Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

Jola, ja bym od razu padła na taką cenę ;:oj . Toż to rozbój w biały dzień !!! Jednak jak wyczytałam u Aguni, w W-wie takie ceny. Nabywcy też są, bo koło niej magnolię za 2tys. też sprzedali w szkółce. Dla mnie to tak po 20-30 to już drogawe, ale do przyjęcia i akceptacji.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No w takich cenach to tu raczej nie ma...za to np klon palmowy za 1100 był, mojego wzrostu...lub azalia za 300 zł. Odechciewa się.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola, takie ceny to nie dla mnie zdecydowanie. Ja na prowincji mieszkam i pracuję. Mam więc prowincjonalną pensję. Nawet do marketów nie wchodzę, a w ogrodniczczych wyboru i asortymentu nie ma. Wiadomo iglaki i iglaki ...

Za to w siedlisku rosną dalie, tzn. wychodzą z ziemi...
Obrazek

sasanki nawet po przekwitnięciu są świetne
Obrazek

śniedek zaraz zakwitnie
Obrazek

i takie nn... kto wie co to jest?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
dostane na gwiazdkę zestawy kolorystyczne z kwiatów. Wysadzone przed Wielkanocą do donic. Może żonkil w czerwcu?
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Marzenko pięknie u Ciebie!
Gdybyś chciała patyczki tawuły to daj cynk. Kupiłam ją w tamtym roku w biedronce za kilka złotych i pięknie rośnie. Także i ja polecam na piasek.

Jak zdrówko ?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, jak to ubiegłoroczny zakup, to oszczędź krzewu. Niech się rozrasta, za propozycję ;:196 . Ela ma wielki krzak i się chce podzielić, to ją nikcczemnie :wink: wykorzystam.
Ze zdrowiem tak sobie. Mam dalej katar, ale najważniejsze, że synek zdrowy.
Przez te pogody odwolali w przedszkolu imprezę: piknik rodzinny w sobotę. A tak się szykowalismy na zabawę i wygłupy. Cóż, może w wakacje? Choć chyba też nie, bo w wakacje nasze przedszkole nieczynne. Będziemy się tułać z synkiem po babciach, nianiach, może i mnie uda się parę dni wolnego wziąć
A u Ciebie jak z przedszkolem w wakacje?
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Marzenko dadzą, dadzą u mnie co rok są na nich mrówki i pięknie kwitną ;:108 one wytwarzają jakiś syrop i nic mrówki im nie szkodzą. Mogą to też być mszyce, ale tak, czy siak będą na nich mrówki niestety
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marzenko trzy fotki pod śniedkiem to wilczomlecze - zlocisty, slodki, mirtowaty.
Siedlisko nabiera rumieńców a bzy powalają zapachem i obfitością kwiatów :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Marzenko szkoda pikniku ale faktycznie pogoda nie sprzyja. Do końca roku jeszcze chwilę zostało to może jeszcze zrobią ?
My mamy w przedszkolu przedstawienie w 12.06 i już się doczekać nie mogę. Mam nadzieję ,że Magda wyzdrowieje i zdąży jeszcze poćwiczyć.
Przedszkole u nas czynne tylko w lipcu i to na dyżurach więc pewnie będzie zbieranina dzieci ze wszystkich grup.
A jak u Was?

Dla Ciebie moja majowa tawuła posadzona pod koniec wakacji jako jeden malutki patyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku ;:168 za otuchę z peoniami. To moje kwiaty-marzenie z dzieciństwa. Ich zapach, wygląd... ach...kiedy to było. Nieraz do szkoły na zakończenie roku dla nauczycielki niosłam.

Marysiu ;:196 dziękuję za odwiedziny i identyfikację. Ale mam kolekcję wilczomleczów :tan . To wszystko dzięki FO i przyjaciołom tu poznanym ;:108 .
Bzy to dziedzictwo rodzinne. Tata mówi, że on je od zawsze pamięta, mogą mieć z 80 jak nie więcej lat. w ogóle siedlisko to dziedzictwo i dużo wspomnień z dzieciństwa (nie zawsze samych dobrych), ale nie potrafiłabym sprzedać tego miejsca. Jest tu mnóstwo pracy, żeby to doprowadzić do stanu oglądalności w całości, ale może zdąrzę.

Aniu, sporo urosła Twoja tawuła jak na jednoroczną ;:oj . Proszę nie rózb sobie kłopotu, niech rośnie. Już mam u Eli obiecaną, nie będę u wszystkich sępić :wink: .
U nas też zbieranina dzieci z wszystkich przedszkoli, daltego nie zapisałam swojego. W ferie zimowe mieli łączone grupy i dla takiego maluszka to ciężko. On jeszcze potrzebuje drzemać w dzień. To było w jego przedszkolu. Latem zbieranina z całego miasta. Poradziłby sobie z nowymi kolegami, ale może uda mi się jakoś przewaletować go "po ludziach"
Zobaczę jak to się sprawdzi. Może za rok jednak zapiszę go do przedszkola dyżurującego
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Marzenko też się zastanawiam czy ją puszczać w wakacje
* za przemawia ,że nie odzwyczai się tak bardzo
* przeciw ,że to będzie bardziej przechowalnia dzieci i pewnie będą wypuszczane na plac zabaw na pełne słońce byle tylko je mieć z głowy a ja przecież siedzę w domu.

Szkoda ,że nie mieszkasz bliżej. Chętnie bym przygarnęła synka pod opiekę i obie byśmy skorzystały - Magda miałaby towarzystwo a Twój synek opiekę :wink:
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Marzenko - u Ciebie też by rosły i azalie rododendrony tak mi się wydaje że na giełdzie widziałam po 15 zł ,byłam w tym roku tylko dwa razy na giełdzie i jakoś tych z boczniakiem nie widziałam i syn był i też mówił że ich nie było co by się zwinęli ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, bo widzisz nie zgadałyśmy się. Mogłaś bliżej mnie dom wybudować :wink: . Moje siedlisko to wiekowe i trudno by je było przenieść. Może jednak kiedyś dane będzie nam się spotkać, to dzieci się poznają.

Elu, w takim razie powinnam odwiedzić giełdę, o której piszesz. Ona w niedziele jest?
Postaram się podwieźć Ci taką boczniakową kostkę. Codziennie przejeżdżam koło gospodarstwa, które je produkuje.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marzenko, siedlisko niesamowicie się rozwija, a rośliny nabierają ciała... tylko czekać, aż zakwitną różyczki :)
Mam nadzieję, że katar mija?
Pozdrawiam z pochmurnej Wawy,
A
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, róże to tegoroczne wiosenne nasadzenia, nie liczę na spektakularne kwitnienie. Jedynie moja Iceberg da czadu, sądząc po ilości pączków. Z nowych Cardinal de Richelie się szykuje. Reszta biedulki. Mam zdjęcia z wczoraj, ale z czasem krucho, żeby je obrobić i upublicznić.
Miłego dnia pozabiurowego. U nas niebo jakby jaśniejsze, może bez deszczu się obędzie?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć, u mnie buro, ponuro i zaraz lunie. Zabrałam duży parasol na wszelki wypadek choć do auta mam 30 metrów ;:306 No ale dziś zebranie w szkole ;:174 No i jeszcze zapłaciłam ubezpieczenie za auto więc nastrój wklęsły. Nie będzie na razie nowych roślinek ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”