Aniu, ja w trawach zakochałam się 2 lata temu. Kiedy zobaczyłam po raz pierwszy kwitnącego trzcinnika.
Od tej pory sadzę je wszędzie gdzie tylko jest miejsce, a nawet tam gdzie go nie ma
Renatko, mam jeszcze takiego
Jula, ja jednak poczekam z kopczykowaniem do czasu aż będą miały nadejść mrozy. U Ciebie łagodniejsza zima, u nas 2 latat temu osoby, które kopczykowały zby wczesnie potraciły mase róż. Isia np. straciła chyba wtedy 70.
Ja też nie cierpię pracowac w zimnie, ale jak kupuje ziemię, więc to tylko pobieganie z workami od krzaczka do krzaczka.
Właśnie zimą trawy cieszą najbardziej, kiedy już nic nie ma na rabatach. Trochę szkoda, że nie możesz ich podziwiać z okna. Ja to robię codziennie.
Teresko, tak mi się wydawało, że wysyłałam tego. Nie wiem dlatego u Ciebie się nie wybarwia. U mnie jest własnie taki ciemny. I dłużej jest ładny. Ten pierwszy ma różowo-fioletowy kolor i też już poszedł spać.
Aga, możesz spokojnie kraść
Jest mi bardzo miło, że podoba Ci się ta rabata.
Rabta ma około 3m na 7m i kształt trójkąta. Co tam rośnie? Za dużo
Wiosną wygląda tak
Pod koniec czerwca
Pod koniec sierpnia
Helenko, tyle kwitnie, bo mam napakowane jak tylko się da. Myślę, że trawy poczują się bardzo dobrze, o ile im za bardzo ziemi nie wymieniłaś, bo one bardzo dobrze czują się w przepuszczalnej
Krysiu, miło mi, że do mnie zajrzałaś. Zaraz i ja pobiegnę zobaczyć Twój ogródek.
To jest trochę inny trzcinnik niż krótkowłosy. Jest mniej okazały, ale też bardzo go lubię. Też go mam.
jeśli podasz mi swoje dane na pw wiosna moge Ci podesłac tego rozchodnika, niestety nazwy nie znam
Małgosiu, na pewno trawki się rozrosną. One są chyba jednak mniej kapryśne niż róże i nie zależą od sadzonki. Raz dwa będziesz miała potęzne kępy. Ja tez upycham rozchodniki gdzie się da. To jedna z niewielu roślin w moim ogrodzie, która sie co krok powtarza.
Jolu, to faktycznie różnica jest kolosalna. Wstrzymam się na pewno.
Bożenko, jeśli te nasionka z napisem trzcinnik krótkowłosy wyrosły to raczej on. Mam nadzieję, że nie pomyliłam nazw wtedy. Jeśli chcesz wyslę Ci jeszcze raz nasionka
To jeszcze zdjęcia sprzed tygodnia