Witaj Asiu.Ulrich z czerwienią nie ma nic wspólnego.Jest raczej mocno malinowy i idzie w kierunku fuksji.Jak widać rośnie w rogu płota i każdy przechodzień różę podziwia a przecież za nią kwitnie obficie dr Jamain,ktory ma spektakularny kolorek .Ważna zaleta to zapach,naprawdę wyczuwalny i nosa nie chce się oderwać od kwiatów.
a to czerwone
aparat dość wiernie pokazał kolor malinowy-ciemny(tak myślę)
Ulrich ma nieco podobny kolor do Alexander MacKenzie Wiem też, czemu nie posadziłam Ulricha-strefa nie taka Za to moja upatrzenica ma względnie dobrą 5, warto spróbować.
Ale masz piękny balkon. To musi być nie lada przyjemność siedzieć tam w letnie wieczory.
Dobrze, że ja na razie nawet nie myslę o kupowaniu róż. Ćwiczę silną wolę
Małgosiu to tak jak ja-tylko ćwiczę ale bez pozytywnych rezultatów.Ten ogródek od południowej strony to prawdziwy raj różany-dookola róże i oczywiście wszystkie byliny podkreślające ich urodę no i lilie i liliowce.Dla Ciebie
Jeszcze miałam Stefani ze szkólki czeskiej ale niestety sadzonka kiepska i nie wytrzymała-po prostu zanikla.
Ewa Twoja "upatrzenica" musi koniecznie być w Twoim ogrodzie.Ja na nią patrzę prawie dzień w dzień jak i na inne Guillotki i niestety tylko patrzę.Pocieszam się jednak ,że chociaż 3 sa zamowione.Dla Ciebie White Meidiland-co prawda łapie plamistość ale kwitnie szaleńczo ,a kwiaty są niesamowicie piękne
Aniu dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Malinowo-fuksjowy kolor jak najbardziej mi odpowiada, tylko strefa, hmm.....
Ale u Ciebie rośnie pięknie.
Dziękuję jeszcze raz
Pokazuj Aniu swoje pięknotki, pokazuj.......
Szybciej nam zima zleci, chociaż właściwie to już wiosna.
U mnie wczoraj było 12 stopni w plusie.
A dzisiaj chyba jeszcze więcej bo słonko świeci.
Miłego dnia.
Obie mam......
A pierwsza czeka na wysadzenie w szklarni, na razie zadołowana.
Jak duża Ci urosła w pierwszym sezonie ?
A Butonek dalej rozwija pąki.......niesamowite jak żywotna jest ta róża.
Grażynko pamiętam,że jesteś szczęśliwą ich posiadaczką.Mam nadzieję,że w tym roku będą obie bardziej kwitnące ,urosną odpowiednio no i dopisze im zdrowie. Aniu,Maju-pewnie,że kuszę bo taka opinia natychmiast uruchamia w nas odpowiednie nastawienie-"Mieć ją muszę"
Christopher H. Warner (Wielka Brytania, przed 2009 r.)
Kolor:
Różowe, fioletowe cieniowanie
Rozmiar:
Wysokość 9 "(300 cm), szerokość 4" (150 cm)
Zapach:
Silny
Powtarzanie:
Doskonała