Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu chciałam Ci złożyć świąteczne życzenia. Jesteś dobrym duszkiem tego Forum.Zawsze służysz cennymi radami, z których ja często korzystam.
Twoje wypowiedzi są rzeczowe i fachowe.

Niech te Święta upłyną Wam w ciepłej ,rodzinnej atmosferze ,niech będą zdrowe , radosne , niezapomniane i wolne od trosk dnia codziennego .Serdecznie Cię ;:196 pozdrawiam.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jeszcze trochę to wiosna zacznie się w maju,lata nie bedzie i w sierpniu przejdziemy do jesieni.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu, może przy takiej pogodzie jest nadzieja, że lato nam się przedłuży, a potem długa, piękna jesień? :)
Marysiu, dużo słoneczka życzę (jak nie da rady dużo, to choć odrobinę) :D ;:3
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

malgocha1960 pisze:Ja w ubiegłym roku miałam cały pokój w donicach z daliami ,a potem te wsadzone do ziemi szybko nadgoniły i w tym sezonie nie bawie się już we wcześniejsze wysadzanie.
Małgosiu mam te same doświadczenie i również canna - owszem liście miała bujne, ale kwiat bardzo późno!
Marysiu mam totalnego doła oprócz różnych rzeczy co się sypią - wali śnieg za oknem i to jaki , a w radio słyszę, że w całej Polsce ma sypać. Tylko amerykanie upierają się że za oknem mam słońce a sypać będzie później. Dziękuje za życzenia ;:196
Pietruńciu a wiesz wkurzają mnie Ci panowie co stale ogłaszają wszem i wobec niby własne odkrycia albo ocieplenie klimatu łając wszystkich, że to oni są winni, to że zniosą wiosnę, to ją znów ogłaszają a przecież przyroda jest nie do okiełznania i w nosie ma tychże pseudonaukowców!
Julianno Kochana od rana jestem wkurzona i miotam się wewnętrznie a tu taki Twój wpis i jak ja mogę być wkurzona ;:145 jak są osoby które mi taki miód na serce skołatane leją. Bardzo dziękuję Ci za życzenia i serdeczne pozdrowienia ;:196

Ja też WSZYSTKIM ODWIEDZAJĄCYM ten wątek i piszącym i tylko czytającym życzę zdrowych, bo to naprawdę jest najważniejsze, ciepłych rodzinnie Świąt Wielkanocnych!

Nie będę wstawiać karteczek i powiększać liter bo potem i tak zostanie to wycięte! Dobrego dnia, żeby Wam się udało go spędzić tak jak sobie zaplanowaliście. Ale wstawię trochę wiosny!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Małgosiu właśnie wysłuchałam, że właśnie ochłodzenie klimatu jest naturalnym zjawiskiem, a dzięki działaniom człowieka w kierunku jego ocieplenia ten okres został przesunięty. I będziemy mieć klimat ja sąsiedzi na północy!

-- 29 mar 2013, o 07:46 --

Milenko to chyba słoneczka w sercu sobie życzmy, ;:196 bo na to na niebie nie ma szans, Wszystko mam białe!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysieńko, słyszałam że śnieg sypie?
Ściskam Cię, nie poddawaj się...

Wiosenne zdjęcia aż serce radują, a tymczasem mamy zgoła inne okoliczności przyrody...
Byłam na giełdzie kwiatowej rano i kupiłam sobie tulipany, bazie i żonkile... przynajmniej w domu będzie kolorowo.

Buziaki!
A
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko nie chcę Cię martwić ale podobno i u Ciebie, i w całej Polsce ma sypać i gdyby nie to że się zaparłam, że nie wstawię białego zdjęcia to pokazałabym co się u mnie dzieje; wali śnieg i temperatura poniżej 0, no to się utrzyma. Ja jestem załamana! Żadnych pięknych świąt ;:185 nie będzie; wszystko odsuwa się w czasie!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Nie oglądam prognoz, to i nic nie wiem, że i do nas ma przyjść, ale przyznam, że się zanosi... okropna i wietrzna dziś pogoda! :evil:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko najgorzej ja duje w sercu ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu, słucham w radiu, że u Ciebie śniegi. U mnie też sypie, póki co drodny, ale lasu z okna nie widzę w pracy.
Ważne, że w środku radujemy się nadchodzącymi świętami, dużo zdrówka i radości
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marzenko niestety jak wynika z moich dzisiejszych wpisów nie podzielam twojej radości, ale Tobie nie chcę jej odbierać absolutnie więc już nic więcej nie dodam ;:185
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu chyba nam się święta pomyliły ;:145 kochana jestem zasypana, zawiana i tylko Sami się cieszy i skacze jak szalona bo mnie to nie do śmiechu ;:202
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Do tej pory przynajmniej słońce miałam przez całe dnie-dziś luksus się skończył. Tyle, że śnieg nie pada. Jeszcze :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu przepiękne wiosenne widoki , bardzo już tęskno do nich..... u mnie dziś śnieg nie sypie, ale jest obrzydliwie...... bardzo silny wiatr, szarówa, zimno......beznadziejna pogoda :? Ja nawet rzeżuchy nie posiałam, tak przez tą aurę świąt nie czuję, cały czas wydawały mi się jeszcze tak daleko....... cóż już teraz nie wzejdzie.... to pierwsze święta od wielu , wielu lat bez rzeżuchy w moim domku :?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Mnie też się słoneczne widoki dziś skończyły, choć ponurość zapanowała już wczoraj popołudniu. Cóż... Święta idą, więc stąd ta moja radość.
Roślinki rosną na parapetach, podłogach, stołkach byle bliżej światła, też radość dla oka, choć może to nieestetyczne, ale jak potem chcę mieć coś w ogrodzie, to teraz , sieję, hoduję, pielęgnuję. Bez pracy nie ma kołaczy..., tak ?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Marysiu!...nasypało znowu tego białego przez noc...i dzisiaj do południa.Piękne , energetyzujące kwiatki pokazałaś. Chciałoby się juz oglądać takie w ogrodach...
Nie chce się już nic mówić o tej zwariowanej pogodzie.
Pozdrawiam cieplutko! ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”