Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Syla13
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 6 lis 2013, o 11:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

Witaj Robaczku ;:168 będę zaglądać bardziej oficjalnie ..... muszę się troszkę ogarnąć bo jest tutaj troszkę inaczej niż wiesz gdzie ....
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu.....udało się!!!!!!! dostałam pracę w szkole - świetlica! ;:138 ;:138 ;:138
pół etatu ale zawsze coś! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A jak przesadzone iglaki, rosną bez zarzutu i nic nie więdnie ?
Mam nadzieję, że wszystko się przyjmie i będzie jeszcze piękniej w następnym sezonie. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, jak fajnie Cię znów czytać i czuć, że wypoczełaś jak trzeba. Wciąż grzebię się w ziemi i czekam na ostatnie róże od Ewy. Gdybyś chciała pozbyć się pęcherznic, to od razu deklaruję dla nich dom. Te poprzednie świetnie radzą sobie u mnie, teraz dołączyły do nich kolejne od Ewy. Inne też się zmieszczą.
Czy przesyłka doszła?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
W pracy szybko wróciłam na ziemię, nie mogę się wygrzebać z zaległości ;:219
Dzisiaj prawie po ciemku sadziłam róże, które przyszły wczoraj, ale udało się ;:215

Grażynko, bardzo mi miło, że zaglądasz i choć wirtualnie mogłaś na chwilę przenieść się do uroczej Portugalii ;:196
Gosiu, to faktycznie problem. Ale gdybyście kiedyś mogli pojechać tam razem, to serdecznie polecam!
Elu, było wspaniale! Taka odskocznia potrzebna jest raz na jakiś czas, pozwala docenić też zmienność pór roku w naszym klimacie ;:333
Basiu, o to właśnie chodzi, żeby nic nie stracić z ogrodu 8-)
Julietto, witaj :wit Ja też za Wami tęskniłam ;:4 Ogrodowe pomysły jakieś zawsze mam...teraz chodzi mi po głowie metamorfoza zachodniej rabaty na wiosnę ;:209 Chodzi o fragment od sosen, do pergoli różanej. Mam tam 4 świerki serbskie, a potem krzewy - tawuły, pęcherznice i wajgele. Pomiędzy zaplątany brzydki jałowiec, a przed nimi szpaler irgi poziomej. Chciałabym tam coś bardziej uniwersalnego, co zasłoni nas od sąsiadów.. ;:224
Sylla, jak miło, że jesteś ;:oj ;:138 Szybko załapiesz co i jak, ja też powoli ogarniam Twoje "okolice" :uszy Niedługo pewnie zaczniemy letnie wspomnienia, więc gdybyś chciała zajrzeć w poszukiwaniu różanych inspiracji, zapraszam serdecznie!
Martuś, gratuluję!!! Bardzo się cieszę i życzę rychłego awansu na pełny etat ;:196
Grażynko, cisy na razie wyglądają bardzo dobrze. Nic nie więdnie, kolorek mają cudny. Nawet jodełka wygląda nieco lepiej ;:173 Odzyskała nieco wigoru po zabiegach pielęgnacyjnych i jesiennym nawozie. Dziękuję za troskę! ;:196
Marzenko, kochana, przepraszam, że nie napisałam, ale sadziłam tuż przed wyjazdem i umknęło mi :oops: Roślinki doszły, już posadzone, dziękuję bardzo!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Kasiu, na temat ostatniej rewolucji tyle już zostało napisane, ja tylko się pod tymi wszystkimi zasłużonymi komplementami podpiszę :uszy Wypad o tej porze i to w takie miejsce - bezcenny! Akumulatorki podładowane - super ;:215 Choć to już Wasz 7 raz w tym samym miejsce, nie mogę zrozumieć, jak mogłaś nie wziąć aparatu? ;:oj Nic? Ani jednego zdjątka, nawet z komórki? ;:185 :wink: Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :D szybko czas leci i ani się obejrzałam a już wróciłaś. ;:oj
Fajny taki wyjazd, ale tym bardziej przykry jest powrót do pracy i codziennych obowiązków. ;:168
Jak już całkiem ogarniesz się po powrocie, to pokaż, co słychać w ogrodzie. ;:65
:wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Robaczku ;:167 , nie czekałam do jutra, wysłałam agapant dziś.
Chciałabym, żeby dotarł przed weekendem.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Moj Agap zostal ulaskawiony, bo po 3 latach zakwitl - jednym kwiatem, bo jednym ale mam nadzieje, ze sie obudzi w koncu z tym kwitnieniem :;230
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Kasiu.Fajna jest taka odskocznia od szarej rzeczywistości.Światowa kobieto,przy okazji zapytam,czy nie rzuciła ci się w oczy jakaś ciekawa altana na kolumnach w czasie swoich podróży?Chcę cos takiego przy grilu i zastanawiam się nad dachem,nie wiem z czego go zrobic i czy jednospadowy by pasował?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Nic nie szkodzi, że nie dałaś znać, miałaś wyjazd na głowie. Ważne, że doszły, bo z listem do Gdańskabyło nieciekawie. Listonosz doniósł awizo kilka dni dalej, jak nikogo w domu nie było. Teraz już mam wszystkie wysyłki u ludzi i jestem szczęśliwa, że wszystkie dotarły.
Oj takie rewolucje szykujesz, ze ho ho ho..., ale to już chyba wiosną?
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu - co Ty byś powiedziała na to, gdybym ja zrobiła "plecy" mojej różanki z bukszpanowego żywopłociku? A za tym żywopłocikiem byłby trakt do biegania dla psa. Czy róże się lubią z bukszpanami? Bo na pewno ładnie by wyglądały na tle ich ciemnej zieleni...
Tak mi to chodzi po głowie, bo mam kilkadziesiąt małych bukszpaników z własnego patyczkowania. Już 3 rok rosną w tym samym miejscu i koniecznie trzeba je stamtąd zabrać. A jakie mają korzenie!
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

się wtrącę ... MaGorzatko ja pomijam czy się lubią czy nie. Ja się na tym nie znam,ale bukszpany tak wolno rosną... Skoro to z rośliny z własnego patyczkowania,to trzeba będzie dłuugo czekać na efekt.
Pozdrawiam-Ewa
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, jak plany na długi weekend? Róże już posadziłaś to sprawdź czy po ciemku trafiłaś na odpowiednie miejsca ;:306 Co jeszcze sadziłaś? no poza Doktorkiem bo o tym czytałam. Pochwal się proszę, podziałaj na naszą wyobraźnię...
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witam Cię Ludu Pracujący Miast i Wsi ;:180 ...znajomy mawiał ; ..." deszcz , słota , zawieja - ludzie spieszą do pracy - jak dobrze , że nie ja .." - ale nic to , wszak przed Tobą długi weekend - więc ździebko odpoczniesz . Co - zważając na Twoją energię - nie będzie takie proste . Zapewne masz plany - jeżeli nie ogrodnicze , to wyjazdowe ...więc miłego :wit ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”