Dzięki bardzo
Moja działka po rewolcie - giza/2007-8/
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wy chodzicie po chleb czy bułki, a ja ostatnio poszłam do dentysty, a wróciłam z pełnym bagażnikiem doniczek. Pełnych doniczek 
Oczywiście zamiast wizyty w gabinecie, jakoś tak się omsknęłam i trafiłam kilkanaście kilometrów dalej do dwóch centrów ogr.
No i na plombę muszę poczekać jeszcze jakiś miesiąc... Mam za to kolejne trzy hortensje do kolekcji, wymarzone parzydło leśne, tojad Fischera, kalinę hordowinę złotą, pluskwicę, trzmielinę coloratus, perukowca, bodziszek wielkopłatkowy, lobelię niebieską i bylicę Schmidta miękką jak aksamit. Ufff, pomocy, jak ja to wszystko wkopię? I jeszcze dwie donice z mikrobiotą, i nowe cebule tulipanów i lilii, i jeszcze liliowce do przesadzenia z doniczek do ziemi. Komu się nudzi, zapraszam do ogrodu
Pracy na pewno nie zabraknie 
Oczywiście zamiast wizyty w gabinecie, jakoś tak się omsknęłam i trafiłam kilkanaście kilometrów dalej do dwóch centrów ogr.
No i na plombę muszę poczekać jeszcze jakiś miesiąc... Mam za to kolejne trzy hortensje do kolekcji, wymarzone parzydło leśne, tojad Fischera, kalinę hordowinę złotą, pluskwicę, trzmielinę coloratus, perukowca, bodziszek wielkopłatkowy, lobelię niebieską i bylicę Schmidta miękką jak aksamit. Ufff, pomocy, jak ja to wszystko wkopię? I jeszcze dwie donice z mikrobiotą, i nowe cebule tulipanów i lilii, i jeszcze liliowce do przesadzenia z doniczek do ziemi. Komu się nudzi, zapraszam do ogrodu
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
-
bożena170365
- 500p

- Od: 17 lut 2008, o 22:48
Witaj Gabi słuchaj ...poszukuję rodziny zastępczej (w najbliższej okolicy) dla swojej młodziutkiej jodły kalifornijskiej 60-70 cm,i dla jakiegoś świerka 50 -70cm.,czy nie chciałabyś ich adoptować
Kupione w zeszłym roku bez pomyślunku ,tylko dla tego,że bardzo mi sie podobały ale jak pomyślę jak one urosną w moim małym ogródku ......to sama rozumiesz
,a może jak nie Ty to Madzia ona też mieszka blisko... 
-
bożena170365
- 500p

- Od: 17 lut 2008, o 22:48
Moniko, sladem Twojego syna również ostrzegam
Już jestem Bożenko
Dziękuje Ci bardzo za propozycję. U mnie iglaki kiepsko rosna i podobnie brakuje mi miejsca. Jodłę koreańską mam od kilku lat i raptem urosła może kilkanaście cm
Myślę, że Madzia chętnie je adoptuje
Ale dziękuję, że pomyślałas o mnie, to miłe 
Już jestem Bożenko
- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Hania, to ekspert od ciemnolicych, żółtolicych, białolicych :P
Dzisiaj dotarł do mnie " króliczy miot"
Wiedziałam, że poszalałam jednak juz w drzwiach po przejęciu paczki od listonosza jej ciężar mnie obniżył o kilkanaście cm
Po rozpakowaniu dostałam oczopląsu ;:106 , pyszczycho jeszcze mi sie śmieje
Piękne cebule, każda odmiana w osobnym perforowanym woreczku, z kolorowa etykietą.
Mówię Wam szaaałłł
A to jeszcze nie koniec wizyt pana listonosza...
Dzisiaj dotarł do mnie " króliczy miot"
Po rozpakowaniu dostałam oczopląsu ;:106 , pyszczycho jeszcze mi sie śmieje
Piękne cebule, każda odmiana w osobnym perforowanym woreczku, z kolorowa etykietą.
Mówię Wam szaaałłł
A to jeszcze nie koniec wizyt pana listonosza...