Moje cuda ;-)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje cuda ;-)
Philadelphia piękna! 

natka_211, 1grazyna46 - fajnie, że moja Philcia Wam się podoba
Dopiero od niedawna buszuję na all i nie ukrywam, że coraz bardziej mnie to wciąga
Na razie nic kwitnącego mi nie przybyło, manhattan ma coraz grubsze pączki, MM na pączkach pojawiają się pierwsze piegi (niestety jeden pączek żółknie), paputy przestawiłam na parapet w pokoju (wydaje mi się, że jest tam odrobinę chłodniej - może to je ruszy)

Na razie nic kwitnącego mi nie przybyło, manhattan ma coraz grubsze pączki, MM na pączkach pojawiają się pierwsze piegi (niestety jeden pączek żółknie), paputy przestawiłam na parapet w pokoju (wydaje mi się, że jest tam odrobinę chłodniej - może to je ruszy)
-
Katka buszuj i daj znać jak będzie coś ciekawego
(coś co Ty już masz, a ja nie:)

-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

1grazyna46 gratuluję zakupu, natka_211 nie wiem czego szukasz i w jakim przedziale cenowym. Z tego co widziałam to florka ma jeszcze paputka przekwitniętego za 30pln + przesyłka. Jestem strasznie zła, bo dowiaduję się teraz, że na wystawie w Łodzi były fajne roślinki do kupienia m.in. maluchy w agarze a ja nie miałam kasy i odpuściłam sobie tą wystawę

-
Kasiu pocieszę Cię, że najfajniejsze wystawy są na wiosnę i wtedy jest ogromny wybór, więc nic straconego
Szukam ciekawych okazów phalaenopsisów, magical mi się spodobał...pirate też jest świetny, a tak ogólnie to ja jak sroka, zobaczę coś co mi się spodoba i chcę to mieć
niezależnie od ceny...latem kupiłam sobię bellinę var blue za ponad 100zł grr cena odstrasza ale kwiaty są piekne...czekam i czekam aż chociaż jeden pęd zacznie szybciej rosnąć (przyszła z 1 pędem, a drugi już u mnie wyskoczył i tak sobie powoli rośnie). Oj z cierpliwością u mnie to marnie i tak doglądam i wyczekuje kwitnienia ale pewnie jeszcze z 2 mce minął zanim na dobre wyruszy pęd 

Generalnie florka wrzuca sporo falków w cenie ok 30 pln + przesyłka. Niedawno widziałam u niej coś piratopodobnego. Często zanim wrzuci coś na all to wcześniej daje znać na swoim profilu na fejsie - warto polubić (będziesz na bieżąco) 
W marcu byłam na wystawie w Ogrodzie Botanicznym i wróciłam z MM i paputkiem (w sumie na to byłam nastawiona), teraz planowałam zakupić jakieś maluchy, ale mi się budżet totalnie rozjechał i wyszło jak wyszło

W marcu byłam na wystawie w Ogrodzie Botanicznym i wróciłam z MM i paputkiem (w sumie na to byłam nastawiona), teraz planowałam zakupić jakieś maluchy, ale mi się budżet totalnie rozjechał i wyszło jak wyszło
-
Zawsze możesz zamówić przez neta jakieś maluszki w agarze 

Tak to jeszcze nie śmigam
, a jak zobaczyłam koszty przesyłki z zagranicy to dałam sobie spokój - chyba zaczekam do kolejnej wystawy. P.S. Widzę, że paputa od florki już ktoś sprzątnął 

-
Polskie sklepy internetowe również oferuja tzw. Hobby flask także można coś kupić. Tak mnie nastroiłaś na zakupy, że kupiłam dziś u florki pachnące cymbidium (lub cymbała jak kto woli
) tylko nie dostałam info kiedy przesyłka wyruszy i dotrze, niezły ma arsenał w sprzedaży, czekam na paczunie:) maluchy z agaru są jak dla mnie mniej wymagajace niż dorosłe rośliny.

-
Jej!!!!!!!cudo!!!!!! gratuluję 

- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie no bomba
Piękny jest mister Mark

natka_211 dzięki - pierwsze moje osobiste kwitnienie (wprawdzie tylko jeden pęd, ale dobre i to
)