Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!
- Przemekt23
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!
Beatka to w każdą sukienkę wejdzie. Figura jest
. Mi urósł trochę brzuchol. Dlatego że często gotuję. Ale się nie odchudzam przyjdzie wiosna będzie latanie na powietrzu to wszystko wróci do normy. 
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, przyszłam z rewizytą
i z wielką przyjemnością przeczytałam wątek i zwiedziłam ogród.
No kochana, te Twoje trzy rabatki to chyba z gumy są
Gdzie Ty pomieściłaś te wszystkie cudne liliowce
, irysy
, lilie, floksy i masę innego dobra? Piękną masz kolekcję
Pieski i kotki też fajuśne.
Ach, zapomniałabym pochwalić piękną kolekcję skrętników
No kochana, te Twoje trzy rabatki to chyba z gumy są
Pieski i kotki też fajuśne.
Ach, zapomniałabym pochwalić piękną kolekcję skrętników
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chyba Beatko musisz zmienić nazwę wątku, bo jak dla mnie, to masz już całkiem spory ogród
. A jak się jeszcze "rozwiniesz', co widać, to dopiero będzie co oglądać godzinami
. Czekam do wiosny na rozwinięcie ogrodu i 'zwinięcie' trawnika
.

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Ja też planuję zwinięcie trawnika

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Beatko ogrodowa
w avatarku to ja widze fajną zadbaną babeczkę,która nawet z kilkoma dodatkowymi kilogramami nadal ,będzie fajną babeczką więc bez przesady proszę
a w twoim ogrodzie bywam codziennie i podziwiam
Przemek jak zawsze szarmancki....mówisz ,że sam gotujesz...i bardzo dobrze
zawsze mówilam dzieciakom,że nie ważna płeć tylko umiejętność radzenia sobie.Mój czternastoletni syn potrafi ugotować obiadek nie gorzej niż starsze sioStry
Basiu witaj
muszę się do czegoś przyznać...jakiś rok temu zajrzałam do twojego zimowego ogrodu i nie wpisałam się bo wpadłam w kompleksy
ty masz cuda w doniczkach
nawet nie wiesz jak mnie cieszy pochwała skrętniczków
Aneczka
widzę,że też obudziłaś się z zimowego snu i wróciła wena do buszowania po forum...cieszę się
Moniś to ty masz trawnik
tyle cudnych kwiatuchów wypatrzyłam u ciebie,że trawnikanie zauważyłam
Betusia moje wiosenne plany syn skwitował pytaniem-to po co nam dwie kosiarki
Przemek jak zawsze szarmancki....mówisz ,że sam gotujesz...i bardzo dobrze
Basiu witaj
Aneczka
Moniś to ty masz trawnik
Betusia moje wiosenne plany syn skwitował pytaniem-to po co nam dwie kosiarki
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
A mój ślubny zaciera tylko ręce jak słyszy, że zmniejszę mu trawnik... bo rabatek to on pielić nie musi....
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- baasik

Oj Ty niedobra...muszę się do czegoś przyznać...jakiś rok temu zajrzałam do twojego zimowego ogrodu i nie wpisałam się...
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Beatko - u mnie większość to trawnik - Misio broni swojego terytorium jak Grizli , i ubolewa nad każdą nową rabatką 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Z tym trawnikiem, to zawsze jest problem
Ja mojemu M tłumaczę za każdym razem jak się zorientuje, że trawnika ubyło, że przecież dzięki temu ma mniej do koszenia ;) i jakoś się udaje bez wielkiej awantury posadzić kolejne roślinki 
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Ale się cieszę że znalazłam się na tym forum. Mój M też ciągle stęka, ale mało tego że mu ubywa trawnika to jeszcze że musi jeździć slalomem.

- baasik

Jeśli myślicie, że na moim areale nie mam takich problemów, to jesteście w błędzie
Mnie wiecznie się dostaje, że robię klomby za gęsto i nie można przejechać ciągnikiem
No i oczywiście jeśli nowych nasadzeń nie zaznaczę wielką tyczką z czerwoną chorągwią i sygnałem dźwiękowym to mam skoszone

Mnie wiecznie się dostaje, że robię klomby za gęsto i nie można przejechać ciągnikiem
No i oczywiście jeśli nowych nasadzeń nie zaznaczę wielką tyczką z czerwoną chorągwią i sygnałem dźwiękowym to mam skoszone
- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Ja za takie "przypadkowe" skoszenie zrobiłam tyle szumu i tak długo o tym przypominałam, że już "przypadkiem" nie wpada nic pod kosiarkę
Ale jeżdżenie slalomem trudno przeforsować, to prawda
Ale jeżdżenie slalomem trudno przeforsować, to prawda
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Dziewczynki mój em generalnie nie wtraca się w ogród,jak zaczynają z synkiem zrzędzić w temacie trawnika,to przypominam grzecznie ,że za domem jest prawie pół hektara dzikiej łąki gdzie mogą robić nawet wyścigi kosiarek o ile mają takie życzenie
...a nie mają i temat ginie śmiercią naturalną
Ja tylko za żadne skarby,nawet na torturach nie przyznam się ile zapłaciłam ....dzięki temu moja lepsza połowa może zachwycać się np.falbaniastymi liliowcami bez niepotrzebnych skoków ciśnienia 
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Niestety mój wie ile TO kosztuje
ale zrobiłam mu wykład ile kosztują wizyty u fryzjerów, kosmetyczek czy nowe ciuszki na każdy sezon.. no cóż kobiety też mają swoje potrzeby i wiele osób ma właśnie tego typu wydatki. Ja zadowoliłam się "jedynie" zakupami, dwa razy do roku: wiosną i jesienią.... A dodatkowo sam widzi ile pracy w to wkładam i że jest sto razy przyjemniej usiąść przy kwitnącej róży niż kwitnącej pokrzywie 
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja wpadłam na lepszy pomysł. Wiedząc, że ślubny nie znosi prostych linii, poprosiłam go o wytyczenie nowej rabaty ...coby kosiarką mógł wygodnie jeździć...
Ciekawe tylko co powie na fakt iż koniecznie trzeba rabatę poszerzyć...
Ciekawe tylko co powie na fakt iż koniecznie trzeba rabatę poszerzyć...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...