To ja tu w piwniczce czekam na bombki a sobie tu wchodzę i omal zawału nie dostaję no wiedziałam, wiedziałam, że będą piękne Jakbym taka leniwa nie była to pewnie bym miała w domku choć namiastkę atmosfery świątecznej.... a tak... nawet choinki ubierać mi się nie chce A skrętniczek to bordowy taki? faaaaajny u mnie jeszcze biały na "dobiciu" Iwonka, a to nie lepiej kupić takiego z choćby jednym rozwiniętym pąkiem? Chociaż... mój biały w tamtym roku był chyba biały... albo to ja coś mieszam i on dopiero teraz sobie różowych maziajów nabrał
Bombki super.Ja robilam ta metodą na wielkanoc owalne jak jajka.Dzieci wzieły do szkoly.I chociaż to było niedawno bo w tym roku za ch.....nie mogę sobie przypomnąć jak to sie robiło
Wstążkowe bombki ładne Ale to nie moja bajka
A jeśli chodzi o białe grudniki to ja też miałam dwa takie i jeszcze w zeszłym roku kwitły bieluteńko i tylko pręcik miały różowy.
A w tym roku oba "gady" dziwnym trafem zrobiły się jasnoróżowe I znów nie mam białego
Tylko czemu one tak się odbarwiają?
Cieszę się że wam się podobają moje bombeczki...za rok będzie więcej ,to były moje pierwsze, podczas wielkanocy się jeszcze wprawę i na Boże Narodzenie naczaskam bombek że chocho
A tymczasem na moich parapetach dzieje się...przybył mi taki oto storczyk ciapatek
Nabyłam też kolejną calathee...choć zaklinałam się że nie kupię bo ta co chorowała...dalej zdycha i chyba jej nic nie pomoże żadne mycie ani opryski No ale skusiłam się na nową i póki co oczy cieszę
I choć w kalendarzu zima to za oknem czuc wiosnę i kwiatki troszkę wariują...np. kloniki powinny spać a dwa kwitną jak oszalałe, najbardziej cieszy mnie ciapaty bo zakwitł pierwszy raz, miał być różowy a jest pomarańczowy
St
Srzałkowiec też kwitnie
No i zapaczkował grudnik, który jakieś 14 miesięcy temu dostałam od Kasi Labeczki ...takie trzy maleństwa a tak się ładnie rozrosły
A i zamontowali nam na święta balustradę ale deseczki eMek zamontował dopiero ostatnio...z zewnątrz pokarzę jesienią razem z elewacją
Storczyk piękny , bardzo mi się takie kwiatuszki podobają.
U mnie grudnik zapączkował drugi raz, choć teraz ma dużo mniej pączków.
Balustrada bardzo ładna i pomysłowa, chyba jeszcze takiej nie widziałam
Grudnik ładnie przybrał na objętości to będzie "babciny róż"?
Nowy nabytek też taki błyszczący choć dla mnie to ten storczyk najpiękniejszy dawno tak ładnego nie widziałam
Za to balustrada elegancka faktycznie, będę czekać na zdjęcie z zewnątrz