Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

Kasiu masz wiadomość pw :)
Agness to było tak, że kupiłam inne lilie i inna wyrosła. Także nazwy niestety nie znam. Pan jednak przeprosił i przy następnych zakupach ma dosłać już prawidłową.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu w takim razie pomyłka bardzo udana, bo lilia naprawdę piękna :D Mam nadzieję, ze rozrośnie Ci się w bogatą kępę :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Udana :) Ale zareklamowałam. Teraz będę mieć i tą i tamtą co chciałam. Poczekam do jesieni i zrobię wtedy kolejne zakupy. Też mam nadzieję że będzie się pięknie rozrastać. Wpadłam w liliomanię jak przysłowiowa śliwka w kompot. Podziwiałam najpierw dwie miniaturowe żółte lilie a potem tą. Oczu oderwać nie mogłam. Jednak kwiaty są cudowne.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wysłalam pytanie pw
Jeżeli to ta firma to raj dla oczu mi tu pokazałaś ;:oj ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu wcale nie dziwię Ci się, ze wpadłaś w liliomanię ;:224 :;230 ja też wpadłam w nią już przed laty i wyjść nie mogę.... ale powiem szczerze, ze wcale nie próbuję 8-) :;230 Cóż może być piękniejszego od kwitnącej kępy lilii...... no i ten zapach..... cała okolica uperfumowana :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGNESS pisze:Madziu wcale nie dziwię Ci się, ze wpadłaś w liliomanię ;:224 :;230 ja też wpadłam w nią już przed laty i wyjść nie mogę.... ale powiem szczerze, ze wcale nie próbuję 8-) :;230 Cóż może być piękniejszego od kwitnącej kępy lilii...... no i ten zapach..... cała okolica uperfumowana :D
dokładnie ja mam tak samo :)
Jak te lilie mnie wzięły od paru lat tylko je dokupuje i dokupuje i przestać ani nie mogę ani nie chcę ;:306
Twoja lilijka jest piękna :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness, Aniu Heheh lepiej się dziewczyny czuję że w tej chorobie jest poza mną tak dużo osób :D Moje lilie nie pachniały :( Naczytałam się wcześniej jak to pięknie pachną u Was no i wąchałam i wąchałam i nic. No ale może te które będą nowo zakupione będą pachnieć :)
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, ogród cudnie Ci się rozwija ;:138 Lilie masz piękną bardzo, muszę w przyszłym roku, też taką sobie kupić. Smucisz się, że nie pachnie, nie przejmuj się one chyba tak mają :;230 Na pewno większość. Moja pachnie ledwo co, ale widok przynajmniej oczka cieszy bardzo !
Dziewczyny dołaczam się do Liliomanek :tan
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu witamy wśród chorych ;:4
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MID2006 pisze:Asiu witamy wśród chorych ;:4
He, he ja mam jeszcze jedną chorobę... Na kwiat wiejski-sielski Rudbekie. Zaraz poszukam fotek, to wkleję.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ooooo no też piękne. Ze słonecznikami mi się kojarzą. Ja mam dużo więcej chorób niż Ty w takim razie . Jak masz dwie to jeszcze nie jest z Tobą tak źle jak ze mną :)
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MID2006 pisze:ooooo no też piękne. Ze słonecznikami mi się kojarzą. Ja mam dużo więcej chorób niż Ty w takim razie . Jak masz dwie to jeszcze nie jest z Tobą tak źle jak ze mną :)
Magduniu, do dwóch się przyznałam :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Madziu,pospacerowałam po twoim ogrodzie ,coraz więcej roslin przybywa coraz ładniej i kolorowo.Moim zdaniem szmaragdy to najładniejsze iglaki ,mozna je na rózny sposób formować,spiralka super jak na pierwszy raz wyszła lekcja zaliczona,mozesz stopniowo jak rośnie poprowadzić kulki.Wierzbę kilka razy w roku przycinaj bardzo szybko wypuszcza nowe przyrosty i robi się gęsta .
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu Witam Cię w moim skromnym ogródku. Ja też uważam że szmaragdy należą do jednych z piękniejszych iglaków. Rozmyślałam nad kupnem brabantów. Bo po pierwsze tańsze po drugie większe w cenie szmaragdów po trzecie szybciej rosną. No ale doszłam do wniosku że bardziej liczy się dla mnie wygląd. A brabanty takie średnie są.. Niektóre ładne a niektóre jak wkurzone chopiny. Wierzbę mam zamiar ciąć w sierpniu. Tak mi chyba Ewcia -rozalka poradziła.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Chciałam się Was poradzić. Tą drugą część co wyrównywaliśmy w tym roku, chcielibyśmy przeznaczyć w połowie na część rekreacyjną ( jakieś miejsce na ognisko, wiata na auto itp) a drugą na część warzywną. Chcemy zrobić grządki na warzywa, rzędy truskawek, jakieś z tyłu drzewka. Tzn patrząc tak jak na zdjęciu, to na samym końcu gdzie stoi koparka chcemy żeby było kilka drzew owocowych, potem grządki truskawek i warzywa. W tym roku już drzewek sadzić nie będziemy bo za późno, ale chcemy oddzielić te dwie części. Na zdjęciu w miejscu niebieskich linii chcemy zrobić drewniane barierki poziome. Wiadomo oskórowane i pomalowane. W linii czerwonej chcemy pergolę. Żeby było takie zaakcentowane wejście do ogródka. Pergolę na początku chciałam metalową. No ale ona kiepsko wygląda zanim zarośnie więc ostatecznie kupimy drewnianą ale w kątową a nie półokrągłą. Najzwyklejszą. No i tu moje pytanie do Was. Czym obsadzić pergolę? Myślałam o powojnikach. Tylko to jest strona słoneczna, no wiadomo podlewać będę tak samo tylko w weekendy. Czy znacie jakiegoś powojnika na tyle wytrwałego ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”