Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Martunia ;:oj ...i taka filozofia mi się podoba ;:138
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Filozofia filozofią ale skąd czasu i sił na to wziąść? Ja przy Was z w kompleksy wpadam ;:145
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:138 ;:138 No i tak trzymać!! Super filozofia.
Urobić się jak niewolnik!! ;:306 ;:306 Dobre!!!
59 i pozdrawiam krajanki!!!! ;:167
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Beatka bo w tym wszystkim chodzi też o to aby nic na siłę nie robić :wink: Kompleksy są absolutnie niedozwolone :wink:
Ciekawe gdzie Renatka :wink: Obstawiam: Może kupuje nowe nasiona, śpi do południa albo leży w wannie :wink:
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p

Post »

Marginetka pisze:Ciekawe gdzie Renatka :wink:
Gdzieś tu pisała że musi iść wytrzepać sobie iglaki.
Pozdrawiam. Beata.
Marginetka
500p
500p

Post »

tomaszkowa pisze:
Marginetka pisze:Ciekawe gdzie Renatka :wink:
Gdzieś tu pisała że musi iść wytrzepać sobie iglaki.
:;230 :;230 Wiesz jak poprawić mi humor ;:306
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Może obiad gotuje :wink: no dziewczyny kolejne noce jeszcze zimniejsze, a u mnie w piwnicy już nagrzewnica włączona, bo jak jej nie było to jadałam słodkie ziemniaki i chrzęszczącą od lodu marchew. ;:202
Niemoc twórcza mnie ogarnęła i chyba idę się przespać ;:19 Wczoraj w Płońsku kupiłam, aż jedną paczkę goździka i jedną malinowego pomidora, do tego 1 hiacynta w doniczce co prawda w ilości 3 sztuki ale jedna doniczka. ;:306 Czy to się nazywa silna wola, czy brak ciekawego wyboru. ;:112 Dzisiaj jak pojadę po Młodego to zajrzę do Biedronki zapolować na prymulkę. ;:65
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Renatko - po tym jak na Wyspie zmotywowałam się do uruchomienia szynkowaru ( właśnie kolejny wsad się odparza 1 godz i 15 min) za Twoją przyczyną, po prostu musiałam zajrzeć do Twojego ogrodu. I co widzę - sieweczki ;:138 w ilościach hurtowych...
Ja też należę do tych, co lubią siać. I tez obdarowuję sąsiadki z działek. Nie wysiewam takich ilości jak ty - ale mam w domową szklarenkę - która stoi w "salonie" :wink: bo tam najlepsze światło. I mam to gdzieś, że niektórzy goście dziwnie spoglądają na tę dekorację. Bo to naprawdę dekoracja - cóż może być ładniejszego od malutkich roślinek :lol:
Na poprzedniej stronie napisałaś - "Oj marzy mi się budynek gospodarczy, w którym mogłabym siać, rozsadzać, przechowywać roślinki. W moim domu nie ma piwnic i problem z powierzchnią na ten cel mam poważny."
Ty po prostu powinnaś sobie wybudować domek ogrodnika w ogrodzie ;:306
Marginetka
500p
500p

Post »

W "mojej " B. dziś widziałam kilkanaście prymulek ale nie brałam, czy one nie są jednoroczne? Były również małe azalie ale to nie na nasz klimat :wink: Dziś było u mnie rano -20.
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p

Post »

Ja dzisiaj w termometr stukałam bo pokazywał -13 stopni a ja myśłałam że zasłabł i się pomylił. Po czym wyszłam z dziecięciem na spacer i szybciutko wróciliśmy ;:oj . Polichy jak u ruskiej baby czerwoniaste a i pośladki nieźle mrozkiem zeszczypane mieliśmy ;:173

Renzal kiedyś na Twoim wątku pisałam że do Ciebie mogłabym pobiec nago po śniegu. W dniu dzisiejszym odwołuję to ;:306
Pozdrawiam. Beata.
Marginetka
500p
500p

Post »

Bea bo trzeba stringi zamienić na ciepłe majty :;230 Mój pies wrócił z porannego, 30-sekundowego wyjścia z krzykiem :wink: Renata nam dziś wtłucze, że Jej wątek okupujemy, może wreszcie założysz swój? :wink:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

No patrzcie jakie koleżanki! Ładnie to tak się naśmiewać! :evil:
Martuś! Jestem "odrobinkę" starsza od Ciebie, ale dopiero kilka lat temu zmieniłam nastawienie do świata.
Dlatego cieszę się, że choć nie mam budynku gospodarczego to mam duży salon ;:306
Ostatecznie jak się kupuje tyle nasionek, to trzeba je gdzieś wysiać ;:224
H ostatnio stwierdził, że łatwiej byłoby wysypać cały salon ziemią i zrobić zimowy ogród...
Beatko! Dobra filozofia to podstawa! ;:306
Beatko! Tak jak pisze Marta! Zero kompleksów! Ty wiesz jakim jesteś człowiekiem i co sprawia Ci przyjemność! lubisz siać? Siej! Nie lubisz? Renata i Marta wysieją tyle, że starczy dla Ciebie! ;:306
Tosieńko! ;:196 Taka liczba to wielka mobilizacja dla mnie! Biorę się za planowanie mojej działki i nasadzeń! Czekamy na Ciebie! :wit
Uprzedzam, że chwilowo żadnego ,,trzepania" nie będzie... no chyba, ze coś by się trafiło... ;:170 A w wannie rzeczywiście dziś już przebywałam nawet z użyciem wody i mydła ;:204
Ania! Obiad faktycznie w planach, zupkę i ryż już mam to jeszcze ziemniaczki i kurczaczka po hawajsku i będzie! Darowałabym sobie te ziemniaczki, ale H je kocha...
Możesz mi powiedzieć jak się uzyskuje taką silną wolę? Ostatnio spotkałam koleżankę, która wyszła do sklepu tylko z kasą na chleb, coby nie ulec pokusie, a jak mnie zobaczyła, to stwierdziła radośnie Fajnie, ze jesteś pożycz dwie dychy, bo zobaczyłam kilka kwiatków... ;:306
Mario! Witaj! ;:138 Kolejna fanka wysiewów na pokładzie! Domek by się przydał, ale wolę udawać, że będzie to budynek gospodarczy, coby mój H się nie zraził! ;:170 Co do szynkowaru... właśnie w dniu wczorajszym zrobiłam kolejną szyneczkę, a listonosz przywiózł dwa kolejne szynkowary... ;:306
Martuniu! Teoretycznie prymulki szybko padają, ale miewam przypadki, że trafiają się wieloletnie. Podstawa, to przesadzić je do innej ziemi! U nas -19 rano, a teraz tylko -13
Beatko! Proszę mi tam mojego blondaska nie przeziębić! I ucałować od Cioci. Kolejne babeczki zrobię dla Niego całe obsypane posypką! ;:306
Martuś! My za młode na ciepłe majty! A jaka to okupacja! Radość tylko! ;:196 ;:4 W tłumie ciepło! ;:304
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marginetka
500p
500p

Post »

Renatka! Wreszcie jesteś, nie mogłyśmy się dziś Ciebie nawołać :wink:
Co do wysiewów, to raczej na pewno rezygnuję z kubeczków. Zamierzam kupić w tym roku multipalety. Zajmują mniej miejsca i ziemi...
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy to dla mnie odpowiedz - Alicjo! Witaj! ;:138 Kolejna fanka wysiewów na pokładzie! Domek by się przydał, ale wolę udawać, że będzie to budynek gospodarczy, coby mój H się nie zraził! ;:170 - mam na imie Maria :lol:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Martuś! Tylko, że do pomidorów średnio się nadają ;:185 A przynajmniej w dalszym etapie trzeba je w coś większego przesadzić.

Ups! :oops:
Ale gafa ;:223
Sorki! ;:180 Już poprawione!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”