Ogród w cieniu dębów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w cieniu dębów

Post »

Witaj Beatko,widzę,że też masz pyszne malinki,moje to takie które owocują na jednorocznych pędach,jak Twoje,ale malinom owocujące na pędach dwuletnich nie wolno wycinać wszystkich pędów,ani przycinać ,wycinamy zupełnie tylko te pędy na których były owoce,a pędy ,które w danym roku urosły i nie miały owoców zostawiamy w całości bo właśnie na nich roślina przygotowała pączki kwiatowe,na rok następny i to na tych pędach będą malinki i każde ich przycięcie spowoduje ,że malin będzie bardzo mało albo w ogóle nie będzie i dlatego sadząc maliny musi sie wiedzieć ,czy malina owocuje na pędach jednorocznych ,czy dwuletnich,bo zupełnie inaczej sie je prowadzi,masz dużo różnorodnych ślicznych roślinek pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ewka17 mi też się ten stan w czasie rozwoju paproci najbardziej podoba, szkoda tylko ,że jest taki krótki :)

Anuleczka,beacia0088 to różyczka, która wyrosła z posadzonej miniaturki, w gruncie zrobiła się z niej rabatówka :D

plocczanka rzeczywiście masz zagwozdkę ! Ja nigdy u moich orlików czegoś takiego nie zaobserwowałam. Może masz magiczne kwiatki :wink: ,też by mi takie cuda nie przeszkadzały :D

koziorozec Marto pisałam o cięciu moich jesiennych malin, na innych się dobrze nie znam wiec się nie wypowiadam. Dziękuję za informacje, na pewno się przydadzą :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Co roku wyrywam wszystkie orliki, oprócz odmianowych, a i tak zawsze jeszcze się jakiś zdąży wysiać i zakwitnie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko ty wyrywasz orliki a ja póki co nie mogę się doczekać kiedy u mnie ich będzie więcej :)
Róża z miniaturki piękna się zrobiła taka duża a ten kolor cudny :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Beatko czekamy na wiosenne kolory, ale na razie pocieszamy się ubiegłorocznymi. :) Dzwonek skupiony piękny, jak sobie z nim radzisz, u mnie wrósł w okoliczne rośliny i musiałam wykopać. Orliki u mnie sieją się same i często są różne od rośliny matecznej, pewnie już tak mają. Miniaturkę mam dwa lata, ale nie chce się powiększać. ;:306
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

slila1 ja mam orliki odmianowe, które rosną w jednej kępce i takie zwyklaki które się rozsiewają i czasami trochę z nich usuwam.Podobają mi się wszystkie i wszystkie są moje ulubione.

beacia0088 ta róża jako miniaturka była pomarańczowa a się rozbujała i zaszalała z kolorem

cyma2704 dzwonek skupiony rośnie u mnie w małym gąszczu z innymi kwiatkami więc nie zauważyłam na razie aby był szczególnie ekspansywny. mam zamiar w tym roku zrobić porządek na tej rabatce to zwrócę na niego uwagę. Mam jeszcze jedna różę z miniaturki, tez wyrosła na rabatową a kwiaty ma wyjątkowo urocze

Obrazek
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Piękną różyczkę pokazałaś na ostatnim zdjęciu. ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Ta różyczka jest prześliczna, taka radosna, że aż się człowiekowi lepiej robi. I łatwiej do tej wiosny wytrwać. ;:65
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p
Od: 30 sty 2015, o 00:10

Post »

Beatko ja też posadziłam parę róż miniaturowych do ziemi na działce (celem eksperymentu ;:306 ) i z niektórych wyrosły większe krzaczki różane o dużych kwiatach ale parę nadal jest miniaturowych ale rosną, zimują bez problemu i kwitną - takie maluszki. ;:108
Też mam taką jak Ty - jak zobaczyłam zdjęcie to pomyślałam: ''o moja róża'' - jest identyczna. ;:333 I bardzo mi się podoba. :lol:
Pozdrawiam serdecznie - Magda.
W cieniu wiekowej czereśni Zapraszam.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

I ja ją mam :heja
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Beatko dziękuję, może mój był jakiś inny. ;:131 Różyczka przepiękna, jak to hodowcy potrafią robić cuda z różami, małe, a jednak duże.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

cyma2704 pisze:Beatko dziękuję, może mój był jakiś inny. ;:131 Różyczka przepiękna, jak to hodowcy potrafią robić cuda z różami, małe, a jednak duże.
A może to nasza miłość, troska i opieka sprawia, że serce im rośnie i same też rosną... ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

sweetdaisy pisze: A może to nasza miłość, troska i opieka sprawia, że serce im rośnie i same też rosną... ;:198
Bezsprzecznie energia jaka dajemy roślinkom wraca do nas w ich urodzie i żywotności:D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj Beatko wpadłam z rewizytą,,,,muszę nadrobić stronki ale czy jest sens jak sezon przed nami i będę oglądać cudeńka na bieżąco. :;230
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Kasiu też tak myślę , tym bardziej ,że zaraz będziemy siedzieć po uszy w naszych ogródkach a mniej w czyichś forumowych:;230

Obrazek
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”