Kropelka zaprasza cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kropelka zaprasza cz.3
Marysiu, za nazwanie tego liliowca trzeba dziękować Grażynce, ja nie bardzo znam nazwy roślin, czasem coś mi utkwi w głowie, ale jakoś nie zawracałam sobie dotychczas głowy nazwami roślin.
Ale wiem, ze to np. powojnik Polish Spirit

Do przesadzenia mam całkiem sporo roślin,czasem nie wiem nawet, którą ryzykować, bo obie nie rokujące po przesadzeniu...
Lucynko, nasza Kolorowanka też przygarnięta z ulicy 7 lat temu jako maleńki kociak pałętający się grudniową nocą po drodze. Najstarsza córa zawsze powtarza, ze teraz nam się odwdzięcza tymi kociętami.
A to już Srebrzystek w pełnej krasie:

Ale wiem, ze to np. powojnik Polish Spirit

Do przesadzenia mam całkiem sporo roślin,czasem nie wiem nawet, którą ryzykować, bo obie nie rokujące po przesadzeniu...
Lucynko, nasza Kolorowanka też przygarnięta z ulicy 7 lat temu jako maleńki kociak pałętający się grudniową nocą po drodze. Najstarsza córa zawsze powtarza, ze teraz nam się odwdzięcza tymi kociętami.
A to już Srebrzystek w pełnej krasie:

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie, ale w swoim czasie trochę mnie to interesowało.
Srebrzystek jest cudny, dobrze, że mieszkasz daleko.
Dzięki temu powstała znaczna bariera skutecznie utrudniająca przygarnięcie kota
Srebrzystek jest cudny, dobrze, że mieszkasz daleko.
Dzięki temu powstała znaczna bariera skutecznie utrudniająca przygarnięcie kota

-
-
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariolko po kolejnym etapie poznawania Twojego ogrodu, chciałam zapytać czy jest on tylko po drugiej stronie drogi czy też koło domu? Czwóreczka dzieci podziwiam i gratuluję
, ja wychowałam trójkę
Te koteczki są przecudne srebrzystek ale i pozostałe, a kotka to szylkretka. Bardzo mi się podobają takie kotki, ale mam jednego z azylu, a drugą koleżanka znalazła miot i wychowała. Ty podziwiasz maluchy kocie, a ja w tym roku kurczątka
Dobrego dnia

Te koteczki są przecudne srebrzystek ale i pozostałe, a kotka to szylkretka. Bardzo mi się podobają takie kotki, ale mam jednego z azylu, a drugą koleżanka znalazła miot i wychowała. Ty podziwiasz maluchy kocie, a ja w tym roku kurczątka

Dobrego dnia

-
Marysiu kochana
Dzięki Tobie dowiedziałam się, ze mam kotkę szylkretkę. Wyguglowałam sobie i eureka! Jakoś nigdy specjalnie się nad tym nie zastanawiałam, ale warto wiedzieć 
Tak, mamy czwórkę dzieciaków, najstarsza ma teraz 13,5 najmłodsza-niecałe 7 lat. Trzy córy i syn.
Ogród jest za drogą, Koło domu niestety nie ma żadnej możliwości roślinnej
Szerokość podwórka to 21 metrów, z czego dom zajmuje 14m, 4 metry od sąsiada odległości, reszta wjazd. Dom stoi też bardzo blisko drogi- niestety. Za domem budynki gospodarcze, podwórko jak to na wsi. Plac długi, ale wąski. Po jednej stronie działka zadrzewiona, opustoszała z walącym się budynkiem i ogromnymi drzewami ponad 15 metrowymi, posadzonymi w granicy. Te drzewa to istne utrapienie. Korzenie rozsadzają podmurówkę od płotu, liście lecą do rynien... Sąsiadkę jako właścicielkę niewiele to obchodzi- mieszka w mieście. W ogródku przed domem niewiele sie dzieje. W jednej połówce 4 kolektory, w drugiej najczęściej latem dzieciaki maja basen... Bardzo mi brakuje możliwości zazielenienia przy domu, tarasu i takie tam...
Kurczaki już nie raz u Ciebie podglądałam

Tak, mamy czwórkę dzieciaków, najstarsza ma teraz 13,5 najmłodsza-niecałe 7 lat. Trzy córy i syn.
Ogród jest za drogą, Koło domu niestety nie ma żadnej możliwości roślinnej

Kurczaki już nie raz u Ciebie podglądałam

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Te jeżówki masz obłędne! Musze moim zrobić nieco miejsca, a też będę miała taki łan
Dali nie do zdarcia - Preference! kwitnie jak zwariowana i jej nie powstrzymasz. jednego lata miała u mnie focha i wyglądała na wyrodzoną. Posadziłam ją gdzie indziej i znów jest sobą!

Dali nie do zdarcia - Preference! kwitnie jak zwariowana i jej nie powstrzymasz. jednego lata miała u mnie focha i wyglądała na wyrodzoną. Posadziłam ją gdzie indziej i znów jest sobą!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
Miłko, no właśnie ta nazwa: dalia Preference! Zapamiętać!
Jak była w pączkach zapowiadała się na zupełnie inną, ale wiem, ze była posadzona właśnie ta.
Jeszcze mi taka rozkwitła na tyłach ogrodu:

Jeżówki zaczynają mnie już z lekka irytować, bo sieją się gdzie popadnie, nawet nad oczkiem wodnym już są siewki...
Jak była w pączkach zapowiadała się na zupełnie inną, ale wiem, ze była posadzona właśnie ta.
Jeszcze mi taka rozkwitła na tyłach ogrodu:

Jeżówki zaczynają mnie już z lekka irytować, bo sieją się gdzie popadnie, nawet nad oczkiem wodnym już są siewki...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariolko wszyscy mamy (no prawie) to co lubimy i co nie bardzo ale tolerować musimy! Najważniejsze, że masz wspaniały ogród i masz gdzie uciec przed codziennością...ja też
Dzieciaki wyściskaj, bo to fajny czas w życiu rodziny 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ja bym tam chciała, żeby jezówki mi się wysiewały
Twoje łany mnie rozbrajają
Kotki cyrkowe cud miód, ależ bym je wygłaskała
Napatrzeć się nie mogę. Nowa dalia przepiękna
Te płatki muśnięte bielą...

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Mariolu mimo, to dziękuję Ci za nazwę tego liliowca.
Jeżówki masz piękne widocznie lubią glebę na której rosną,że tak się rozsiewają.
Ja, ciągle je sadzę i prócz tej pospolitej różowej z innymi mam problem z zadomowieniem się
ale próbuję ,bo bardzo je lubię .
Kociaki przeurocze jak szybko ruszyły do zabawy -maluchy, są pełne uroku.

Jeżówki masz piękne widocznie lubią glebę na której rosną,że tak się rozsiewają.
Ja, ciągle je sadzę i prócz tej pospolitej różowej z innymi mam problem z zadomowieniem się
ale próbuję ,bo bardzo je lubię .
Kociaki przeurocze jak szybko ruszyły do zabawy -maluchy, są pełne uroku.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne jeżówki i dalijki
powojnik Polish Spirit śliczny.O też, gdzieśgo mam.Musze zobaczyć tam, czy rośnie i kwitnie
Kociaki fantastyczne,Takie żywe zabaweczki

powojnik Polish Spirit śliczny.O też, gdzieśgo mam.Musze zobaczyć tam, czy rośnie i kwitnie

Kociaki fantastyczne,Takie żywe zabaweczki

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeżówkowe pole zrobiło na mnie wrażenie, ale nie ukrywam, że ....kociak Srebrzystek zawładnął mną totalnie. Dobrze, że mieszkasz daleko....chociaż to w obecnych czasach żadna odległość
Pięknie jest wybarwiony
Ja bym na Twoim miejscu go sobie zostawiła, będzie z niego pociecha.