Moja rabatka2- perdii
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja rabatka2- perdii
Szkoda tunelu - wichrzysko zrobiło dokładnie to samo z moim (jesienią) i w tym roku musimy zrobić nowy, ale tym razem będzie taki, żeby można było ściągać z niego folię, bo w czasie wichury robiła za balon i tunel latał po całej działce.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,tak wyglądają sprawy z lekkimi konstrukcjami ,na silny wiatr nie ma mocnych,najlepiej zrobić mocną konstrukcję ,a folie na zimę ściągać,pogoda u mnie słoneczna ,ale bardzo zimno i był przymrozek -3,pozdrawiam i miłego dnia życzę

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Gosiu miałam tunel z PCV ale po paru sezonach złamał się i koniecznie chciałam mieć ramę metalową. Napatoczył się ktoś kto zrobił konstrukcję (spawaną) na ramie możliwą do przenoszenia. Sporo mnie to kosztowało ale mam na zawsze. Takie z okien chyba też z czasem spróchnieje 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Jak jest dużo roboty, to czasu zawsze jest zbyt mało. I tak mocno podgoniłaś z wiosennymi pracami. Szkoda, że ta pogoda taka sobie tylko. U mnie dziś było zimno, a nawet bardzo zimno. A już szczuli upałami prawie.
Tunelu szkoda, jaki by nie był. Strata jest stratą.
Z tego co piszesz wiosnę już masz. Nie zapomnij tylko zabrać aparatu przy kolejnym wyjeździe byśmy mogły ją zobaczyć
Tunelu szkoda, jaki by nie był. Strata jest stratą.
Z tego co piszesz wiosnę już masz. Nie zapomnij tylko zabrać aparatu przy kolejnym wyjeździe byśmy mogły ją zobaczyć

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,co tam dzisiaj porabiałaś,u mnie było znacznie lepiej niż wczoraj,więcej słoneczka i cieplej,pozdrawiam i buziaczki

Witajcie kochani goście
Aniu tunel to naprawdę wspaniała rzecz.Powoli się zrobi nowy.Na szczęście mam drugi mały 3x4m więc jakoś dam radę zanim postawi się ponownie drugi.Na brak miejsca nie narzekam gorzej z siłą roboczą
Agusiu z okien mam zrobioną tą mniejszą szklarenkę. Jak uda mi się zdobyć okna to postawi się na miejsce zniszczonego. Zobaczymy jak to wyjdzie najbardziej martwię się, że M ma tak mało czasu, a dzieci daleko i brak siły roboczej. Sąsiad zajęty swoim gospodarstwem jak to wiosną.Jestem jednak dobrej myśli.
Janeczko znajomy też miał namiary na okna, ale niestety spóźniłam się bo okna zostały oddane.U mnie pogoda w kratkę.Zapowiadają przymrozki w weekend.Zobaczymy jak to będzie.
Ewo właśnie ten wiatr jest taki niedobry że nie omija naszych ogrodów. Trzeba chyba dać mu wykład gdzie może wiać i z jaką siłą.
Martusiu u mnie też zapowiadają przymrozki.Mam nadzieję, ze rośliny które wyszły już z zimie jakoś dadzą sobie radę.Najbardziej martwię się o lilie i Rh
Niestety nie mogę jechać na wieś żeby je zabezpieczyć.
Marysiu jesteś szczęściarą.
Izo aparat chyba "przykleję" do torebki bo skleroza jest już straszna. Właściwie to pragnienie wyjechania na wieś i szybkie pakowanie.
Martusiu dzisiaj prawie cały dzień spędziłam w domku. Sama siebie "trzymam na smyczy" bo w sklepie ogrodniczym blisko mojego domku jest nowy towar .
Wprowadziłam sobie zakaz wychodzenia.Jak wyjdę z domu to w która stronę nie pójdę to tak krążą moje kroki ze jakoś kierują się w stronę ogrodniczego. Mam więc terapię odwykową 

Aniu tunel to naprawdę wspaniała rzecz.Powoli się zrobi nowy.Na szczęście mam drugi mały 3x4m więc jakoś dam radę zanim postawi się ponownie drugi.Na brak miejsca nie narzekam gorzej z siłą roboczą

Agusiu z okien mam zrobioną tą mniejszą szklarenkę. Jak uda mi się zdobyć okna to postawi się na miejsce zniszczonego. Zobaczymy jak to wyjdzie najbardziej martwię się, że M ma tak mało czasu, a dzieci daleko i brak siły roboczej. Sąsiad zajęty swoim gospodarstwem jak to wiosną.Jestem jednak dobrej myśli.
Janeczko znajomy też miał namiary na okna, ale niestety spóźniłam się bo okna zostały oddane.U mnie pogoda w kratkę.Zapowiadają przymrozki w weekend.Zobaczymy jak to będzie.
Ewo właśnie ten wiatr jest taki niedobry że nie omija naszych ogrodów. Trzeba chyba dać mu wykład gdzie może wiać i z jaką siłą.

Martusiu u mnie też zapowiadają przymrozki.Mam nadzieję, ze rośliny które wyszły już z zimie jakoś dadzą sobie radę.Najbardziej martwię się o lilie i Rh

Marysiu jesteś szczęściarą.
Izo aparat chyba "przykleję" do torebki bo skleroza jest już straszna. Właściwie to pragnienie wyjechania na wieś i szybkie pakowanie.
Martusiu dzisiaj prawie cały dzień spędziłam w domku. Sama siebie "trzymam na smyczy" bo w sklepie ogrodniczym blisko mojego domku jest nowy towar .

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Musisz przeżywać męki wiedząc, że pojawiła się nowa dostawa
Sama skrzętnie omijam ogrodnicze, bo na pewno bym coś dokupiła
Tunelu szkoda. Trochę potrwa, zanim powstanie nowy. Fajną konstrukcję widziałam w ogrodzie Morango, zajrzyj w wolnej chwili.

Tunelu szkoda. Trochę potrwa, zanim powstanie nowy. Fajną konstrukcję widziałam w ogrodzie Morango, zajrzyj w wolnej chwili.
Ewo nie wyobrażasz sobie jakie to są męki
Zajrzałam przedwczoraj.Kupiłam dwie sadzonki floksów, ale od tej pory jestem "chora" bo jakie mają liliowce, no i inne kwiaty.Ale te liliowce.Nie wiem czy uda mi się długo ta smycz utrzymać

- ewamaj66
Wyobrażam sobie
Na razie kombinuję tak, że miejsca na nowe liliowce chwilowo nie mam, więc nie powinnam na nie patrzeć. Poszerza się (przy użyciu taniej siły roboczej) rabata hostowa, więc się nią zajmę szczegółowo. Zamówiłam kilka host, o jakich marzyłam-wetknęłam na razie w ziemię Niagara Falls 

Jakie hosty zamówiłaś?
- ewamaj66
Oprócz Niagara Falls z PI-MA leżą nierozpakowane Blue Angel, Empress Wu, Yellow River, Frosted Jade i Spring Fling. Z jeszcze innego sklepu powinna przyjść Praying Hands.
- ewamaj66
Nie umiem rozpoznać roślin ze zdjęcia
Z różami też tak mam
Ładne kępy Ci wyrosły
Swoim powtykam znaczniki, ale sroki je na pewno powyciągają i też będę miała nn 

Ładne kępy Ci wyrosły

Wyciągną to trudno.ważne że ładne i aby dobrze rosły.Nie chorowały i ślimaki je omijały szerokim łukiem 

- ewamaj66
Gosia, mieszkam w zimnym miejscu, ale też jest to miejsce bez ślimaków
Obym nie przechwaliła, ale przez ostatnich osiem lat nie trafiły mi się ślimacze szkody. Znajduję pojedyncze sztuki, więc nie ma powodu do zmartwień. Wszystko przez to, że ogród z jednej strony opływa rzeczka, a z pozostałych stron są żwirowo-żużlowe drogi. Ślimaki nie lubią po nich chodzić