Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17
To dobrze słyszeć, że obyło się bez strat po zimie. Jest szansa, że u mnie raczej wszystko przeżyło. A jak trawy? W moich rozplenicach i miskancie cisza - a jak u ciebie?
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aguś, myśle, że na pewno nie będzie rozczarowania
a wręcz przeciwnie, nie będziemy mogli się nadziwić
Miłych snów.

Miłych snów.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga, dzisiaj doszła paczka od Adriana - fachowo zapakowane
Pelargonie maja spore listki, fuksje tez. Przetaczniki malutkie jak na te ceny, ale pozostałe rośliny prima sort. Czekam jeszcze na rośliny od Podstolca - napisał, ze czeka na dostawę z Holandii. Mam nadzieje, jakość będzie ok bo sporo bylin zamówiłam u niego
Dzień był pracowity, teraz wypoczynek

Pelargonie maja spore listki, fuksje tez. Przetaczniki malutkie jak na te ceny, ale pozostałe rośliny prima sort. Czekam jeszcze na rośliny od Podstolca - napisał, ze czeka na dostawę z Holandii. Mam nadzieje, jakość będzie ok bo sporo bylin zamówiłam u niego

Dzień był pracowity, teraz wypoczynek

Kasiu, co dziś robiłaś w ogrodzie? Obsadzałaś donice?
Słyszałam o świetnej jakości sadzonek od Adriana i już się nie mogę doczekać swoich zwłaszcza, że tak świetnie zapakowane - lubię ogromnie taką dbałość o klienta. Dziś za to dostałam dorodne, piękne cebule lilii od naszej Ewuni - już posadzone, w tym kilka wśród róż - zobaczymy jaki efekt (nie jestem przekonana). Reszta poszła jako 'plecy' dla małych kosówek.
Dobrej nocy i obyś już nie odczuwała zmiany czasu!
Reniu, dzięki że masz wiarę w moje pomysły... spokojnej nocy!
Iwonko, spokojnie, rozplenice ruszają później... u mnie część miskantów już startuje, lada moment zobaczysz swoje
Feluś, fajnie, że się reaktywowałaś! Brakowało mi tu Ciebie
Mniej więcej od kilku ostatnich stron pokazywałam rewolucje w ogrodzie, które przeprowadzaliśmy w miniony weekend... dla mnie ogromne zmiany, których efekt dopiero będzie można zobaczyć, jak wszystko się zadomowi i zakwitnie
Co do ziemi ogrodowej, to na start zamawialiśmy parę wywrotek do wyrównania terenu i uszlachetnienia podłoża.
Teraz mam pewne źródło kory i ziemi, w postaci pana który przywozi mi wszelkie ilości. Elastyczny i solidny, z dobrym towarem.
Trawnik jest nawadniany tryskaczami wynurzalnymi... masz dużą działkę, namawiam Cię na rozłożenie nawadniania... Miłej nocy!
My właśnie jesteśmy po seansie kolejnego odcinka Gry o tron.
Su, jak fajnie że jesteś! Nie znikaj na tak długo, odzywaj się choć raz na jakiś czas
Jak Czekoladka i Szarak? Czy wiesz, że mamy do kompletu sunię-cavalierka? 
Marysiu, co Ty powiesz! Tylko nie nornice! Mój M. właśnie sprawdzał jak one wyglądają, bo pod domkiem ogrodnika zalęgło nam się małe towarzystwo, ale na szczęście to myszy polne. Nornic się boję - to okropne szkodniki...
Andrzeju, świetna cena za hortensje! Ja płaciłam 15zł za 2l donicę.
Muszę koniecznie zobaczyć Twoje rewolucje, ale zgubiłam wątek
Słyszałam o świetnej jakości sadzonek od Adriana i już się nie mogę doczekać swoich zwłaszcza, że tak świetnie zapakowane - lubię ogromnie taką dbałość o klienta. Dziś za to dostałam dorodne, piękne cebule lilii od naszej Ewuni - już posadzone, w tym kilka wśród róż - zobaczymy jaki efekt (nie jestem przekonana). Reszta poszła jako 'plecy' dla małych kosówek.
Dobrej nocy i obyś już nie odczuwała zmiany czasu!
Reniu, dzięki że masz wiarę w moje pomysły... spokojnej nocy!

Iwonko, spokojnie, rozplenice ruszają później... u mnie część miskantów już startuje, lada moment zobaczysz swoje

Feluś, fajnie, że się reaktywowałaś! Brakowało mi tu Ciebie

Mniej więcej od kilku ostatnich stron pokazywałam rewolucje w ogrodzie, które przeprowadzaliśmy w miniony weekend... dla mnie ogromne zmiany, których efekt dopiero będzie można zobaczyć, jak wszystko się zadomowi i zakwitnie

Co do ziemi ogrodowej, to na start zamawialiśmy parę wywrotek do wyrównania terenu i uszlachetnienia podłoża.
Teraz mam pewne źródło kory i ziemi, w postaci pana który przywozi mi wszelkie ilości. Elastyczny i solidny, z dobrym towarem.
Trawnik jest nawadniany tryskaczami wynurzalnymi... masz dużą działkę, namawiam Cię na rozłożenie nawadniania... Miłej nocy!
My właśnie jesteśmy po seansie kolejnego odcinka Gry o tron.
Su, jak fajnie że jesteś! Nie znikaj na tak długo, odzywaj się choć raz na jakiś czas

Marysiu, co Ty powiesz! Tylko nie nornice! Mój M. właśnie sprawdzał jak one wyglądają, bo pod domkiem ogrodnika zalęgło nam się małe towarzystwo, ale na szczęście to myszy polne. Nornic się boję - to okropne szkodniki...
Andrzeju, świetna cena za hortensje! Ja płaciłam 15zł za 2l donicę.
Muszę koniecznie zobaczyć Twoje rewolucje, ale zgubiłam wątek

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dlaczego wy tak pędzicie z tym wątkiem
, a ja taka niewyrobiona kobietka zawsze muszę się cofać kilka stron aby nadrobić zaległości 

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
U mnie w wątku na razie nic nie pokazuje ,bo gołej ziemi z znaczkami szkoda oglądać ,a po za tym jestem gdzieś w połowie dopiero.tak że przyjdzie czas na relacje ze. zmian
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Aga wpadłam zobaczyc zdechlaka...no cudnisty jest
Ale zmieniłas koncept, miałas go chyba obsadzic hortensjami...tak czy mi sie pomerdało
Pieknie podziałaliscie , pieknie...to co juz finito ...lezaczek i szklaneczka z parasolką

Pieknie podziałaliscie , pieknie...to co juz finito ...lezaczek i szklaneczka z parasolką

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Cześć Aga, płakać mi się chce bo mam szlaban na rabotanie, kręgosłup mi strzelił
teraz tylko masaże i rehabilitacja a w ogródku tyle do zrobienia
M widzi jak mi
pęka i zdechlaczka szybko dogadał
żeby choć trochę mnie pocieszyć
spokojnego dnia w fabryce

spokojnego dnia w fabryce

Bożenko, biedna jesteś w takim razie... mam nadzieję, że M. pomoże i wszystko to, co zaplanowałaś da radę posadzić, upiekszyć. Ty teraz dbaj o siebie, bo z kręgosłupem żartów nie ma 
Doris, witaj kochana po przerwie... jak było na wsi? Zaraz do Ciebie zajrzę. Moja droga, zdechlaczek jest obsadzony hortensjami - na razie 6 Silver Dollar. Dojedzie jeszcze 6 Vanille Fraise. Ładnie będzie chyba, bo 12 krzaczorów zrobi efekt... zahortensjowałam się dokumentnie tej wiosny
Andrzej, rozumiem, w takim razie daj sygnał, to zajrzę i z przyjemnością obejrzę zmiany, które wprowadzasz
Ula, no mówię Ci - dziewczyny pędzą bez wytchnienia ;-)

Doris, witaj kochana po przerwie... jak było na wsi? Zaraz do Ciebie zajrzę. Moja droga, zdechlaczek jest obsadzony hortensjami - na razie 6 Silver Dollar. Dojedzie jeszcze 6 Vanille Fraise. Ładnie będzie chyba, bo 12 krzaczorów zrobi efekt... zahortensjowałam się dokumentnie tej wiosny

Andrzej, rozumiem, w takim razie daj sygnał, to zajrzę i z przyjemnością obejrzę zmiany, które wprowadzasz

Ula, no mówię Ci - dziewczyny pędzą bez wytchnienia ;-)
- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
aguniada pisze: Feluś, fajnie, że się reaktywowałaś! Brakowało mi tu Ciebie![]()

Z najnowszymi zmianami w Waszym ogrodzie zapoznałam się wczoraj, ale nie miałam już siły pisać (oczy!). Wydawałoby się, że to już niemożliwe, ale jest jeszcze piękniej. Nutkaj przecudny! Pewnie znów biegasz codzinnie rano po ogrodzie sprawdzając czy przez noc coś się zmieniło ;)Co do ziemi ogrodowej, to na start zamawialiśmy parę wywrotek do wyrównania terenu i uszlachetnienia podłoża.
Solidnego pana od ziemi i kory gratuluję i zazdroszczę. Szkoda, że nie mogę skorzystać z tego samego. Lokalan rozpoznanie bojem ;) przyniosło mi jak dotąd rozczarowania. A tak z ciekawości - jak wygląda to cenowo? Wywrotka ziemi kosztuje.. ile?
Chciałabym mieć jakiś ponkt odniesienia. A korę też kupujecie na wywrotki? Coś mi świta, że kiedyś na zdjęciach miałaś korę w workach, z All (?). W kwestiikory słyszałam, że może mieć b. różną jakość oraz zawierać szkodniki. Czy to prawda?
Co do tryskaczy, orientujesz się czy można taką instalację dołożyć za jakiś czas do założonego już (mam nadzieję, że się uda) młodego trawnika? Teraz raczej nie wyrobimy się ze wszystkim. Również finansowo. Wiem, że specjalistą w temacie jest PanM, ale on pojawia się tu raczej rzadko.
Mówisz, że mam dużą działkę? Ja jej tak nie widzę. Może zmienię zdanie po pierwszym prawdziwym sezonie ogrodowym. ;)
Miłego dnia!
B.
- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Aguś, to Ty już naprawdę w ogródku kosmetyczne zabiegi masz do zrobienia , teraz tylko czekać jak wszystko pięknie zakwitnie, nie mogę się doczekać rabaty z hortensji
miłego dnia

miłego dnia

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
A...no to dobrze pamiętałam ...kochana efekt murowany...zatka mnie pewnikem jak zakwitną
Na wsi fajowo...porobiłam co nieco...wiosna tam jest pózniej ale sie rozpędza...no i sa cudne ogromne drzewa ....czyli dojrzały ogród

Na wsi fajowo...porobiłam co nieco...wiosna tam jest pózniej ale sie rozpędza...no i sa cudne ogromne drzewa ....czyli dojrzały ogród

Feluś, co do trawnika i standardowych tryskaczy wynurzalnych, to wszystko można zrobić w trakcie na już istniejącym trawniku, ale w takim przypadku wiąże się to z kopaniem - rury układa się pod ziemią. Moim zdaniem warto jednak przemyśleć i przeliczyć, czy da się to zrobić teraz, na obecnym etapie zagospodarowywania terenu. Naprawdę masz dużą działkę i latanie z wężem jeszcze Ci się czkawką odbije...
Cen ziemi na wywrotki nie pamiętam... myslę, że też możesz sprawdzić to na all - będziesz mieć wówczas rozeznanie z jakimi kosztami się liczyć. .
Korę kupuję na worki, od tego samego pana który przywozi mi ziemię. W ubiegłym roku zamówiłam 150 worków, w tym już 50... jak się nic nie dosadza, to wystarczy raz na 2-3 lata dosypać trochę, a w przypadku zmian jak teraz u nas, trzeba było zamówić więcej na wykorowanie nowej rabaty i wysypanie po kopaniu.
Małgoniu, do tego dążyłam, żeby jak najwięcej zrobić na początku sezonu, a później zajmować się tylko kosmetyką... kiedyś się trzeba cieszyć ogrodem, a nie tylko zap*... Ja się tego na razie uczę ;-))
Doris, pobudziłaś moją wyobraźnię pieknym opisem wsi...
Mam nadzieję, że hortensjowe poletka będą atrakcją w ogrodzie
Cen ziemi na wywrotki nie pamiętam... myslę, że też możesz sprawdzić to na all - będziesz mieć wówczas rozeznanie z jakimi kosztami się liczyć. .
Korę kupuję na worki, od tego samego pana który przywozi mi ziemię. W ubiegłym roku zamówiłam 150 worków, w tym już 50... jak się nic nie dosadza, to wystarczy raz na 2-3 lata dosypać trochę, a w przypadku zmian jak teraz u nas, trzeba było zamówić więcej na wykorowanie nowej rabaty i wysypanie po kopaniu.
Małgoniu, do tego dążyłam, żeby jak najwięcej zrobić na początku sezonu, a później zajmować się tylko kosmetyką... kiedyś się trzeba cieszyć ogrodem, a nie tylko zap*... Ja się tego na razie uczę ;-))
Doris, pobudziłaś moją wyobraźnię pieknym opisem wsi...
Mam nadzieję, że hortensjowe poletka będą atrakcją w ogrodzie

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Dobrze słyszeć że zwolniłaś tempo
tak powinno być chociaż wiem że ogrom prac i naszych pomysłów często wymaga zacharowywania się.
Aguś jestem pod wrażeniem twoich pomysłów i perfekcji wykonania w każdym calu

Aguś jestem pod wrażeniem twoich pomysłów i perfekcji wykonania w każdym calu

- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Aguś Ty naprawdę masz co podziwiać
Dobrze, że już tak nie zap...
bo ileż można?? Odpoczywaj i ciesz się z cudownych widoków
Miłego dnia!

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain