Dzisiaj wreszcie wyszło słońce! Pogoda była piękna cały dzień, dopiero pod wieczór zaczęło przelotnie padać.
Roślinki mają się dobrze, robinia jeszcze nie schnie, więc nadzieja jest.
Ewa/Drewutnia, ten pełny powojnik to
Multi Blue - polowałam już wcześniej na tą odmianę, po tym jak go zobaczyłam u Tadzia (
tade k)
Dorotko, akcja była na sygnale, tak jak piszesz

Ratowałam ją w środku nocy, choć profesjonalny opatrunek dostała kolejnego dnia. Obcięłam pędy, które ją obciążały i zerwałam kwiaty, żeby się nie męczyła...może da radę...
Louis jest cudny, już nie mogę się doczekać kwiatów
Ewa,
Andromeda był sadzona wiosną, nie znam jeszcze jej kaprysów..zobaczymy jak się spisze, ale na razie kwitnie kilkoma kwiatami..ciekawe czy powtórzy..
Reniu, bardzo dziękuję Ci za ten ciepły wpis

Skoro Twojej się udało, nabrałam nadziei, że moja też odżyje, dziękuję!
Monia, kwitną tylko różaneczniki i pojedyncze clematisy, ogród raczej wciąż zielony..ale feria barw wkrótce się zacznie
Iwonko, bardzo dziękuję za odwiedziny i sympatyczny wpis

Moja robinia powtarza kwitnienie dwukrotnie - latem i jesienią i według opdisu to odmiana Hispida Macrophylla. Zajrzyj do
wątku, który jest jej poświęcony, może potwierdzisz swoją odmianę. Pozdrawiam
Bozuniu, przykro mi, że różyczki tak kiepsko się sprawują..może jakąś niedużą posadzisz do donicy?
Łukasz, dzięki za miłe słowa i odwiedziny, zapraszam ponownie!
Monia, witaj! Dawno Cię nie wiedziałam, bardzo mi miło, że zaglądasz

Dziękuję za serdeczności, mimo niesprzyjającej aury, ogród sobie poradzi, wierzę w to
Justynko, moj
Louis Odier sadziłam wiosną 2012 - tak jak pisałam, cała rabata powstała w zeszłym roku. Najstarsza róża u mnie ma 2 lata z hakiem
Marta,
Cafe ma pączki, coś pewnie pokaże, ale nie ona będzie gwiazdą na rabacie
Gosiu, obcięłam większość gałęzi z liśćmi i kwiatami na złamanym konarze, żeby jej nie obciążać. Póki co reszta nie mdleje, więc wciąż mam nadzieję, że ratunek. To już drugie gradobicie w tym roku, a zapowiadają kolejne burze....
Lasurstern
taras z dystansu
rabata wschodnia
zachodni przedpokój
i takie tam..