Moja nowa wymarzona działka cz.9
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.9
witaj Iwonko,Twoje zbiory takie apetyczne,nie ma to jak z własnej działeczki,biały ślaz jest śliczny zbieraj nasionka,pozdrawiam 

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Smacznie,pachnąco i rodzinnie Iwonko jest u Ciebie.Po prostu sielsko 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie kochani
Kolejny dzień za mną, uffff
Nazbierane znowu porzeczki czarne i czerwone, dżemik się smaży, soki się robią, a ja nóg nie czuję
rano rehabilitacja, a po południu słoiki, no cóż taki czas mamy
Jacuś, masz rację, pachnąco aż miło
a rodzinnie, zawsze mi mało, jeszcze jednego malucha mi brakuje, ale niedługo i on przyjedzie
Martusiu, będę zbierać
Marysiu, to moje jeszcze pierwsze wysiane, w tym roku późno wszystko wysiewałam, ale też będzie
nasionka pozbieram oczywiście
Zuziu, bo co dzień na działeczce jestem, jadąc na rehabilitację przejeżdżam koło działeczki, to zachedzę i podlewam
Miłko te kwitną cały czas prawie

Kolejny dzień za mną, uffff

Nazbierane znowu porzeczki czarne i czerwone, dżemik się smaży, soki się robią, a ja nóg nie czuję

Jacuś, masz rację, pachnąco aż miło

Martusiu, będę zbierać

Marysiu, to moje jeszcze pierwsze wysiane, w tym roku późno wszystko wysiewałam, ale też będzie

Zuziu, bo co dzień na działeczce jestem, jadąc na rehabilitację przejeżdżam koło działeczki, to zachedzę i podlewam

Miłko te kwitną cały czas prawie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko zakwitnie Ci opuncja !!! czy pierwszy raz? śliczna ta różyczka, którą trzymasz ręką
Dobrze że jesteś codziennie na działeczce, to mamy zdjęcia

Dobrze że jesteś codziennie na działeczce, to mamy zdjęcia

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kalie mają pączki, opuncja kwitnie, trzykrotki, fuksje, róże...kolorowo i bajecznie
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Iwonko ale macie fajne rodzinne wypady ale jak macie blisko jezioro to i tak można.
Kwiaty śliczne i widać ze radość niosą, opuncja w donicy?
Kolory rewelacyjne, dziękuje że się z Nami dzielisz cudnościami.

Kwiaty śliczne i widać ze radość niosą, opuncja w donicy?
Kolory rewelacyjne, dziękuje że się z Nami dzielisz cudnościami.

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Iwonko jak zawsze same piękności pokazujesz
Piękna okolica wokół działki
Fotki znad wody ochłodziły mnie ale te korzenie to tak by mi pasowały tylko jak je przytaszczyć

Piękna okolica wokół działki

Fotki znad wody ochłodziły mnie ale te korzenie to tak by mi pasowały tylko jak je przytaszczyć

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- iwona0042
Witajcie kochani
Mało gości ostatnio, ale co się dziwię, ja u Was też śladu nie zostawiam, choć zaglądam, jak tylko mam chwile wolną, rehabilitacja, ćwiczenia, 3 razy w ciągu dnia, oj wykończona jestem, wczoraj po południu jak się położyłam, to wstałam dziś o 5.30, bo budzik dzwonił, a tak pewnie jeszcze bym spała
Marysiu te korzenie są piękne, tylko jak mówisz, z taszczeniem problemy, bo one nad samą wodą, do auta kawałek drogi
Kasiu dziękuję
Aniu
Marysiu, tak zakwitnie mi opuncja, ale ta zimuje w piwnicy, nie wiem czy ta też jest zimująca, a ta która zimuje w gruncie, nie kwitnie nadal
Dziękuję, że jesteście, to dla Was
i zdjęcia z działeczki

Mało gości ostatnio, ale co się dziwię, ja u Was też śladu nie zostawiam, choć zaglądam, jak tylko mam chwile wolną, rehabilitacja, ćwiczenia, 3 razy w ciągu dnia, oj wykończona jestem, wczoraj po południu jak się położyłam, to wstałam dziś o 5.30, bo budzik dzwonił, a tak pewnie jeszcze bym spała

Marysiu te korzenie są piękne, tylko jak mówisz, z taszczeniem problemy, bo one nad samą wodą, do auta kawałek drogi

Kasiu dziękuję

Aniu

Marysiu, tak zakwitnie mi opuncja, ale ta zimuje w piwnicy, nie wiem czy ta też jest zimująca, a ta która zimuje w gruncie, nie kwitnie nadal

Dziękuję, że jesteście, to dla Was

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Powtórzę, że powrót z rehabilitacji przez działkę jest dla nas korzystny
Ile Ty tego masz, każdą roślinkę chłonę
Iwonko! Zauważyłaś, że maliny te letnie są takie drewniane... może u Ciebie nie ale u nas nie mają soku
Nie martw się że masz mało wpisów, toż to my cię oszczędzamy. Wracasz zmęczona i musiałabym odpowiadać 20 osobom, a zobacz na wejścia, bo jest ich na pewno dużo
Już niedługo wszystko wróci do normy 

Nie martw się że masz mało wpisów, toż to my cię oszczędzamy. Wracasz zmęczona i musiałabym odpowiadać 20 osobom, a zobacz na wejścia, bo jest ich na pewno dużo

- jacekopole71
- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Oooo i kaktusy zaczynające kwitnąć dostrzegłem
Super.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, widzę, że mimo pewnych dolegliwości działki nie zaniedbujesz. Przeciwnie - kwiaty pięknie kwitną i działeczka pięknieje z dnia na dzień. 

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Co to za roślinka na początku co ma w koło listków wianuszek ? Niezmiennie zachwycam się oczkiem wodnym i całym KOLOROWYM OGRÓDKIEM 
Bliskości wody zazdroszczę niezmiennie. Piękne dwukolorowe róże
Zaraz po oczku z grzybiniami pokazałaś roślinkę co ciekawie kwitnie, chyba wiem co to , ale widzieć tak m u Ciebie to frajda. A jak wygląda w całości ? W oczku grzybinie-ech cuda pokazałaś w 2-ch sesjach

Bliskości wody zazdroszczę niezmiennie. Piękne dwukolorowe róże

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja znów muszę nadrabiać z racji padniętego kompa .Trochę to potrwa zanim odwiedzę wszystkie znane i lubiane wątki.Super malinowe zbiory u mnie mnóstwo agrestu ,ale powoli opanowuję krzaczki .Truskawki już prawie zapomniane tylko jakieś niedobitki wciąż się pojawiają .Po afrykańskich upałach przyszły burze i trąby powietrzne .Iwonko cudne te kremowe złocienie,albo tylko tak mi się wydaje
- iwona0042
Witajcie kochani
Dziś u nas wiatr hulał, teraz na szczęście się uspokoiło, deszcze niby gdzieś przechodziły, ale dziwnie omijały moją działkę ostatnio, więc dziś po zabiegach pojechałam i lałam wężem ile ziemia zmieściła, dziwna ta pogoda, oj dziwna, zauważyłam dziś, że zielsko ruszyło, rośliny się rozrosły, chyba kilka jednakowych liliowców będę musiała usunąć, trytomy chyba jedną kępę też, i znowu widzę, że przesadzanie mnie czeka
Jadziu to właściwie żółty złocień, nie umiem pokazać koloru w słońcu, jest śliczny
Karolka to żeleźniak, a druga roślina, to nie wiem o którą dokładnie chodzi?
Lucynko dziękuję
Jacku tak, kwitnąć zaczynają moje kaktusy, jak ja lubię ich kwiatki
Marysiu ja wolę maliny jesienne i wydawało mi się, że właśnie te sadziłam, jednak kilka krzaczków mam letnich, są dość ładne w tym roku więc zbieram
Dziś, znaczy jak zawsze, kilka zdjęć z działeczki

Dziś u nas wiatr hulał, teraz na szczęście się uspokoiło, deszcze niby gdzieś przechodziły, ale dziwnie omijały moją działkę ostatnio, więc dziś po zabiegach pojechałam i lałam wężem ile ziemia zmieściła, dziwna ta pogoda, oj dziwna, zauważyłam dziś, że zielsko ruszyło, rośliny się rozrosły, chyba kilka jednakowych liliowców będę musiała usunąć, trytomy chyba jedną kępę też, i znowu widzę, że przesadzanie mnie czeka

Jadziu to właściwie żółty złocień, nie umiem pokazać koloru w słońcu, jest śliczny

Karolka to żeleźniak, a druga roślina, to nie wiem o którą dokładnie chodzi?
Lucynko dziękuję

Jacku tak, kwitnąć zaczynają moje kaktusy, jak ja lubię ich kwiatki

Marysiu ja wolę maliny jesienne i wydawało mi się, że właśnie te sadziłam, jednak kilka krzaczków mam letnich, są dość ładne w tym roku więc zbieram

Dziś, znaczy jak zawsze, kilka zdjęć z działeczki

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko śliczny ten złocień
Czy ten dzwonek to Pantaoons czy jakiś podwójny z kropkowanych bo widać ,że ma mocne pędy .U nas totalne ochłodzenie ,ale w sam raz na prace ogrodowe co nie omieszkałam zrobić