Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Post »

Jej !Przecież kącik wymarzony !!! Jak ja ci zazdroszcze ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:7 daysy
Super, że masz róże, które kwitną wcześniej od innych ;:173. Po zimie chciałoby się kwiaty już w marcu podziwiać, a tu trzeba czekać i czekać ;:65 . Wtedy te najpierwsze różyczki cieszą podwójnie albo i potrójnie :D .
Z jednej strony to dobrze, że twoja pomyłeczka pokazała Ci piękne kwiaty, które zmiękczyły twoje serce, ale z drugiej to musiał być dla Ciebie przykry moment, gdy zobaczyłaś, że to nie róża, o której marzyłaś. Mi jeszcze się to nie zdarzyło ale wczuwam się w twoją sytuację, bo też kupuję przez internet wymarzone roślinki, otaczam je od razu opieką i miłością, i wiem jak byłoby mi źle, gdyby jakaś okazała się pomyłką. Ale Ty miałaś naprawdę dużo szczęścia, bo będziesz teraz miała dwie piękne różyce zamiast jednej :D . Swoją drogą ta pomyłkowa Altaica wygląda na naprawdę już dużą i wyrośniętą. Sadziłaś w ubiegłym roku? W ogóle to nieustająco podziwiam twój gąszcz wielkich i obsypanych kwiatami róż ;:224 .

daysy pisze:Na rabacie upchnęłam, bo inaczej trudno to ująć 41 róż ;:202 i teraz się zastanawiam, czy ja się tam zmieszczę, aby zrobić przy nich porządek
Rany, ale rabata ;:oj . Toż to prawdziwe pole różane będzie ;:224 . W pełni kwitnienia będzie bajkowo ;:333 . Zazdroszczę Ci takich wielkich rabat!

Czytałam, że jedną z twoich ulubionych róż jest Gruss an Aachen. Ja właśnie ją kupiłam i dziś będę sadzić. Od dawna była na mojej liście chciejstw i wreszcie znalazłam dla niej godne miejsce. Mam nadzieję, że u mnie także stanie się ulubioną , bo pokaże się z najlepszej strony :wink: .
Chętnie zobaczyłabym fotkę całego krzaczka u Ciebie, masz jakąś? ;:180
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę sie Daysy ,ze masz wreszcie swoją wymarzoną różyczkę od razu z kwiatkiem .Jednak patrząc na ostrzegawcze kolce strach się bać . :wink: Też chciałabym mieć tak cudny widok z okna budząc się rano ;:167 Jak dla mnie może mnie wciąż zanudzać takimi widokami ;:167 ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Przepraszam, że zamęczam Was tymi samymi różami, ale nie mogę od nich oczu oderwać, teraz jest ich czas, więc musicie mi wybaczyć. Trudno mi wybrać te najpiękniejsze ujęcia.
zamęczasz ?no proszę cię ! ;:124 to prawdziwe cudeńka ;:oj teraz kiedy moje róże ledwo wydają po jednym kwiatku takie kwitnące kaskady to aż miło oglądać i tylko wzdycham do nich ;:167
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Witam wszystkich bardzo serdecznie wszystkim, którzy jeszcze mogą czuć się dziećmi życzę wszystkiego, wszystkiego najlepszego w dniu ich święta. :D

Obrazek Obrazek

Dorotko masz rację, że teraz wszyscy jesteśmy spragnieni takich widoków, cieszy każdy kwiatuszek, choćby najmniejszy
Na pewno nie jest to najlepsze zdjęcie, ale róża tak piękna i na razie pokazująca skromniutko swoje kwiaty, ale na pewno Cię ucieszy. Niedługo u Ciebie również będziemy oglądać cudeńka ;:215

Rhapsody in blue

Obrazek

Mati nie ma czego zazdrościć :D , na pewno u siebie też wygospodarujesz taki kącik ;:168 Szkoda Mati, że nie czujesz tego zapachu, jest naprawdę upojny.

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pedrowa, ja też mam nadzieję, że bedzie sie dobrze prezentować. Rabata jest spora, ma ok 20m2, ale mam wrażenie, że zbyt dużo upchnęłam różyczek na takiej przestrzeni, tym bardziej, że niektóre mągą osiągnąć spore rozmiary. Tym jednak póki co się nie martwię.

Gruss an Aachen zachwyciłam się w ubiegłym roku, ma przepiękny kolor biel muśnięta delikatnym różem, w ubiegłym roku to był jej debiut w moim ogrodzie, więc zbyt dużo zdjęc nie mam, ale proszę bardzo kilka znalazłam .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20

Post »

Daysy my nie zazdroscimy tylko chcemy tez tak pieknie miec :D Ciesze sie, ze sie skusilam na Gruss an Aachen.
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

:wit Daysy , piekne i juz kwitnace roze pokazujesz ;:224 , polaczenie biolo-fioletowe - wspaniale ;:108 .
Czekam na duzo wiecej zdjec ;:65 .
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i znowu poleciałooo wszystko w kosmos ;:219
Przepraszam Jadziu, Tolinko, Beatko odpowiem już krócej ;:174 . Czekam jeszcze na kwiaty Reine des Violettes i Rhapsody in Blue i wówczas na pewno już zaspokoję swoje oczy porannym widokiem.
W sobotę po południu w kąciku różanym panował piekny zapach olejku różanego, wszędzie brzęczały i uwijały się pszczoły. Więc wszystkie zmysły zostały zapokojone. ;:215
Specjalnie dla Was jeszcze jedno spojrzenie

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alexio to połączenie, faktycznie ładne, ale wyszło zupełnie przypadkowo :oops: , nie ma w tym mojej zasługi, a zdjęć będzie dużo, jeszcze Was zanudzę nimi. W domu śmieją się, że niedługo trzeba będzie wielkie archiwum otworzyć dla moich fotek.

Dzisiaj warunki nie sprzyjały robieniu fotek, wiatr hulał po ogrodzie niemiłosiernie. Po południu myślę się zmęczy i będzie można trochę popstrykać :D .

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Achhhhhh ten upojny zapach z pewnością roznosi się wokoło .Szkoda opuszczać tak urocze miejsce
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51

Post »

Daysy, bardzo dziękuję Ci za prezentację Gruss an Aachen ;:196. Jest śliczna ;:167 .
Już się cieszę na pokaz, który mi niedługo zrobi :tan .
To połączenie bieli z fioletem też mi się bardzo podoba, nawet jeśli niezamierzone ;:108 . Ja zrobiłam coś takiego celowo, tyle że niestety nie z różami (znaczy jest tam tylko jedna - biała rugosa) wokół warzywnika, żeby go jakoś "upiększyć" :lol: .
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pospacerowałam po Waszych ogrodach, napasłam oczy różnymi różyczkami, tymi których nie mam w swoim ogrodzie i tymi które mam, ale jeszcze nie kwitną i już poprawił mi się humor.
Widzę, że coraz więcej różyczek otwiera swoje pąki, niestety ja muszę się na razie zadowolić Nevadą i M. Hilling.

Dlatego też na razie będę monotematyczna ;:170 , ale myślę, że nie pogniewacie się na mnie za te fotki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Powiedzcie same jak ich nie kochać ;:167 Do tego zapach unoszący się w pobliżu rabaty jest wprost obłędny, czuc go nawet kilka metrów poza nią, stąd pełno pszczół, trzmieli. Super doznania :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu masz racje, w taki czas nie chce mi się opuszczać ogrodu, za to wracam do niego z predkością światła ;:306

Pedrowa cała przyjemność po mojej stronie ;:215 , mogę tak w nieskończoność :wink: Wolałabym jednak, aby te łączenia były świadome ;:224

Niedługo rozkwitną moje pnące, musiałam je przywołać do porządku, bo zajęły ;:oj całe przejście przy tarasie. Zostały chwilowo rozpięte na trejazu/ bramki :?: . Dzięki temu można poruszać się swobodnie, trochę przy tym połamałam paków, ale one tez nie pozostały mi dłużne. Ślady po kolcach jeszcze długo będę pamiętała ;:108 , Teraz pozostaje tylko czekać, czy zaakceptuje takie upięcie. Juz niedługo wszystko się wyjaśni, pączuszki już mają kolorek

Flammentanz i F,Juranville

Obrazek Obrazek

To wszystko na dzisiaj. Jutro pokażę różyczki, które lada moment zakwitną a dzisiaj żegnam się z Wami
kilkoma slicznymi kwiatuszkami RHAPSODY in Blue

Obrazek Obrazek

Dobrych, różanych snów życzę :wit ;:19
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich w doskonałym nastroju, pogoda wyśmienita. Gorąco od samego rana i miłe niespodzianki również mam.
Wczoraj obiecałam pokazać różyczki, które zaczynają rozwijać swoje pąki, więc proszę bardzo
Francois Juranville i Flammentanz, obsypane w tym roku niesamowitą ilością pąków zaczynają swoje krótkie przedstawienie :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

cdn :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”