoje miejsce na ziemi.
Ja w zeszłym roku też próbowałam coś ukorzeniać hortensję ale mi nie wyszło. Zycze Ci powodzenia
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rafik5678 Rafale próbuje,ale znając mój talent to ie wiem czy mi coś z tego wyjdzie.
Wstawię na pewno jak zakwitnie,ale chyba z tego co kojarzę to mam gdzieś w tej części wątku już jego zdjęcie.Mimo to chętnie pokażę go już jako kwiat :)

Michasia1 Żanko nie ma to jak wieś i fajnie ,że ty też masz swoje cudne miejsce,mamy z czego się cieszyć i być dumne.Ja mieszkałam w mieście do 23 roku a już od 17 mieszkam na wsi i mimo,ze mile wspominam miastowe czasy to zdecydowanie wolę wieś .Mogę spełniać swoje marzenia a to jest najfajniejsze :)

A tak dla poprawy sobie nastroju pojechałam do Juli i kupiłam sobie żabkę dla bociana ;:306 i lampki solarne.A i jeszcze jakiś przyrząd do wyrywania chwastów,ciekawe czy faktycznie da się tym dobrze usuwać te niepotrzebne zielska.Mało tego poszłam sobie zrobić paznokcie i brwi co by ładnie się prezentować w pracach ogrodowych,tu też trzeba jakoś wyglądać :;230

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Witaj
Masz rację , ładnie należy wyglądać na kwiatowych rabatkach. W końcu zdobimy się nawzajem. My zdobimy rabatki a one nas ;:138
Tym narzędziem to dobrze wyrywa się mleczyki i inne zielska z palowym systemem korzeniowym.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michasia1 Żanko ni właśnie uzupełniać się nawzajem to jest to ;:333
To fajnie,że da się tym jednak coś wyrwać a mleczy i innych chwaściorów w bród więc będzie co robić :)Dziękuję za odpowiedź ,pozdrawiam ;:168

Wiosna już tuż tuż choć pogoda kapryśna,ale dziś cudnie więc nie ma co narzekać.Noce troszkę mroźne ,ale jakoś będzie .Za to w dzień w miarę bynajmniej dzisiaj :)
Na początek to co wychodzi z ziemi :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i te co coraz bardziej widać :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze troszkę z dzisiaj :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dużo roślin godnych pokazania, rabatki wysprzątane, a zdjęcia, jak zwykle piękne ;:63
Bardzo ładnie przezimowały Ci rojniki, moje są jakby bardziej zmęczone zimą.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

;:138 ;:138 U Ciebie już całkiem wiosennie , widać że wszystko pcha się na świat i w ogrodzie i w domu. ;:108
A czemu Ty się tak żabką podlizujesz bociusiowi ;:oj czyżbyś na coś liczyła. ;:306 ;:306 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”