Ogródek Robaczka cz. 10
Re: Ogródek Robaczka cz. 10
Witaj Robaczku
będę zaglądać bardziej oficjalnie ..... muszę się troszkę ogarnąć bo jest tutaj troszkę inaczej niż wiesz gdzie ....

Kasiu.....udało się!!!!!!! dostałam pracę w szkole - świetlica!
pół etatu ale zawsze coś!

pół etatu ale zawsze coś!

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A jak przesadzone iglaki, rosną bez zarzutu i nic nie więdnie ?
Mam nadzieję, że wszystko się przyjmie i będzie jeszcze piękniej w następnym sezonie.
Mam nadzieję, że wszystko się przyjmie i będzie jeszcze piękniej w następnym sezonie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, jak fajnie Cię znów czytać i czuć, że wypoczełaś jak trzeba. Wciąż grzebię się w ziemi i czekam na ostatnie róże od Ewy. Gdybyś chciała pozbyć się pęcherznic, to od razu deklaruję dla nich dom. Te poprzednie świetnie radzą sobie u mnie, teraz dołączyły do nich kolejne od Ewy. Inne też się zmieszczą.
Czy przesyłka doszła?
Czy przesyłka doszła?
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie!
W pracy szybko wróciłam na ziemię, nie mogę się wygrzebać z zaległości
Dzisiaj prawie po ciemku sadziłam róże, które przyszły wczoraj, ale udało się
Grażynko, bardzo mi miło, że zaglądasz i choć wirtualnie mogłaś na chwilę przenieść się do uroczej Portugalii
Gosiu, to faktycznie problem. Ale gdybyście kiedyś mogli pojechać tam razem, to serdecznie polecam!
Elu, było wspaniale! Taka odskocznia potrzebna jest raz na jakiś czas, pozwala docenić też zmienność pór roku w naszym klimacie
Basiu, o to właśnie chodzi, żeby nic nie stracić z ogrodu
Julietto, witaj
Ja też za Wami tęskniłam
Ogrodowe pomysły jakieś zawsze mam...teraz chodzi mi po głowie metamorfoza zachodniej rabaty na wiosnę
Chodzi o fragment od sosen, do pergoli różanej. Mam tam 4 świerki serbskie, a potem krzewy - tawuły, pęcherznice i wajgele. Pomiędzy zaplątany brzydki jałowiec, a przed nimi szpaler irgi poziomej. Chciałabym tam coś bardziej uniwersalnego, co zasłoni nas od sąsiadów..
Sylla, jak miło, że jesteś
Szybko załapiesz co i jak, ja też powoli ogarniam Twoje "okolice"
Niedługo pewnie zaczniemy letnie wspomnienia, więc gdybyś chciała zajrzeć w poszukiwaniu różanych inspiracji, zapraszam serdecznie!
Martuś, gratuluję!!! Bardzo się cieszę i życzę rychłego awansu na pełny etat
Grażynko, cisy na razie wyglądają bardzo dobrze. Nic nie więdnie, kolorek mają cudny. Nawet jodełka wygląda nieco lepiej
Odzyskała nieco wigoru po zabiegach pielęgnacyjnych i jesiennym nawozie. Dziękuję za troskę!
Marzenko, kochana, przepraszam, że nie napisałam, ale sadziłam tuż przed wyjazdem i umknęło mi
Roślinki doszły, już posadzone, dziękuję bardzo!
W pracy szybko wróciłam na ziemię, nie mogę się wygrzebać z zaległości

Dzisiaj prawie po ciemku sadziłam róże, które przyszły wczoraj, ale udało się

Grażynko, bardzo mi miło, że zaglądasz i choć wirtualnie mogłaś na chwilę przenieść się do uroczej Portugalii

Gosiu, to faktycznie problem. Ale gdybyście kiedyś mogli pojechać tam razem, to serdecznie polecam!
Elu, było wspaniale! Taka odskocznia potrzebna jest raz na jakiś czas, pozwala docenić też zmienność pór roku w naszym klimacie

Basiu, o to właśnie chodzi, żeby nic nie stracić z ogrodu

Julietto, witaj

Sylla, jak miło, że jesteś

Martuś, gratuluję!!! Bardzo się cieszę i życzę rychłego awansu na pełny etat

Grażynko, cisy na razie wyglądają bardzo dobrze. Nic nie więdnie, kolorek mają cudny. Nawet jodełka wygląda nieco lepiej

Marzenko, kochana, przepraszam, że nie napisałam, ale sadziłam tuż przed wyjazdem i umknęło mi

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Kasiu, na temat ostatniej rewolucji tyle już zostało napisane, ja tylko się pod tymi wszystkimi zasłużonymi komplementami podpiszę
Wypad o tej porze i to w takie miejsce - bezcenny! Akumulatorki podładowane - super
Choć to już Wasz 7 raz w tym samym miejsce, nie mogę zrozumieć, jak mogłaś nie wziąć aparatu?
Nic? Ani jednego zdjątka, nawet z komórki?
Pozdrawiam 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Kasiu
szybko czas leci i ani się obejrzałam a już wróciłaś.
Fajny taki wyjazd, ale tym bardziej przykry jest powrót do pracy i codziennych obowiązków.
Jak już całkiem ogarniesz się po powrocie, to pokaż, co słychać w ogrodzie.

Fajny taki wyjazd, ale tym bardziej przykry jest powrót do pracy i codziennych obowiązków.

Jak już całkiem ogarniesz się po powrocie, to pokaż, co słychać w ogrodzie.

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Robaczku
, nie czekałam do jutra, wysłałam agapant dziś.
Chciałabym, żeby dotarł przed weekendem.
Jagoda

Chciałabym, żeby dotarł przed weekendem.

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Moj Agap zostal ulaskawiony, bo po 3 latach zakwitl - jednym kwiatem, bo jednym ale mam nadzieje, ze sie obudzi w koncu z tym kwitnieniem 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Kasiu.Fajna jest taka odskocznia od szarej rzeczywistości.Światowa kobieto,przy okazji zapytam,czy nie rzuciła ci się w oczy jakaś ciekawa altana na kolumnach w czasie swoich podróży?Chcę cos takiego przy grilu i zastanawiam się nad dachem,nie wiem z czego go zrobic i czy jednospadowy by pasował?
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Nic nie szkodzi, że nie dałaś znać, miałaś wyjazd na głowie. Ważne, że doszły, bo z listem do Gdańskabyło nieciekawie. Listonosz doniósł awizo kilka dni dalej, jak nikogo w domu nie było. Teraz już mam wszystkie wysyłki u ludzi i jestem szczęśliwa, że wszystkie dotarły.
Oj takie rewolucje szykujesz, ze ho ho ho..., ale to już chyba wiosną?
Oj takie rewolucje szykujesz, ze ho ho ho..., ale to już chyba wiosną?
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu - co Ty byś powiedziała na to, gdybym ja zrobiła "plecy" mojej różanki z bukszpanowego żywopłociku? A za tym żywopłocikiem byłby trakt do biegania dla psa. Czy róże się lubią z bukszpanami? Bo na pewno ładnie by wyglądały na tle ich ciemnej zieleni...
Tak mi to chodzi po głowie, bo mam kilkadziesiąt małych bukszpaników z własnego patyczkowania. Już 3 rok rosną w tym samym miejscu i koniecznie trzeba je stamtąd zabrać. A jakie mają korzenie!
Tak mi to chodzi po głowie, bo mam kilkadziesiąt małych bukszpaników z własnego patyczkowania. Już 3 rok rosną w tym samym miejscu i koniecznie trzeba je stamtąd zabrać. A jakie mają korzenie!
- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
się wtrącę ... MaGorzatko ja pomijam czy się lubią czy nie. Ja się na tym nie znam,ale bukszpany tak wolno rosną... Skoro to z rośliny z własnego patyczkowania,to trzeba będzie dłuugo czekać na efekt.
Pozdrawiam-Ewa
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Kasiu, jak plany na długi weekend? Róże już posadziłaś to sprawdź czy po ciemku trafiłaś na odpowiednie miejsca
Co jeszcze sadziłaś? no poza Doktorkiem bo o tym czytałam. Pochwal się proszę, podziałaj na naszą wyobraźnię...

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Witam Cię Ludu Pracujący Miast i Wsi
...znajomy mawiał ; ..." deszcz , słota , zawieja - ludzie spieszą do pracy - jak dobrze , że nie ja .." - ale nic to , wszak przed Tobą długi weekend - więc ździebko odpoczniesz . Co - zważając na Twoją energię - nie będzie takie proste . Zapewne masz plany - jeżeli nie ogrodnicze , to wyjazdowe ...więc miłego

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...