Zero śniegu,temperatura na plusie i siąpi deszczyk,słonka brakuje...
Ratuję się literaturą,forum i małą doniczką z pączkującymi krokusami.
Zakupy na razie na stop,w marcu przyjadą róże to chyba wystarczy,w kwietniu tulipany,potem różaneczniki,azalie,po czym następują różyczki.A tymczasem znalazłam stara kamionkę i wymyśliłam,że ją przerobię na biało z motywem magnolii,która zwiastuje wiosnę.
Już raz pomalowałam,potem druga warstwa,potem zdobienie i lakierowanie...uwielbiam mazać
Alania numer Magnolii jest z lutego 2015,zrobiłam kilkanaście fotek...
A to kamionka przed przeróbką...
Madziu nie pamiętam zapachu
Justynko mój aparat dość realnie oddaje kolory,cieszę się,ponieważ czekoladkę rzeczywiście trudno uchwycić.
Moja ziemia dość piaszczysta,tak naprawdę w każdej części działki mam inną ziemię.
Różyczek już doczekać się nie mogę
Violu pamiętam,że masz tę koniczynkę,ale Ty sama swoją siałaś prawda?
Soniu lubię róże,które spełniają wszystkie wymagania,a czekoladka taką właśnie jest:)
Andzia zazdroszczę Ci takiej urodzajnej ziemi.Masz duże pole do popisu.
Cięcie róż nie jest takie straszne,a rabatówki tnie się najłatwiej ,bo nisko i po kłopocie,ładnie odbijają.
Wiesz...czasami zastanawiam się jak daną różę przyciąć i stoję ,myślę,ale w końcu tnę,a potem ładnie kwitnie
Aniu mam coraz mniej miejsca,chyba za trawnik się zabiorę...tam gdzie rosły wcześniej truskawki mam kilka miejscówek.
Mój m też lubi trawę
Ewuniu jarzmianka to bardzo ciekawa bylina,ładnie się komponuje z innymi roślinami:)
Czekamy z niecierpliwością na barwne kwitnienie tulipanów....
Dorotko o jak fajnie,pewnie,że będziemy porównywać

Hot Chocolate się rozbuja,ładnie przyrasta

Ciekawe gdzie swoją zamawiałaś?
Gosiu ta koniczynka jest u mnie drugi rok,nie zauważyłam,by się rozsiewała.Raczej troszkę się rozrasta na boki.
Czekoladkę można zakupić w zagranicznej szkółce,może przez Ewcię,która organizuje wspólne zamówienie? (gloriadei)
Pozdrawiam serdecznie