Heniu, a ja Tobie jednej panienki tak bardzo zazdroszczęhen_s pisze:Fakt, że ja nie za bardzo dbam o te rośliny i traktuję je jak zwykłe "pokojowe" ale mogły by troszkę lepiej i szybciej rosnąć...

I córcia i obscuraKwiAnna pisze:Ta z małą Modelką (Córcia?) to Obscura? Kwitła Ci już?

Asiu, masz rację, to naprawdę kłopot, jak się zrobi taka potwora na oknie. Z tego powodu już myślę nad przerzedzeniem kolekcji, bo zwyczajnie się nie mieszczą. Tylko wybrać, co ma odpaść też nie jest łatwo.annaoj pisze:Jedyny plus u mnie, że tak nie rosną (słabo nawożę), to to, że się mieszczą. Takie okazy z braku miejsca to musiałyby zrobić wylot.
Mateusz, to nie było w planie, żeby tak o hojach pisać i pisaćabaddon1986 pisze:Chyba przestanę Ci marudzić, że częściej je pokazujesz niż kaktusy ale mam nadzieję, że o nich nie zapomnisz Jakieś straty po zimowaniu? (może pisałaś ale nie doczytałem )

Strat nie mam, przynajmniej tak mi się wydaje. To się pewnie okaże za jakiś czas, czy na pewno pociągną wodę. Wizualnie wyglądają dobrze. Na pewno nic nie przemarzło. Tylko niewielka część jest nieco odwodnionych. Większość wygląda, jakby tej zimy nie było

A tam zaraz 30. Na obscura to ze 130maryjan13 pisze:To niesamowite,by z trzech listków przez rok zrobiło się 30 !

Dziękuję Marianie za wizytę, na kaktusy jeszcze trzeba trochę poczekać.