Mój ogród - początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród - początki

Post »

ann_30 Dziękuję bardzo. No już długi czas, chyba odkąd przekwitły irysy i liliowce już czekam na nie znowu. Brakuje w ogrodzie ich barw.. trzeba wytrzymać. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Robercie :wit
Dawno mnie nie było u Ciebie.
Śliczne zakupy w biedronce zrobiłeś. Wiesz ja cebulowe sadzę w doniczkach i później zakopuję w ziemi. Dzięki temu mam pewność że kret mi nie wejdzie i nie zrujnuje paletka. Że tulipany czy inne cebulowe nie znajda się kilkadziesiąt cm pod ziemią. Jesienią co dwa lata wyjmuję doniczkę. Wysypuję całość. Zmieniam ziemię i robię selekcję cebulek. Jak za dużo to sadze w inną doniczkę lub rozdaję znajomym.
Astry prześliczne w tym roku jak nigdy pięknie zakwitły.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Znów ta długa nieobecność. Chyba po prostu zima przynosi za sobą niechęć wchodzenia na komputer, a w dodatku na forum, gdyż nie ma się czym pochwalić, jest nudno i oczekuje się na wiosnę. Co do wiosny, to już bazie się pokazują, a w ziemi kiełkują cebulki zakupione jesienią. Co do Twojej propozycji Sylwio85 zgadzam się w 100%. W ziemi znowu znalazłem tylko połowę cebulek, wiem tak, jeszcze czas na kiełkowanie, lecz większość jest zjedzona, w połowie. Chyba, aby ujrzeć dostatek cebul z Biedronki i doczekać się kwitnień wszystkich cebul muszę zastosować się do metody sadzenia cebul w doniczkach, wkońcu mamy wtedy pewność, że nic je nie zje i są tam nadal. Cóż, może wiosną coś dokupię, aby część przeznaczona na cebule była pełna, a nie ubytki jedynie. Liczę na nie popełnianie błędu tego typu.
Zima, którą mamy i przechodzi niby jest dziwna, przez jej niepewne ruchy, raz śnieg, raz błoto rośliny mają chęć już wychodzić, po czym znowu śnieg je zakrywa. Liliowce poprzez to już wyszły, i zwiędły znowu listki, bo je zakoczyła ta zima, mam nadzieję, że tam z nimi jest dobrze, bo z irysami raczej super, po jesiennym przesadzeniu jest ich dużo, mam nadzieję na moc kwitnienia w tym roku, chcę już WIOSNĘ! :)

Pozdrawiam wszystkich. Powoli wracam na forum, aby tylko coś się działo już w tym ogrodzie, to będzie aktywność super. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No fakt,długo Cię nie było,ja mam przeciwnie do Ciebie,zimą więcej czasu wpędzam przed komputerem,pozdrawiam
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Witaj Robercie. Liliowce śliczne, mieczyki tam chyba też widziałam. Ja coś do nich nie mam szczęścia. Kępa wrzosu też imponująca. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

dorcia7 Teraz już zaczynam częściej zaglądać, bo już się ciekawiej robi. :wink:
Anuleczka Dziękuję. :wink: Liliowce wszystkie nie zakwitły, może w tym roku pokażą klasę. Pozdrawiam.

Dziś zamieszczę kilka zdjęć z ogrodu, nie będą one nowiutkie, lecz stare, które usiłują nam już przedstawić przybliżającą się wiosnę..
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Czekam z niecierpliwością.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

No to zamieszczam te zdjęcia roślin, za którymi najbardziej tęsknie.

Z pewnością są to liliowce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Także znajdą się tu irysy, nie mogę się doczekać kwitnień tych co już widziałem, jak i tych, które doszły do kolekcji. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to i inne rośliny, które czekają na swój pokaz. Poprzednim razem pięknie się prezentowały.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam. :wit
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Matko ale kusisz podążam zatem na allegro zobaczyć po ile są liliowce i irysy.

O Salomonie. Chyba muszę okraść bank. Ale takie cuda widziałam że na coś na pewno się skuszę.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Anuleczka Tyle jest tych odmian i liliowców i irysów, że i ja bym musiał okraść bank by posiadać wszelakie i wszystkie. Mi wystarczy niewielka ilość, która i tak cieszy. :wink:
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

:wit
Robercie cieszę się,że przypomniałeś sobie o FO :wink: Piękne masz okazy liliowców i irysów ;:138 Miejmy nadzieję,że w tym roku zakwitnie ich jeszcze więcej.W pełni podzielam Twoją pasję ale masz rację,że zdarzają się perełki odmianowe które potrafią kosztować nawet 100 złotych za sadzonkę ;:173 Pozdrawiam ;:7
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

ann_30 Jak nazbieram do kolekcji te podstawowe, to może i będzie moment kiedy zakupię kilka perełek, od tak dla samego siebie. Ojj jak ja czekam na kwitnienia irysów, szkoda tylko, że to i tak szybko mija. :roll:
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Dlatego trzeba chwytać te chwile garściami i uwieczniać na fotografiach. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Wszystko staram się złapać na zdjęciach, aby było w mojej pamięci na dłużej. ;:108

Obrazek

Pozdrawiam. :wit
Pozdrawiam, Robert.
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Widzę, że nie tylko ja przejawiam tęsknotę za wiosną ! :wit
ODPOWIEDZ