Mój zielony świat cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.3

Post »

Aneczko cudny wianuszek na otarcie łez sobie zrobiłaś. ;:167
Rzeczywiście rośliny masz umęczone suszą, bardzo Ci współczuję, u mnie gdyby nie kora, to myślę podobnie by wyglądało, ale te kwiaty z poprzednich fotek wyglądają pięknie. ;:108
Za nasionka bardzo Ci dziękuję, ale nie wysiewam już jednorocznych kwiatów oprócz astrów chińskich na bukiety.
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Przykro mi Aniu ;:196 , strasznie niesprawiedliwa ta pogoda w tym roku, właśnie M mi na mapie pokazuje, że do nas znowu chmury idą, a ja jutro mam wolne i planowałam koszenie na działce
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ,ojej jakie biedne roślinki ,ale zapowiadają deszcze w całym kraju to może i u Ciebie lepiej pokropi ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu faktycznie biedne te Twoje cudowne kwiaty, ale bądź dobrej myśli ,że już wkrótce i u Ciebie popada solidny deszcz. Szczerze Ci tego życzę. Wiem jak to jest , bo w zeszłym roku sama to przeżywałam. Trzymaj się.
Wianuszek ;:215 ;:196 :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,u mnie większość hortensji wygląda jak twoja,poczarniałe kwiaty,zeschnięte liście,mimo podlewania.Trzy sztuki obcięłam zupełnie nisko,bo straszyły tylko na rabatach.Myślałam,ze do stracenia,ale dwie odbijają.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, mam nadzieję że w końcu i u Ciebie popadało ;:180 bo faktycznie roślinki cierpiące z powodu suszy ;:174
Bardzo fajna ta pysznogłówka cytrynowa, no i hiacynt kalifornijski też wpadł mi w oko :tan
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Aniu aż niemożliwe,że brak opadów dotyka tak dużej części kraju .
W tym sezonie i ja wiem co znaczy susza a zawsze narzekałam na wysoki poziom wody i nawet część roślin mam sadzone pod takie warunki . Hortensje pięknie kwitną tylko Dzięki temu ,że podlewam konewką i co kilka dni z węża.
Wianek na pocieszenie cudny ... masz wspaniałe pomysły.
Oby jak najszybciej naciągnęły "normalne deszczowe chmury " i przerwały agonie roślin.
Zauważyłam bardzo ciekawie kwitnącą roślinę - co to jest?
http://images66.fotosik.pl/67/e464de3a6e7e0616.jpg
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu dalej nic nie pada? Biedne roślinki strasznie mi ich żal ;:196
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cleome wygląda zjawisko w tle!

Szkoda, że rośliny tak wyglądają :( Deszcz pilnie potrzebny!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

U mnie było,sucho,,ale wcześniej ja podlewałam, jak wyjechałam to mi sąsiadka podlewała.A teraz parę razy deszczyk już podlał.Także jest ok. :)
A u Ciebie jak tam ???
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aneczko najpierw trzeba zrobić podkład a zrobić go jest bardzo łatwo bo wystarczy drut wygiąć w koło i owinąć go gazetą, kilka warstw, dosyć grubo, wyrównać rękoma i owinąć dookoła taśma klejącą. Przykładać do wianka wiązki kwiatów i owijać drutem florystycznym, potem kolejna wiązka i znowu owinąć i tak po kolei. Mam nadzieję, że pomogłam i miłego plecenia ;:196

Tajeczko masz rację ;:108 jeśli chodzi o korę, tam gdzie ją mam rośliny wyglądają o wiele lepiej, muszę pomyśleć o posypaniu pozostałych rabat. Dziś już się tak nie smucę bo wczoraj trochę popadało, dziś też trochę pokropiło a tej chwili grzmi ;:138

Iwonko u mnie trochę popadało, ziemia nie wiele nasiąkła bo tylko na pół szpadla ale to zawsze coś ;:138 Roślinki wyraźnie odżyły.

Aluniu nareszcie prognozy pogody się sprawdziły ;:108 wczoraj padało ;:138 choć deszczu było niewiele ale roślinki już stoją na baczność. Dziękuję Alu ;:196

Biedroneczko już się nie smucę bo wczoraj trochę popadało ;:138 deszczu nie było zbyt wiele bo kąpiąc na warzywniku mokro było tylko na pół szpadla ale to zawsze coś, rośliny wyraźnie odżyły. Dziękuję Ci kochana za słowa otuchy ;:196

Małgosiu coś ten sezon w tym roku nie ciekawy, upały i brak deszczu zrobiły swoje :( Gdybym nie podlewała wiele roślin bym pewnie straciła. Wczoraj trochę popadało ale niestety wciąż za mało :(

Tesiu w tej chwili grzmi, trzymaj kciuki ;:196 nasiona pysznogłówki będą, jak by coś to wiesz ;:333

Krysiu u mnie nie padało od półtora miesiąca nie licząc kilkuminutowych opadów, które nic nie zmieniły. Regularnie wieczorami podlewałam ale ten skwarnie niestety zrobił swoje. Natura rządzi się swoimi prawami i trzeba się z tym pogodzić.
Roślina o którą pytasz to jednoroczny tytoń leśny.

Marysiu moje biedne roślinki trochę odżyły ;:138 wczoraj popadało choć niewiele ale i tak się cieszę :D

Smolka dziękuję w imieniu cleome ;:196

Aniu popadało ;:108 a taki sąsiad jak Twój to skarb ;:215

PADA!!!! ;:138

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu życzenia się sprawdziły ;:138 roślinki odetchną ;:138
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Aniu dziękuję - tytoń i jego białe zwisające kwiaty wyjątkowo urocze albo ... Ty potrafiłaś z niego wydobyć to coś . ;:215
Podziwiam ilośc jednorocznych roślin, ja sieję z roku na rok coraz mniej.
Pogoda wspaniała od południa czyli ...deszczowa - pada spokojnie i delikatnie - oby tak było przez najbliższe 2 dni a rosliny bedą bardzo wdzięczne.
W mieście mamy festiwal Rege i szkoda ludzi z całego kraju i nie tylko .. ale jakoś tak dziwnie się składa ,że w tym czasie dość często pada.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, ja też szczęśliwa. Padało wczoraj, w nocy, teraz przeszła burza z ulewą. Ja mam nawet kałuże, czy ktoś widział, że ja latam i cieszę się z kałuż??Czyste szaleństwo, ale ta susza mnie wykończyła.Jeszcze trochę i będę mogła przesadzać moje krzaczki, bo w ogrodzie nastąpi rewolucja. :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Iwonko w tej chwili pada ;:138 rośliny nareszcie napiją się do syta :D

Krysiu bardzo lubię jednoroczne i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich ;:108 Tytoń leśny pierwszy raz zobaczyłam u Beci i zakochałam się w nim. Jeśli chciałabyś nasiona to nie ma sprawy ;:108 już wyprodukował mnóstwo i obdarzyłabym nimi chyba całe fo :D

Gosiu ja cieszę się jak dziecko :heja w tej chwili pada ;:138 jutro w końcu posadzę byliny ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”