Taki - sobie ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.3

Post »

Miłeczko a czy Ty masz hostę Undulata Mediovariegata ?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miłka, ja zaraz do lasu jadę po igły i szyszki. Wspaniale z hostami to współgra, no i one to lubią. A hoja....nie doczekam się chyba już nigdy kwitnięcia mojej. A mam dwie. I żadna nie kwitnie :( Jakie czary im pomogą?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Małgosia! O hoję nie dbam. Stoi na północno-wschodnim parapecie. Jak posadziłam ją kilka lat temu, nie wymieniałam jej ziemi i nie nawoziłam jej. Czyli chyba lubi być poniewierana. :wink:
Na szczęście nie muszę zbierć szyszek i igieł, bo mam od sąsiada, mam nadzieję, że nie wytnie sosen :roll:

Tolinka! Mam, ale nie mam jej aktualnego zdjęcia. ;:145 Zrobię, jak tylko bedzie możliwe i ... nie zapomnę ;:131

Celinko! Ponoć to na cześć radzieckiej łyżwiarki :wink:

Moje ulubienice
Obrazek

Hojka w całości
Obrazek

Mój pomidor Stupice
Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Miłeczko nie musisz focić nie steruj się ,ja tylko myślałam ,że nie masz bo jej na Twoich zdjęciach nigdzie nie widzę ;:108 myślałam ,że będę mogła się odwdzięczyć ;:131 a ta Undulata ,to jedna z moich ulubionych ,porozsadzałam ja wszędzie i nawet na słonku sobie nieźle radzi :)
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Mileczko u Ciebie wszystkie roślinki takie dorodne i zdrowe.aż miło popatrzeć.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Hoja - lubię jej zapach 8-)
Ja też pod drzewami latem mam sucho ale duże kępy dość dobrze sobie radziły. A u mnie to warunek - muszą sobie radzić, bo na moje podlewanie nie mają co liczyć. Doniczek do podlewania jest tak dużo że na rośliny w gruncie nie ma już czasu i siły.
Dalie od Ciebie niektóre już w pąkach ;:65
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Cóż za piękna pęcherznica w tle ;:oj
I u Ciebie ten cudny maluszek się zbiera! Niesamowicie się z niej ciesze. Uroczy akcencik na rabatce. Dziękuje, że akurat tą mi dałaś ;:196 Moje pomidorki też takie. Teraz trzeba czekać aż się zawstydzą
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Miłko ,same śliczności ,hosty ,róże ,ale najbardziej wpadła mi w oko biała porzeczka .Smak z dzieciństwa .Nie mam białej u siebie ,ale jak tylko spotkam , na pewno posadzę .
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ludmilla, śliczniutka kusi wdziękiem i kolorkiem, ciekawa jestem czy też pachnie, po jakim czasie zakwitła Ci ta hoja, moja stoi już siódmy rok jak zaklęta i nic, może za mało ją podlewam? Pomidorki jeszcze troszeczkę, u mnie podobnie, ale wielkością pewnie nie zgrzeszą, gdyż pozostawiłam im za dużo pędów ;:223
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

W takim razie muszę na moją hoję focha puścić. Idzie w kąt....A za rok kwitnie :D
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

A u mnie pomidorki dopiero kwitną:(
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margaret! Moje rosną w szklarni, więc są nieco do przodu :wink:

Małgosia! I jeszcze zagroź grzywną i eksmisją! ;:306

Ilonko! Ludmilla Urocza, ale szybko przekwita ;:145 Pachnie lekko i ładnie. Ja hoji specjalnie nie podlewam, może poszargaj nią, pourywaj liście, przestaw na inny parapet!
Ja też nie dopilnowałam kilku pomidorów i się rozkrzewiły. Znów będę miała dżunglę w szklarence.

Jolu! Masz rację, ten smak i zapach przypomina dzieciństwo. Porzeczka przelazła mi od sąsiada. :wink:

Paula! Pęcherznica, to nadmiar szczęścia ;:306 Rośnie jak głupia. Sąsiad mi ją przycina, bo bierze na sadzonki. Przez to jest gęsta.
Sweetheart zawsze jest pierwsza, bo najmniejsza. Ale kilka innych niziutkich już ma nogi w blokach. Moje pomidorki, to Stupice. Miały być szybko, ale nie przypuszczałam, ze aż tak!

Jacku! Ja nawet nie wąchałam ;:306 Może i pachnie ;:224
Ja też wychodzę z założenia, że w gruncie rośliny muszą sobie radzić. Wyjątkiem są dalie, gdzie potrzeba zadbać, żeby wytworzyły odpowiednie karpy na przyszły rok i przy suchym lecie - podlewam!

Beciu! ;:196 Przynajmniej te na zdjęciach! ;:306

Tolinko! Undulaty są bardzo ozdobne i rozświetlają ponure zakątki. Niestety mam z nimi problem, bo jedzą je ślimaki i są podatne na choroby grzybowe, musiałam część wyrzucić do spalenia. Ale miło, że pomyślałaś ;:196 Jeszcze będzie okazja... ;:168

Ja wciąż bez nowych fotek, bo zakasałam rękawy i skończyłam wreszcie porządek pod aroniami. Wszystko wyrzuciłam, przesiałam wręcz ziemię pod kątem perzu i podagrycznika. Teraz muszę uszlachetnić trochę glebę kompostem, fusami i granulowanym obornikiem. Zamierzam tez potraktować ten dotychczasowy ugór rosahumusem.
Potem wsadzę tam z powrotem irysy syberyjskie, ale tylko kępę i chyba w donicy bez dna, bo nie chcę, żeby mi się rozhulał i pełniki. A z przodu pójdą poziomki ;:173

Na wieczne łąki posłałam kilka host. Nie miały wirusa, ale u trzech podejrzewałam zgorzel podstawy łodyg (jak w zeszłym roku) u dwóch jakąś mozaikę. Na szczęście były o odosobnieniu od innych, chociaż zawsze przywlec choróbska mogą ślimaki. Nie było cennych odmian: undulata, undulata erromena, Patriot i coś nn.

Dziś znów będzie zwariowany dzień, ale mam nadzieje, ze porobię jakieś zdjęcia i pogoda będzie sprzyjać.

No to chociaż Mikelite sprzed trzech dni:
Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Piękne hostki ;:167 Paradise Island kiedyś mi się marzyłam,ale jej nie dostałam nigdzie i nie mam :cry:
Różyczki piękne. Hoyka.Hoyka pięknie zakwitła,i pewnie nieziemsko pachnie.pachnie. Kiedyś,kiedyś ja miałam ale teraz nie mam żadnej ale zapach jeszcze pamiętam wieczorem jak gdyby ktoś perfumy rozlał :D
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Bardzo ładny ten klematis.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Margaret! :wit

Aniu! Można ją dostać w necie! Np mają ją na funkia.pl . Poszłam sprawdzić, czy hoja pachnie, rzeczywiście pachnie, ale nie w moim guście ;:131 I faktycznie w domu nią pachnie, a ja myślałam, że to... jakieś odpadki niewyniesione ;:306

No i skończone pod aroniami. Dziś poszła tam taczka kompostu, litr fusów, rosahumus. Pisali na rosahumusie, że do czerwca podlewać, ale chyba nie ma to znaczenia.

Obrazek

Zakwitło Deinanthe:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”