Moje Arboretum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum

Post »

Wszystkim moim ogrodowym i doniczkowym przyjaciołom życzę WESOŁYCH ŚWIĄT ;:180 ;:118 ;:cm

przy mojej choineczce, mała , ale żywa w doniczce przyniesiona z mojego podwórka ;:224 :heja

Obrazek

Obrazek

Ja tu jeszcze wrócę :tan i proszę chwalić się choinkami ;:170 :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolinko - choineczka piękna ;:167
I ja właśnie w tej sprawie --> życzę Ci Wspaniałych Świąt i Udanego 2015 Roku ;:196 ;:136 :wit
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37

Post »

Czy choinka wróci do ogrodu po świętach?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Karolino na przyszły rok też będę mieć prawdziwą choinkę w domu .Muszę sobie kupić piękną jodłę w donicy ale to dopiero w sezonie .Cudna chociaż mała ,ale za to jaki zapach się roznosi po domu .Dodatkowym akcentem zapach pierników i pomarańczy ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margita jasne, że choineczka wróci do ogrodu :) w sumie to jest mały cis :) ale pięknie się zapowiada :) miałam już świerka w donicy kilka lat, w tym roku wsadziłam do ogrodu. Teraz pierwszy rok mam cisa w doniczce. na pewno w następne lata będzie większy, mam z głowy na kilka lat choinkę :) :wink:

-- 20 gru 2014, o 21:03 --

Mati masz świerczka z róż ? nie zrozumiałam , czy zrobiłeś z róż choinkę ? ja też mam na dworze choinkę z innych drzew , ale w lampkach i jest fajnie :) no zobacz :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wcześniej ubieraliśmy tego świerka, do samego czubka :) ale go już nie ma .

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolinko widzę ,że już masz lampki zapalone na drzewkach ,u mnie jak na razie są rozwieszone ,a oficjalne zapalenie planuje na wigilię :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu , czasami stawiałam sztuczną , ale teraz wolę małą ale naturalną , w donicy nie osypuje się i może być kilka lat, już nie chcę plastiku, mamy go aż nadto :)Wprawdzie wnuczki się śmieją , bo mają do sufitu żywą :) ale nie szkodzi :wink: :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Karolino wcale nie musi być do sufitu wystarczy mała .Małe też piękne. Cudnie masz oświetlone podwórko
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko ja zapalam specjalnie wcześniej , tak przybliżam i przedłużam świąteczny nastrój :) a co mi tam :lol:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu przed laty miałam oświetlenie na zewnątrz dużo większe, ale nie te lata żeby po wysokich drabinach :lol: ale staramy się chociaż trochę , jakoś tak inaczej jest :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Wreszcie się pojawiłam, chociaż oglądam Twoj wątek od dawna ;:65 ;:65 . Masz mnówstwo pięknych krzewów, które mam, chciałam mieć, czy już miałam. Niestety, na moim piachu niektore nie przeżyły ;:174 . Szkoda, że nie myślałam kiedyś tak jak Ty, żeby nie 'pchać' się z iglakami na tak małą powierzchnię. Teraz mam zagajnik i ograniczone możliwości zmiany kompozycji :wink: .
Podziwiam magnolie i potwierdzam Twoje zdanie, że to najpiękniejsze kwitnące drzewo, chociaż czasem zaskoczy je wiosenny przymrozek i pąki nie zdążą się rozwinąć ;:138 .
Wiele bym mogła napisać, co mi się podoba, ale ostatecznie i tak wygrywają Twoje róże na starych drzewach. Wg mnie mistrzostwo świata ;:63 . Jeszcze przy moim upodobniu do pnących róż, nie może być inaczej :tan .

Wracając do dnia dzisiejszego, to kiedyś też ubieraliśmy mały świerk kaukaski w światełka i było super. Teraz świerk ma kilka metrów i jest szeroki, że 10 opakowań lampek też by nic nie dało, daliśmy sobie więc spokój.
Ale fajnie jest, tak chociaż pooglądać kolorowe światełka u innych :D .
Pozdrawiam Cię świątecznie i życzę następnych pięknych kwitnień i nowych, ciekawych drzew i krzewów ;:196 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No to po co ci choinka w domu,jak na zewnątrz masz? ;:173
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Miałem swierka takiego małego który miałem w ogródku myślałem ze miejsce ma super dopóki nie przyszły róze ;:124 no i go wykopałem :lol: i zrobiłem domową choinke , wykopałem go bo by róze zacieniał a rabata ma być różana z liliami ,cebulowymi i lawendą ;:167
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Karolinko bardzo mi się podoba Twoje ustrojenie świąteczne zewnętrzne na święta , lubię w swoim mieście przejechać się uliczkami domków rodzinnych i pooglądać wystroje ,w bloku nie można tak poszaleć,miłego dnia :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pulpa-Ania dzięki za odwiedziny :) no tak , iglaki są zaborcze i szybko wypełnią teren :) zauważyłam to kiedy były już spore, ale jeszcze była pora na usuwanie :) zrobiłam to po trochę :) Świerczki rozdawałam na choinki , nie zmarnowałam, inne przekopywałam, tuje podcięłam od dołu i mogłam przy nich coś posadzić, a górą mają grzywkę :) najgorzej było z olbrzymim srebrnym świerkiem :( był piękny i było szkoda, ale zajmował mi już 1/3 ogródka, wykorzystałam to ,że wrastał w przewody elektryczne i dostałam zgodą na wycięcie. Z bólem serca , ale wycięłam . Teraz posadziłam tam 2 drzewka i kilka krzewów :) i już odchorowałam :) No niestety na małym terenie nie warto sadzić dużo iglaków, no może jeden, dwa jakieś wąskie ,żeby było coś zielonego na zimę :) Ale jak zaczęłam sadzić to byłam zachłanna żeby szybko się wszystko zapełniło, nie ważne było czym :) teraz dobieram starannie. mam trochę iglaków i zimozielonych , ale po bokach :)
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”