Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Post »

O! Chociaż szachownicę perską mam bardziej do przodu niż u Ciebie! :wink:
Ja widzę, koleżanko,że Ty jeszcze sporo trawnika masz ... fiu,fiu ...
Dla mnie też magnoliom niczego nie można zarzucić. Przynajmniej na zdjęciach niczego nie widać.
Piękny ,duży masz ten ogród.
:)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

O żeż Ty ;:oj, długo kazałaś nam czekać na Twój wiosenny ogród a jest taki piękny. Tyle już u Ciebie kwitnie aż mam zawroty głowy od kolorów. Iwuś dużo zdjęć poproszę bo masz się czym chwalić a ja lubię oglądać i czerpać inspiracje z tak pięknych ogrodów. Pozdrawiam cieplutko ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magnolie zjawiskowo kwitną ;:oj ;:oj wszystko pięknie ruszyła z kopyta,a sangwinaria to perełka ;:138
Awatar użytkownika
beatazg
1000p
1000p
Od: 11 paź 2012, o 17:44
Kontakt:

Post »

Witaj Iwonko . Piękny masz ogród o każdej porze roku , przede wszystkim naturalny . Ostatnie Twoje zdjęcia wczoraj obejrzałam raz , dzisiaj drugi . Sama mam mało bylin i roślin cebulowych dużo więcej krzewów i drzewek i chyba je wolę ale jak się widzi takie piękne tulipanki to aż się serce raduje ;:97 . Powiedz mi jaka to odmiana pęcherznicy z takimi miedzianymi listkami .Sama mam 2 bordowe ale ta jest bez porównania o wiele ładniejsza . Też martwię się tym że jakby przyszedł mróz to mówię , że była by katastrofa ekologiczna , mąż się śmieje że wszystkie kołdry i pościele wyniosła bym do ogrodu a mam tego dużo bo wynajmuję pokoje .
Pozdrawiam :wit Beata
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z przyjemnością obejrzałam twoją cudną wiosenkę przy mojej porannej kawce. Miłego tygodnia życzę :D
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Hej Iwonka :) U Ciebie już prawdziwa wiosna. I magnolie kwitną. Ja żeby je obejrzeć, pognałam wczoraj do Ogr. Bot. w Powsinie. :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonka :wit
Piękne zdjątka ;:108
Magnolie,tulipany śliczne masz :D
Serduszka pięknie już kwitnie :D Moja jeszcze nie :cry:
świdośliwa pięknie kwitnie i jakie duże listki już ma ;:115
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Iwonko zachwycająco i na bogato jak zawsze. ;:196
Miłego dnia :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ale z Ciebie kokietka :D Może kto co doradzi....a co tu doradzać, jak wszystko takie akuratne jest ;:333 I ja osobiście zgłaszam protest, bo u Ciebie wszystko przynajmniej 2 tygodnie szybciej.. ;:145 albo i ze 3 nawet. A przymrozkami postrarszyli że az strach...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Widok na taras pierwsza klasa :uszy Nic tylko usiąść i delektować pozostałe widoki :D
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Nie wiem dziewczyny, co Wy wypisujecie, bo ja gdzie nie wejdę, to mi się wydaje , że u każdego cieplej niż u mnie i rośliny bardziej rozwinięte - migdałki kwitną, szachownice, pigwowce - u mnie to jeszcze w pąkach, ale co tam, grunt, że wiosna ;:3

Maria dzięki, to już razem się modlimy ( no wiecie, żeby mrozu nie było)
Dorota witaj , dziękuję za miłe słowa. Ja pewnie między różami tak naćkam, że będę róż wypatrywać :heja
Ewcia szachownice masz śliczną wiem, o trawniku cicho sza, tak ma być, uwierz, że kwiat magnolii nie jest za piękny i podgniwa, na zdjęciach nie widać ;:196
Cześć Ania witam Cię gorąco, dziękuje za odwiedziny i Twoje słowa i pozdrawiam ;:3
Asia racja sangwinaria to perełka :wit
Cześć Beata powiem Ci, że też kiedyś bylin nie miałam, ba - jeszcze je likwidowałam. Ale na szczęście coś mi się odkręciło i teraz uwielbiam bawić się nimi, a sama wiesz, jakie to cuda i jak ogród upiększają, łamią jego zieloną monotonię. Myślę, że warto je mieć i czekać , aż zakwitną - radocha jest. A ta pęcherznica to Diable d'or, polecam ją, bo jest cudna, dosłownie, jak na fotce, mam wszystkie odmiany pęcherznicy i ta jest zdecydowanie najładniejsza z czerwonolistnych. Pozdrawiam Cie serdecznie. Żałuję, że nie masz wątku, bo masz piękne krzakulce ;:180
Wanda bardzo mi miło, że kawka wypita w moim ogródku, zapraszam i pozdrawiam mocno.
Maria dziękuję. Oj w takim ogrodzie bot, to muszą być okazy :roll:
Ania anabuko witaj, prawda , że świdośliwa wypasiona? A w tamtym roku sadzona ;:224
Jadzia e- babko wielkanocna zaraz, że bogato, to się uśmiałam, że wiosna zachwycająca to się zgadzam ;:196
Małgosia no co Ty - ciągle coś poprawiam i przenoszę, kombinuję, obmyślam, porady ogrodowe uwielbiam i wszystkie z pokorą przyjmuję. I uwierz, że nie jest u mnie szybciej o 2 czy 3 tygodnie, więcej kwiecia mają w zachodnio-południowej, buziaki dla Ciebie i Twojego niebieskookiego.
Ania Słodka dziękuję kochana, Twoje oko nie pominie żadnego szczegółu, dobrze, że to tylko zdjęcia :tan

Pozdrawiam Was kochani, słoneczko próbuje się przebić ;:3 , ale coś cienko mu idzie ;:174

Obrazek
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Werbenę raz posadziłam w różach-już nie chcę. Kolor pasował, wielkość nie była przeszkodą, ale ogólnie nie byłam zadowolona. Czarnuszka lepiej się sprawdza-a to chude i to chude :wink: Werbena całą swoją urodę pokazała dopiero w trawach i takie sprawdzone kompozycje bardziej mi odpowiadają :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Iwonko urocza wiosna u Ciebie, a i zdjęcia fachowo wykonane. :)
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

ewamaj66 pisze:Werbenę raz posadziłam w różach-już nie chcę. Kolor pasował, wielkość nie była przeszkodą, ale ogólnie nie byłam zadowolona. Czarnuszka lepiej się sprawdza-a to chude i to chude :wink: Werbena całą swoją urodę pokazała dopiero w trawach i takie sprawdzone kompozycje bardziej mi odpowiadają :D
A widzisz Ewa, przydają się takie opinię, przemyślę, to może werbeny kole traw posadzę, bo mam za różami, a czarnuszki w różach, dzięki za podpowiedź. a taka byłam napalona na werbenę :heja

Ewa dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, pozdrawiam :wit

Obrazek
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Iwonko,
Twój ogród to nie tylko nadzwyczajna kolekcja roślin - choc magnolie masz obłędne! - ale to przed wszystkim zgrabna kompozycja ciekawych gatunków, kolorów, tekstur! Wiosną, gdy rabaty są jeszcze "nagie" najbardziej widać kunszt planowania - Twoje wyglądają dorodnie i obficie, jakby nie było żadnej luki w roślinach. Gratuluję efektów ;:333
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”