Mój kwiatowy azyl cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl cz.4

Post »

U mnie wieje i leje od rana. Zastanawiam się, czy jednak nie wolałabym mrozu :roll:
Lampa imponująca ;:oj
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko lampa prześliczna ;:oj jestem pewna, że zakup takich cudeniek + witryna na długo zapewni Ci świetny humor ;:167
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pytam z ciekawości-znalazłaś coś dla siebie? Być ubogą kobietą to sama przyjemność ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aaa-psik...Ewo jeszcze nic nie wybrałam, bo kicham, smarkam i umysł mi zamuliło (czytam, ale nic nie rozumiem ;:219 ).
Obiecuję, że jak tylko coś wybiorę, a na pewno wybiorę, to zaraz pochwalę się na forum.

Agnieszko ja w ogóle lubię cieszyć się :D
Czasami kupię sobie jakąś drobnostkę, a zachowuję się, jakbym trafiła szóstkę w totka.

Aniu w niedzielę zaliczyłam deszcz ze śniegiem i powiem ci, że mi się to wcale, a wcale nie podobało :?
Jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że będzie jeszcze biało...wiem, wiem, rośliny, mróz...to ile jeszcze zostało tych dni do wiosny ;:170

Danuś oj zmieści się, zmieści...to kiedy idziemy na jakieś zakupy :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Iwonko, cudna ta lampa, co prawda do mojego obecnego wystroju nie bardzo by pasowała, ale naprawdę bardzo mi się podoba, fajnie jest tak od czasu do czasu poprawić sobie humorek, zresztą ja podobnie jak Ty, cieszę się z każdej nawet najmniejszej rzeczy. U nas od wczoraj prószy śnieg, co prawda mrozu nie ma, więc za długo pewnie nie poleży, ale póki co biało się zrobiło, mam nadzieję, że to ostatnie już "podrygi" tej zimy.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, dużo zdrowa!
Lampa bardzo ładna, idealna byłaby do mojej kuchni, gdzie od...4 lat jest tymczasowy klosz z Ikea :?
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z zamulonym umysłem nie da się nic wybrać :D Mnie tylko noga odpada (boli, nie wiem, czemu), więc mogę coś zamówić. Teraz czas na lilie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w ten słoneczny, styczniowy dzień ;:196 Pogoda u mnie nadal zmienna, ale na pewno nie zimowa.
Wczoraj było mgliście, mokro, ciemno, a dzisiaj znowu wystawiam twarz ku słońcu czując zapach parującej ziemi.
Podobnie zachowują się rośliny w ogrodzie.
Tylko patrzeć, jak zakwitnie zimozielona mahonia, a wszystkie budleje pokryły się mnóstwem świeżych liści.
Niestety również cebulowe poczuły "zew natury" i już widać ich pierwsze liście (a tak w nie wierzyłam).
Widziałam, że wczoraj u niektórych z Was pośnieżyło. Czy czasami nie wiecie, czy i do mnie dotrze zima ;:170

Ilonko ty już liczysz na to, że to ostatnie podrygi zimy, a ja na dobrą sprawę jeszcze jej nie widziałam.
Dla mojej przyjemności, to może jej w ogóle nie być. Jeżeli jednak mają przyjść przymrozki, to jednak niech spadnie trochę tego białego puchu.

Kasiu, czyżbyś nie wiedziała, że najtrwalsze są prowizorki ;:108
Moja lampa w kuchni też miała wisieć "na chwilę", a podobnie, jak u ciebie przedłużyło się na lata.
Gdyby nie dłuuugi okres świąteczno-noworoczny, to pewnie wisiałaby do dzisiaj.
Z nudów zaczęłam grzebać w internecie i...kupiłam lampy :tan

Rany Julek, coś ty Ewo wymodziła ;:202
Nie podejrzewam, że zachowywałaś się, jak koza, więc chyba najwyższy czas wybrać się do pana doktora, żeby Ci tą nóżkę naprawił ;:168

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Iwonko nie daj się wirusom ;:196
...o u Ciebie też budlejki poszalały listki nowe mają...moja też jest taka co to będzie jak mróz chwyci bez
śniegu...
...lampa bardzo ładna...zobacz pw.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Iwonko, widzę że wiosna pełną parą u ciebie :? Oby nie zaszkodziła za mocno. U mnie bielutko. Tylko wczoraj spadło 7-10 cm śniegu. Ale tulipany mają 15 cm liście więc i tak wystają ;:306

Dziś wybierałam lilie. Zrobiłam listę chciejstw...oj długaśną. Jutro, jak ochłonę, będę ją ciachać. Trzeba zachować zdrowy rozsądek ;:223 :twisted:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zima? i u mnie jej nie ma...ale szczerze niech tak już zostanie ;:224
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

U Ciebie wiosna, a u mnie śniegiem pospało ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Heliofitko, od wczoraj moje wieczorne godziny poświęcam spacerom po twoim ogrodzie. Piękny. Zachwycam się różnorodnością roślin i zachodzę w głowę jak to wszystko mieścisz :roll: najpierw mnogość odmian żonkili potem łany tulipanów, prześliczne orliki, na które ostatnio zachorowałam dzięki uprzejmości Ewy majowej :lol:
róże, hosty, ale także dalie, które jednak sporo miejsca zajmują, zmieściłaś też sporo krzewów, lilaki i mnóstwo innych..oczy zostawiłam. Z wielką chęcią będę do ciebie zaglądała ;:108
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze tylko tydzień i będzie luty :heja
Nie wiem dlaczego, ale po Sylwestrze ogarnął mnie straszny leń i coś podskórnie czuję, że ulegnie to zmianie wraz ze zmianą miesiąca.
Pożyjemy, zobaczymy...na razie widzę obfite opady śniegu ;:oj
W końcu mamy zimę i nie powinno mnie to dziwić. Choć w skrytości ducha liczyłam, że w tym roku upiecze mi się.
W tej chwili sypie, aż miło, ale kilka dni temu miałam marznący deszcz, który wszystko pokrył grubym lodem.

Obrazek

Misiu jestem ciekawa, czy w końcu zdecydowałaś się na jakąś lampę. Zamówiłaś coś ;:224

Obrazek

Jolu spotykam cię w wielu ogrodach, więc pewnie w pracy odpuścili, a w domu nareszcie pozwolą ci choć na chwilę usiąść do komputera.
Ja także przeglądam oferty szkółek, ale sama już nie wiem, zamawiać, nie zamawiać...może jednak kupować w sezonie w szkółkach.
Wtedy przynajmniej widzę, co kupuję...choć niespodzianki kolorystyczne, też mają swój urok ;:196

Obrazek

Agnieszko, Tereniu niestety i u mnie skończyła się wiosna, a zima nadrabia stracony czas...a tak pięknie było ;:196

Obrazek

Sabino trafiłaś do mojego ogrodu w środku zimy, kiedy to śnieg wszystko utulił (w każdym razie powinien) do snu.
Zapraszam na wiosnę, a wtedy będziemy wspólnie obserwować, co też nowego, ciekawego wyjdzie z ziemi :D
Mój ogród to mieszanina krzewów, bylin i cebulowych. Usilnie staram się, aby ciągle coś kwitło, więc sadzę, sadzę, sadzę...
Gdyby, tak jeszcze wszystko chciało rosnąć na piasku, to pewnie w tej chwili musiałabym przedzierać się przez ogród z maczetą, a tak następuje naturalna selekcja i muszę pogodzić się z faktem, że nie wszystko u mnie chce rosnąć.
Dziękuję za wizytę i do usłyszenia (właściwie przeczytania) ;:196

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Iwonko po bujnej rozmowie domowej muszę się wstrzymać he, he ale przeczekam... :) nie potrzebnie wychyliłam się z możliwością zakupu... :roll:
sufit podwieszany w łazience mamy robić w lutym...i dlatego była taka rozmowa... :) ciekawe czy tak będzie he, he czekam już na niego 2lata... :)
..piękne zdjęcia zmrożonego ogrodu... u mnie dziś za oknem -18... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”